Kahdeksannen luokan lyhyet valinnaiset aineet

Kotitalous

Iloinen leipuri
Jauhopeukalon unelmakurssi.  Kurssilla käydään läpi erilaisia taikinatyyppejä ja leivotaan suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Makuja maailmalta
Ruokaseikkailu eri maiden keittiöihin.

Vegekurssi
Maistuisiko bataattiranskalaiset, avokadopasta tai raakasuklaakakku? Kurssilla valmistetaan herkullisia kasvisaterioita vuodenajat huomioiden.

Kuvataide

Valokuvaus ja kuvankäsittely
Kurssilla käsitellään valokuvauksen historiaan ja perusteisiin sekä tutustutaan monipuolisesti kuvauskikkoihin. Tutustaan myös digikuvien käsittelyyn ja opetellaan kuvankäsittelyohjelmistojen perusteet.

Liikunta

Kasva urheilijaksi
Kurssi on suunnattu liikuntaluokkalaisille. Käymme läpi olympiakomitean ”Kasva urheilijaksi” kurssin sisältöä: harjoittelu, palautuminen, ravinto, uni, päivärytmi ja niin edelleen. Puolet kurssista on teoriaa ja puolet omaa liikkumista: pallopelejä yhdessä palloilukurssin kanssa, oma tanssi tai oma voimisteluohjelma. Liikkumisen sisältö suunnitellaan yhdessä oppilaiden kanssa.

 Palloilukurssi
Syvennetään palloilulajien taitoja. Keskitytään pelaamiseen. Lajeina on muun muassa jalkapallo, pesäpallo, koripallo, salibandy ja tennis. Yhtenä osana kurssia oppilaat vetävät vuorotellen alkuverryttelyn opettajan apuna.

Tanssikurssi
Tutustutaan eri tanssilajeihin ja harjoitellaan erilaisia tansseja ja koreografioita. Suunnitellaan ja harjoitellaan myös omia koreografioita.

Musiikki

Laulukurssi
Kurssilla lauletaan yksi- ja moniäänisesti. Harjoitellaan myös äänenkäytön ja laulutekniikan perusteita. Oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa laulettavaan ohjelmistoon.

Suomen kieli ja kirjallisuus

Innostu ilmaisusta
Kurssin tavoitteena on lisätä oppilaan ilmaisurohkeutta ja harjoittaa ilmaisun perusvalmiuksia. Kurssilla tehdään erilaisia draamaharjoituksia ja vahvistetaan oppilaan kykyä toimia ryhmässä. Kurssin sisältö vaihtelee improvisaatioharjoituksista pieniin esityksiin.

Videokuvauskurssi
Videokurssilla ideoidaan, käsikirjoitetaan, kuvataan ja editoidaan video-ohjelma. Kurssin käyminen antaa teknisiä valmiuksia videoharrastukseen.

Vieraat kielet

Espanja
Opitaan espanjan kielen perusteita lähinnä käytännön tilanteissa ja tutustutaan Espanjan ja Latinalaisen Amerikan kulttuuriin. Mahdollisuus valita jatkokurssi 9. luokalla.

Everyday English
Syvennetään aiempaa englannin osaamista, laajennetaan sanavarastoa ja painotetaan suullisen kielitaidon ja jokapäiväisten viestintätilanteiden harjoittelemista. Tutustutaan tarkemmin englanninkielisiin maihin ja niiden kulttuuriin.

Ranska
Opitaan ranskan kielen perusteita lähinnä käytännön tilanteissa ja tutustutaan Ranskan ja Pariisiin kulttuuriin. Mahdollisuus valita jatkokurssi 9. luokalla.

Ruotsin tukikurssi
Kurssi tarjoaa tukea ruotsin opiskeluun.

Monialaiset

Julkaistaan!
Tutustutaan tekstiä ja kuvia siältävien julkaisujen tuottamisen tapoihin ja työkaluihin sekä erilaisiin julkaisumuotoihin, kuten esimerkiksi verkkojulkaisuun. Tekstin tuottaminen ja julkaisujen tekeminen tapahtuu tietokoneella.

Kokeelliset luonnontieteet
Kurssilla tehdään laajoja luonnontieteellisiä tutkimustöitä. Tutkimustyöt liittyvät biologiaan, fysiikkaan ja kemiaan. Kurssilla mahdollisesti vieraillaan alan yrityksissä ja oppilaitoksissa.

Liikenteessä mopolla
Kurssilla perehdytään liikennesääntöihin ja mopolla ajamiseen liikenteessä. Tutustutaan sekä kaksipyöräisiin mopoihin että mopoautoihin. Kurssi antaa myös valmiuksia mopokortin suorittamiseen.