Turun kaupunginkirjasto

Tutustu kirjojen ja tarinoiden ihmeelliseen maailmaan kirjastossa!

Turun kaupunginkirjasto tarjoaa kirjastopalveluita lapsille, lapsiperheille sekä varhaiskasvatukselle ja kouluille ympäri vuoden. Kirjastopalveluita lapsille on tarjolla pääkirjastossa 10 lähikirjastossa, Skanssin palvelupisteessä ja kahdessa kirjastoautossa. Jokaisessa toimipisteessä on tarjolla lastenaineistoa. Turun kaupunginkirjastosta lainattiin lasten aineistoja vuonna 2022 yli miljoona kertaa. Järjestämme vuosittain satutunteja kaikissa Turun kirjastoissa. Satutunnit ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Satutunnit kestävät noin puoli tuntia ja sopivat yleensä parhaiten yli kolmevuotiaille. Aukioloajat ja yhteystiedot

Autamme parhaamme mukaan kaikessa mikä liittyy kirjallisuuteen ja lukutaitoon, tiedonhakuun, mediakasvatukseen ja kirjastonkäyttöön. Teemme mielellämme monipuolista yhteistyötä eskareiden ja päiväkotien kanssa. Ota yhteyttä! Lastenkirjastotyöhön kirjastoammattilaiset saa kiinni sähköpostiosoitteesta saagastoori.kaupunginkirjasto@turku.fi.

 

Kirjastokurssit esikoululaisille

Kirjastokurssilla tutustutaan lukemiseen, kirjastoon ja kirjaston palveluihin sadun ja leikin keinoin. Kirjastosta myös keskustellaan lasten kanssa: Kuka kirjaston omistaa? Mitä kirjastossa voi/ei voi tehdä? Voiko lainata, lukea, tehdä läksyjä? Entä voiko kirjastossa hyppiä, kiljua tai kiusata toisia? Kuka saa tulla kirjastoon? Saako presidentti tulla? Entä kirahvi tai opaskoira? Mitä kaikkea kirjastosta löytyy? Kirjastokurssi kestää noin 1-1,5 tuntia, ja se sisältää lyhyen satutuokion.

Pääkirjaston kirjastokursseille ilmoittaudutaan Lyytin kautta

Lähikirjastot järjestävät esikoululaisten opetuksen omilla alueillaan. Voit ottaa yhteyttä suoraan omaan lähikirjastoosi.

 

Matkalaukkukirjasto

Kaikki esikouluryhmät eivät valitettavasti mahdu kirjastokurssille, joten tänä lukuvuonna tarjoamme esikouluryhmille Matkalaukkukirjaston. Lainattava matkalaukku sisältää kaiken tarvittavan aineiston Kirjastokurssin pitämiseen. Laukku sisältää mm. keskustelukortit, kirjoja ja ikärajaesitteen. Laukun laina-aika on kaksi viikkoa, ja sen voi noutaa mistä tahansa kirjastosta ja kirjastoautosta. Eskarissa suoritetusta kurssista saa myös kirjastodiplomin, jonka voi noutaa mistä tahansa kirjastosta.  Matkalaukussa on myös kirjoihin liittyviä yllätyksiä, jotka ryhmä saa pitää.

Tutustu tarkemmin ja varaa matkalaukku ryhmällesi täältä.

Lisätiedot ja kysymykset: kirjastonhoitaja Sari Järvinen, sari.s.jarvinen@turku.fi

Ruotsinkieliset kirjastopalvelut: kirjastonhoitaja Riitta Taara, riitta.taara@turku.fi

Turku