Museot tarjoavat ainutlaatuisen ympäristön toiminnalle, oppimiselle ja seikkailulle! 

Päiväkoti- ja eskariryhmät pääsevät ohjaajansa johdolla ja aukioloaikojen puitteissa ilmaiseksi omatoimikäynnille kaikkiin Turun museokeskuksen kohteisiin (Apteekkimuseo & Qwenselin talo, Biologinen museo, Kuralan Kylämäki, Luostarinmäen museokortteli, Turun linna, WAM). Turun linna ja WAM kutsuvat myös kohderyhmille räätälöidyille toiminnallisille opastuksille erillisen aikataulun mukaisesti.

 

TURUN LINNA

Opastukset eskariryhmille tammi-helmikuussa 2024 

Tervetuloa eskareiden vierailulle Turun linnaan! Vuorovaikutteisella opastuksella tutustumme linnan pitkään historiaan, erityisesti prinsessa Katariina Jagellonicaan ja häneen aikaansa. Aistimme paikan ainutlaatuista tunnelmaa ja kuulemme tarinoita vuosisatojen takaa. 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja lähempänä ajankohtaa. 

Omatoimivierailut 

Turun linnaan voi myös tutustua ryhmän kanssa omatoimisesti. Omatoimivierailut ovat maksuttomia kaikille turkulaisille esiopetuksen ryhmille. Vierailuajoista voi kysellä museon asiakaspalvelusta: turunlinna@turku.fi, 02 2620300 

 

WAM – TURUN KAUPUNGIN TAIDEMUSEO

Opastukset eskariryhmille elo-syyskuussa 2023

Eskareiden taidekierroksella tutustutaan WAMin Hei tyypit! -näyttelyyn. Mielikuvitusta kutkuttavan matkan varrella kohdataan toinen toistaan hurmaavampia hahmoja: Miltä näyttää Hubbabubba Yksisarvinen? Tai Suihkusopraano? Entä keitä ovat Mörri ja Metsän vartija? Lue lisää näyttelystä.

Opastus on vuorovaikutteinen ja antaa tilaa lasten omille taidetulkinnoille. Kierrokseen sisältyy myös toiminnallisia tehtäviä sekä evästystä jatkotyöskentelyyn aiheen parissa. 

Kesto: 45 min. Hinta: 40 euroa.

Opastuksia järjestetään 29.8.–15.9. ti–pe klo 9 ja 10. Varaa aika viikon 35 opastuksille 24.8. mennessä, viikon 36 opastuksille 31.8. mennessä ja viikon 37 opastuksille 7.9. mennessä. Huom! Valittuasi ajan varaus siirtyy ostoskoriin, jossa pääset täyttämään ryhmän ja varaajan tiedot. Kirjaa myös lasten lukumäärä sekä mahdolliset lisätiedot ryhmästä (esim. toive selkokielisestä opastuksesta). Mikäli ilmoittautumisaika vilahti ohi, voit vielä kysellä vapaita paikkoja yleisötyön amanuenssi Johanna Sepältä, johanna.seppa@turku.fi.

Omatoimivierailut 

WAMin näyttelyihin voi tutustua ryhmän kanssa myös omatoimisesti. Sopivia vierailuaikoja voi tiedustella museon asiakaspalvelusta: wam@turku.fi, 02 2620 850. Omatoimivierailut ovat maksuttomia kaikille turkulaisille esiopetuksen ryhmille.

”Tyyne” ottaa vieraat vastaan WAMin Hei tyypit! -näyttelyssä. Jasmin Anoschkin: Olympiamaskotti Testosteroni Tyyne (2021). Kuva: Ville Mäkilä / TMK.

 

Osana Museoiden ekstrat -ohjelmaa voitte vierailla myös Turun museokeskuksen muissa kohteissa.

 

Turku