Lauantaikoulupäivä vietetään Puropellossa kiusaamisenvastaisissa merkeissä

Puropeltolaisilla on lauantaina 30.1.2021 koulupäivä klo 9 – 13. Päivän teemana on kiusaamisen vastustaminen, johon perehdytään esimerkiksi Duudsonien avulla.

Aikaisemmista vuosista poiketen huoltajat pystyvät osallistumaan tapahtumaan vain etänä. Seitsemäsluokkalaisten huoltajille on mahdollisuus osallistua rehtorin valinnaisaineinfoon ja kaikilla huoltajilla niin ikään rehtorin ja huoltajien väliseen keskustelutuokioon Teamsissa.

Alla on linkki sivustoon, jossa on linkit klo 9.30 ja 11.30 alkaviin Teams-kokouksiin. Lisäksi sivuilla on muun muassa koko päivän tavoitettavissa olevien opintoohjaajien yhteystiedot ja lisätietoa valinnaisaineista.

https://sites.google.com/edu.turku.fi/puropeltolauantai/etusivu

 

Puropellon kolulun ja henkilökunnan esittelyvideot

Koska kuudesluokkalaisilla ja heidän huoltajillaan ei ollut mahdollisuutta tutustua Puropeltoon ja puropeltolaisiin kasvokkain, teimme kaksi videota.

Ensimmäisessä videossa rehtori Mervi Viipuri kertoo opiskelusta Puropellon koulussa ja esittelee muuta henkilökuntaa. Toisessa videossa aineenopettajat esittäytyvät oppiaineiden esittelyn lomassa. Myös ohjaajat esittäytyvät.

Puropellon koulun esittelyilta Teamsissa 26.1.2021 klo 18.30 alkaen

Hei!

Tervetuloa Puropellon koulun esittelyiltaan tiistaina 26.1.2021 klo 18.30 eteenpäin. Esittely tapahtuu Teams-kokouksen avulla. Linkki Teams-kokouksen osoitteeseen ja liittymisohjeet sekä muuta esittelymateriaalia sisältävään sivustoon on alla.

https://sites.google.com/edu.turku.fi/esittelypuropelto/etusivu

Kello 18.30 – 19.00 tavoitatte koko henkilökunnan Teamsissä. Silloin on mahdollisuus esittää kysymyksiä yläkouluun siirtymisestä ja keskustella yleisesti rehtorin ja opettajien kanssa.

Kello 19.00 – 19.30 on oma osuus liikuntalinjasta kiinnostuneille. Silloin keskusteluun liittyvät myös urheiluakatemian valmentajat. He vastaavat liikuntalinjaa koskeviin kysymyksiin.

Lämpimästi tervetuloa linjoille!

Puropellon koulun henkilökunta

Liikuntaluokalle Puropellon kouluun

vieraskuntalaishakemuksen osoite päivitetty (15.1.2021)

jääkiekon testipäivä muutettu ja aikoja tarkennettu sekä joukkuevoimistelun testipäivä lisätty (15.12.2020)

Puropellon koulun liikuntaluokalla on tarjolla neljä linjaa: telinevoimistelu, joukkuevoimistelu, jääkiekko ja yleisvalmennus . Ensi lukuvuoden 2021 – 2022 liikuntaluokka 7E tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2021 aikana. Koulun kotisivuilta on jatkossakin saatavilla Puropellon koulun liikuntalinjoja koskevaa infoa ja tietoja päivitetään tarvittaessa tänne.

Puropellon koulun infotilaisuudessa tiistaina 26.1. klo 18.30 annetaan lisätietoa myös liikunta-linjasta kiinnostuneille muun yläkouluinfon ohella. Tilaisuus pidetään todennäköisesti Teams-ympäristössä. Ilmoittautuminen Puropellon koulun liikuntaluokalle on tehtävä 1.2.2021 mennessä.

Hakeminen

Turkulaisten oppilaiden osalta ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa. Ei-turkulaisten hakijoiden on toimitettava hakemus (.rtf) osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi. Sähköpostin otsikoksi on laitettava ”Hakemus Puropellon koulun liikuntaluokalle”.

Liikuntaluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden osalta tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen Vieraskuntalaishakemuksen toimitusosoite.

Liikuntaluokkatesteihin voi vapaasti hakeutua riippumatta siitä, mikä oppilaan nykyinen alakoulu on. Myös ei-turkulaiset oppilaat voivat osallistua testeihin. Liikuntaluokille ei enää vuosiluokkien 8. ja 9. aikana oteta uusia oppilaita. Poikkeuksena voivat kuitenkin olla sellaiset oppilaat, jotka muuttavat koulun oppilasalueelle ja jotka jo ennestään ovat liikuntalinjalla jossakin muussa koulussa. Tällöin kuitenkin edellytetään , että luokalla on tilaa.

Testaukset
  • Yleistesti kaikille hakijoille ma 8.2.2021 klo 8.00 – 12.00 Puropellon koulun liikuntasalissa
  • Telinevoimistelun lajiosuus pe 5.2.2021 klo 8-10 Alfassa
  • Jääkiekon lajiosuus ke 10.2.2021 klo 11.00 – 14.00 Impivaarassa:
   11.00 kokoontuminen
   11.30 – 12.00 jääverryttely radalla 2
   12.00 – 14.00 lajitesti radalla 1
  • Joukkuevoimistelun lajiosuus to 4.2. klo 8.00 – 10.00

Kaikki oppilaat osallistuvat yleistestiin ja tämän lisäksi telinevoimistelijat ja jääkiekkoilijat omiin lajitesteihinsä. Testimenettelyä on muutettu aikaisemmista vuosista jossain määrin. Lisätietoja myös Puropellossa noudatettavista testeistä on sivulla Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Lajikohtaiset pisteytyskuvaukset lajeittain löytyvät tästä linkistä.

Lisätietoa Puropellon koulun liikuntaluokille hakeutumisesta saa lehtori Tommi Putkurilta (Lisätietoa liikuntaluokasta -yhteystiedot).

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta Puropellon kouluun

Puropellossa järjestetään uusille 7.luokkalaisille mahdollisuus tulla tapaamaan luokanvalvojaansa ja uusia luokkakavereita maanantaina 10.8.2020 klo 13.00–13.45 /14.00. Sään salliessa nuoret kokoontuvat Kunnallissairaalan puoleiselle pihalle, josta luokanvalvoja noutaa heidät omaan kotiluokkaansa. Sateen sattuessa kokoontuminen tapahtuu koulun liikuntasalissa (2. krs). Edelleen on hyvä muistaa turvavälit kavereidenkin kesken, vaikka pitkästä aikaan taas tavataan.

Varsinainen lukuvuosi alkaa 7.luokkalaisten osalta keskiviikkona 12.8.2020 klo 8.00. Kokoonnumme uudelleen Kunnallissairaalan puoleiselle pihalle, josta luokittain siirrytään omaan kotiluokkaan. Päivä päättyy noin klo 12.

8.- ja 9.-luokkalaiset aloittavat kouluvuoden klo 9.00 omissa kotiluokissaan. Oppilaiden ensimmäinen koulupäivä päättyy noin klo 12.00.

Torstaista eteenpäin opiskelemme lukujärjestyksen mukaisesti.

Aurinkoista elokuun alkua kaikille ja pian nähdään!

Puropellon koulun väki

Liikuntalinjalle hakevien testeissä myös varapäiviä

Jääkiekon lajitestin aikoihin on tehty muutoksia 10.1.2020. Alla olevassa listassa on tällä hetkellä tiedossa olevat testiajat.

Yleistesti pidetään torstaina 30.1.2020 Kupittaan urheiluhallissa klo 10-16.

Yleistestin varatestipäivä on 11.2.2020 klo 11-n.13 Kupittaan urheiluhallissa sairastuneille ja osittain sairastuneille.

Telinevoimistelun lajitesti järjestetään perjantaina 31.1 klo 8-10 Alfassa.

Jääkiekon lajitesti on 4.2.2020 klo 9 – 10 ja 6.2.2020 klo 9 – 10 Impivaaran jäähallissa, rata 1. Impivaaran jäähallilla pitää olla klo 8.30 ja jäällä varusteet päällä klo 9.00. Jääkiekkolinjalle hakijat osallistuvat myös yleistestiin (soveltuvuuskoe.fi), mutta telinevoimistelulinjalle hakijat eivät tähän testiin osallistu.

Joukkuevoimistelulinjan testin päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoa testeistä on saatavissa koulun esittelyillassa 8.1.2020.

Testeihin ei tule erillistä kutsua. Kaikki ilmoittautuneet tulevat testipaikalle ilmoitetun informaation mukaisesti.

Puropellon rautaisille tytöille kultaa

Puropellon koulun tyttöjen salibandyjoukkue voitti kultaa Turun koulujen turnauksessa hienojen pelien jälkeen . Ilman tappioita pelanneessa joukkueessa olivat mukana Helmiina Ekholm, Säde Engblom, Emma Huisman, Jolina Lähde, Veera Raunio, Inka Rekonen, Emilia Salonen, Luna Serieh, Kristina Steklova, Lumi Valovirta, Vilma Vehviläinen, Pauliina Salonen, Erika Kara ja Inka-Sofia Lindroos. Joukkuetta ohjasivat Katri Ahonen ja Tommi Putkuri.