Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2018 – 2019

Koulutyö Puropellon koulussa alkaa keskiviikkona 15.8. Koulun seitsemäsluokkalaiset kokoontuvat tällöin Kunnallissairaalantien puoleiselle pihalle klo 8.00. Vanhemmat ikäluokat eli 8. ja 9. luokkalaiset puolestaan aloittavat koulupäivän klo 9.00 kotiluokissaan. Kouluun tulevat uudet 8. ja 9. luokkalaiset kokoontuvat toiseen kerrokseen opettajanhuoneen eteen. Koulupäivä päättyy kaikilla luokilla keskiviikkona noin klo 12. Torstaina opiskellaan sitten jo lukujärjestysten mukaisesti. Kaikkien luokkien kaikkien jaksojen lukujärjestykset ovat nähtävissä Wilmassa.

Oikein hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille!

Vierailulla Ranskassa ja vieraita Ranskasta

Koulustamme lähti maaliskuun lopussa jo 7. kerran ryhmä innokkaita oppilaita Ranskan Riomiin. Siellä meidät vastaanotti luokallinen Lycée Virlogeux’n oppilaita, jonka vieraina saimme viettää ikimuistoisen viikon tutustuen ranskalaiseen koulumaailmaan sekä ympäröivään Auvergnen alueeseen; oli myös mielenkiintoista päästä elämään tavallista ranskalaista arkipäivää ja saada uusia ystäviä myös muusta isäntäväestä. Meno- sekä paluumatkalla ehdimme viettää myös hieman aikaa Pariisissa.

Pian saamme oppilaat vastavierailulle Turkuun ja Puropellon kouluun. Silloin on meidän vuoromme esitellä kouluamme, Turkua ja suomalaista kulttuuria viikon ajan.

Vuosien varrella oppilasvaihdon myötä on syntynyt ystävyyssuhteita paitsi ranskalaisten ja purislaisten välillä, myös vaihtoon osallistuvien turkulaisen S:tOlofsskolanin ja Kaarinan Valkeavuoren oppilaiden kesken.

Teatteriyhteistyötä

Maaliskuun aikana Puropellossa tehtiin monenlaista teatteriyhteistyötä:

Kaikki koulun ysiluokkalaiset kävivät katsomassa Turun kaupunginteatterilla Seitsemän veljestä -esityksen. Teatteriretken rahoitus järjestyi Puriksen vanhempainyhdistyksen ja Elämyspolku-hankkeen kautta.

Kahdeksasluokkalaiset ilmaisutaidon valinnaisaineryhmäläiset kävivät puolestaan Turun Nuoressa Teatterissa katsomassa Klassillisen ilmaisutaitolukion esityksen Too School for Cool. Lisäksi ryhmäläiset pääsivät opastetulle kierrokselle remontoituun Turun kaupunginteatteriin. Kierroksen aikana oppilaat pääsivät tutustumaan teatterin eri ammatteihin ja saivat nähdä ohjelmistossa olevien esitysten lavasteita ja puvustusta. Tutustumiskierros herätti oppilaissa uteliaisuutta, voisiko teatterille päästä suorittamaan tet-jaksoa.

Viime viikkoina sekä kasi- että ysiluokkalaisten ilmaisutaidon tunneilla on myös saatu mukavaa vaihtelua opetukseen, sillä opettajina ovat vierailleen Turun taideakatemian teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat.

Yhteistyö on ollut antoisaa ja pyrimme jatkamaan sitä ensi lukuvuonnakin!

Seiskat kävivät elokuvissa

 

Puropellon koulun 7-luokkalaiset kävivät kiirastorstaina elokuvissa.  Tällä kertaa kävimme katsomassa Agatha Christien salapoliisiromaaniin perustuvan elokuvan Idän pikajunan arvoitus.  Retki oli oivallinen tapa aloittaa pääsiäisloma ja elokuva oli oppilaiden ja opettajien mielestä jännittävä ja mukaansatempaava.  Kiitokset Finnkinolle jälleen kerran sujuvista järjestelyistä.

 

Puropellon kouluun hakeminen

Jos kuudennen luokan oppilas hakee liikuntaluokalle toisen kunnan peruskoulusta, tulee huoltajan täyttää erillinen lomake, johon linkki on tässä. Muussa kunnassa kuin Turussa asuvan oppilaan on täytettävä vieraskuntalaishakemus. Se on ladattavissa tästä. Näin on esimerkiksi silloin, kun liikuntaluokalle on hyväksytty vieraskuntalainen oppilas.

Tervetuloa Puropellon koulun esittelyiltaan

Lähestyykö yläkouluvaihe?

Kuudesluokkalaisia ja heidän huoltajiaan saattaa jo mietityttää yläkouluun meno. Puropellon koulun väki toivottaa kuudesluokkalaisten oppilaiden vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi informaatiotilaisuuteen tammikuussa.

Informaatiotilaisuus pidetään Puropellon koulussa, Sepänkatu 11, tiistaina 9.1.2018 klo 18.30 alkaen.

Taltiointi vanhempainillasta katsottavissa täältä.

Jos Puropellon koulu on turkulaisen oppilaan oma yläkoulu eikä hän hae koulumme liikuntaluokalle tai englantirikasteiselle luokalle, erillistä hakemusta ei tarvitse tehdä. Hakuprosessista, pääsykokeista liikuntalinjalle jne. tulee lisää tietoa tänne kotisivulle. Hakuaika alkaa tammikuussa ja päättyy maanantaina 22.1.2018

Hyvää joulua

Oikein hyvää ja rauhallista joulua koko Puropellon koulun väelle ja kaikille Puropellon koulun ystäville!

Puropellon  koulu hiljentyy viettämään joululomaa ja palaamme arkeen ja lukujärjestyksen mukaiseen ohjelmaa maanantaina 8.1.

Puropellon korisjoukkueelle hopeaa

Nunnavuoren palloiluhalllissa pelattii 11.12. Turun koulujen välinen koripalloturnaus. Puropellon koulun poikien koripallojoukkue pelasi hienosti ja sijoittui toiseksi. joukkue voitti alkulohkon molemmat pelit ja pääsi loppuotteluun. Finaalissa St Olovsskolan oli kuitenkin selvästi parempi pistein 48-25. Pronssille tuli Puolalan koulu. Puropellon koulun joukkueessa pelasivat Huy Nguyen C, Topias Kaski, Niki Korpialho, Aleksi Lindström, Ali Ilhan, Juho Mikkola, Juho Heinonen, Tuukka Halminen, Kalle Pohjanjoki ja Niki Dahlblom.