Liikuntaluokalle Puropellon kouluun (tietoja päivitetty 9.2.)

Puropellon koulun liikuntaluokalla on tarjolla neljä linjaa: telinevoimistelu, joukkuevoimistelu, jääkiekko ja yleisvalmennus. Ensi lukuvuoden 2022 – 2023 liikuntaluokka 7E tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2022 aikana. Koulun kotisivuilta on jatkossakin saatavilla Puropellon koulun liikuntalinjoja koskevaa infoa ja tietoja päivitetään tarvittaessa tänne. Lisätietoa Turun seudun urheilu- ja liikuntapainotteisista yläkouluista löytyy yleisesitteestä.

Puropellon koulun infotilaisuudessa keskiviikkona 12.1. 2022 klo 18.30 annetaan lisätietoa myös liikuntalinjasta kiinnostuneille muun yläkouluinfon ohella (tai Teams, jos tilanne vaatii). Ilmoittautuminen Puropellon koulun liikuntaluokalle on tehtävä 26.1.2022 mennessä.

Hakeminen

Turkulaisten oppilaiden osalta ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa. Ei-turkulaisten hakijoiden on toimitettava hakemus (täytettävä pdf-tiedosto) osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi. Sähköpostin otsikoksi on laitettava ”Hakemus Puropellon koulun liikuntaluokalle”.

Liikuntaluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden osalta tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen .

Liikuntaluokkatesteihin voi vapaasti hakeutua riippumatta siitä, mikä oppilaan nykyinen alakoulu on. Myös ei-turkulaiset oppilaat voivat osallistua testeihin. Liikuntaluokille ei enää vuosiluokkien 8. ja 9. aikana oteta uusia oppilaita. Poikkeuksena voivat kuitenkin olla sellaiset oppilaat, jotka muuttavat koulun oppilasalueelle ja jotka jo ennestään ovat liikuntalinjalla jossakin muussa koulussa. Tällöin kuitenkin edellytetään, että luokalla on tilaa.

Testaukset

 • Yleistesti kaikille hakijoille on to 3.2.2022 klo 8.30 alkaen Kupittaan palloiluhallissa (Lemminkäisenkatu 32 a).Hakijoiden tulee porrastaa saapumisensa palloiluhallin pääoville seuraavasti:
  – klo 8.30: sukunimen alkukirjain A – N
  – klo 8.40: sukunimen alkukirjain O – Ö
  Huomioithan myös:
  – Halliin sisään vain hakijat, ei vanhempia tai muuta yleisöä
  – Mukaan kasvomaski, sisäliikuntavarusteet, juotavaa ja evästä
  – Sairaudet ja vammat ilmoitettava etukäteen lääkärintodistuksella koulun rehtorille
  – Soveltuvuuskokeita voi harjoitella etukäteen (www.soveltuvuuskoe.fi)
  Soveltuvuuskoe päättyy ryhmittäin porrastetusti noin klo 14-15.9.2. päivitetty tieto punaisella:Soveltuvuuskokeen testiaika on tiistaina 15.2.2022 klo 10-14.30 Kupittaan palloiluhallissa. (Lemminkäisenkatu) (Huom! Aikaisemmin ilmoitettu klo 12-14.)

  Mikäli terveydellisistä syistä ei vielä ko. päivänä voi vielä osallistua, on mahdollisuus ylimääräiseen testiin viikolla 9 maanantaina. 

  Lääkärintodistukset koulukohtaisesti rehtorille.

  Telinevoimistelun lajiosuus ti 8.2.2022 klo 8-10 Alfassa

 • Jääkiekon lajiosuus ti 8.2.2022 klo 12.00 – 15.00 Impivaarassa klo 11.30 varusteet päällä ja valmiina pukukopissa
 • Joukkuevoimistelun lajiosuus ke 9.2. klo 8.00 – 10.00 Lintulassa (Eerikinkatu 7)

ana ja käytössä sekä omat eväät. Nämä ohjeet koskevat kaikkia testitilanteita. Suorituspaikalla ohjeistetaan tarkemmin koronaa koskevasta turvallisuusohjeistuksesta.

Kaikki oppilaat osallistuvat yleistestiin ja tämän lisäksi telinevoimistelijat, joukkuevoimitelijat ja jääkiekkoilijat omiin lajitesteihinsä. Testimenettelyä on muutettu aikaisemmista vuosista jossain määrin. Lisätietoja myös Puropellossa noudatettavista testeistä on sivulla Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Eri lajeissa noudatetaan lajikohtaisia pieteytyskuvauksia.

Lisätietoa Puropellon koulun liikuntaluokille hakeutumisesta saa lehtori Tommi Putkurilta (tommi.putkuri@edu.turku.fi, p. 050 5284 626).