Liikuntaluokalle Puropellon kouluun

Puropellon koulun liikuntaluokalla on tarjolla neljä linjaa: telinevoimistelu, joukkuevoimistelu, jääkiekko ja yleisvalmennus . Ensi lukuvuoden 2021 – 2022 liikuntaluokka 7E tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2021 aikana. Koulun kotisivuilta on jatkossakin saatavilla Puropellon koulun liikuntalinjoja koskevaa infoa ja tietoja päivitetään tarvittaessa tänne.

Puropellon koulun infotilaisuudessa tiistaina 26.1. klo 18.30 annetaan lisätietoa myös liikunta-linjasta kiinnostuneille muun yläkouluinfon ohella. Tilaisuus pidetään todennäköisesti Teams-ympäristössä. Ilmoittautuminen Puropellon koulun liikuntaluokalle on tehtävä 1.2.2021 mennessä.

Hakeminen

Turkulaisten oppilaiden osalta ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa. Ei-turkulaisten hakijoiden on toimitettava hakemus (.pdf) osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi. Sähköpostin otsikoksi on laitettava ”Hakemus Puropellon koulun liikuntaluokalle”.

Liikuntaluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden osalta tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen Vieraskuntalaishakemuksen toimitusosoite.

Liikuntaluokkatesteihin voi vapaasti hakeutua riippumatta siitä, mikä oppilaan nykyinen alakoulu on. Myös ei-turkulaiset oppilaat voivat osallistua testeihin. Liikuntaluokille ei enää vuosiluokkien 8. ja 9. aikana oteta uusia oppilaita. Poikkeuksena voivat kuitenkin olla sellaiset oppilaat, jotka muuttavat koulun oppilasalueelle ja jotka jo ennestään ovat liikuntalinjalla jossakin muussa koulussa. Tällöin kuitenkin edellytetään , että luokalla on tilaa.

Testaukset
    • Yleistesti kaikille hakijoille ma 8.2.2021 klo 8.00 – 12.00 Puropellon koulun liikuntasalissa
    • Telinevoimistelun lajiosuus pe 5.2.2021 klo 8-10 Alfassa
    • Jääkiekon Lajiosuus to 11.2.2021 klo 11.30 – 14.00 Impivaarassa
    • Joukkuevoimistelun lajiosuus ilmoitetaan myöhemmin

Kaikki oppilaat osallistuvat yleistestiin ja tämän lisäksi telinevoimistelijat ja jääkiekkoilijat omiin lajitesteihinsä. Testimenettelyä on muutettu aikaisemmista vuosista jossain määrin. Lisätietoja myös Puropellossa noudatettavista testeistä on sivulla Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Lajikohtaiset pisteytyskuvaukset lajeittain löytyvät tästä linkistä.

Lisätietoa Puropellon koulun liikuntaluokille hakeutumisesta saa lehtori Tommi Putkurilta (Lisätietoa liikuntaluokasta -yhteystiedot).

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta Puropellon kouluun

Puropellossa järjestetään uusille 7.luokkalaisille mahdollisuus tulla tapaamaan luokanvalvojaansa ja uusia luokkakavereita maanantaina 10.8.2020 klo 13.00–13.45 /14.00. Sään salliessa nuoret kokoontuvat Kunnallissairaalan puoleiselle pihalle, josta luokanvalvoja noutaa heidät omaan kotiluokkaansa. Sateen sattuessa kokoontuminen tapahtuu koulun liikuntasalissa (2. krs). Edelleen on hyvä muistaa turvavälit kavereidenkin kesken, vaikka pitkästä aikaan taas tavataan.

Varsinainen lukuvuosi alkaa 7.luokkalaisten osalta keskiviikkona 12.8.2020 klo 8.00. Kokoonnumme uudelleen Kunnallissairaalan puoleiselle pihalle, josta luokittain siirrytään omaan kotiluokkaan. Päivä päättyy noin klo 12.

8.- ja 9.-luokkalaiset aloittavat kouluvuoden klo 9.00 omissa kotiluokissaan. Oppilaiden ensimmäinen koulupäivä päättyy noin klo 12.00.

Torstaista eteenpäin opiskelemme lukujärjestyksen mukaisesti.

Aurinkoista elokuun alkua kaikille ja pian nähdään!

Puropellon koulun väki

Liikuntalinjalle hakevien testeissä myös varapäiviä

Jääkiekon lajitestin aikoihin on tehty muutoksia 10.1.2020. Alla olevassa listassa on tällä hetkellä tiedossa olevat testiajat.

Yleistesti pidetään torstaina 30.1.2020 Kupittaan urheiluhallissa klo 10-16.

Yleistestin varatestipäivä on 11.2.2020 klo 11-n.13 Kupittaan urheiluhallissa sairastuneille ja osittain sairastuneille.

Telinevoimistelun lajitesti järjestetään perjantaina 31.1 klo 8-10 Alfassa.

Jääkiekon lajitesti on 4.2.2020 klo 9 – 10 ja 6.2.2020 klo 9 – 10 Impivaaran jäähallissa, rata 1. Impivaaran jäähallilla pitää olla klo 8.30 ja jäällä varusteet päällä klo 9.00. Jääkiekkolinjalle hakijat osallistuvat myös yleistestiin (soveltuvuuskoe.fi), mutta telinevoimistelulinjalle hakijat eivät tähän testiin osallistu.

Joukkuevoimistelulinjan testin päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoa testeistä on saatavissa koulun esittelyillassa 8.1.2020.

Testeihin ei tule erillistä kutsua. Kaikki ilmoittautuneet tulevat testipaikalle ilmoitetun informaation mukaisesti.

Puropellon rautaisille tytöille kultaa

Puropellon koulun tyttöjen salibandyjoukkue voitti kultaa Turun koulujen turnauksessa hienojen pelien jälkeen . Ilman tappioita pelanneessa joukkueessa olivat mukana Helmiina Ekholm, Säde Engblom, Emma Huisman, Jolina Lähde, Veera Raunio, Inka Rekonen, Emilia Salonen, Luna Serieh, Kristina Steklova, Lumi Valovirta, Vilma Vehviläinen, Pauliina Salonen, Erika Kara ja Inka-Sofia Lindroos. Joukkuetta ohjasivat Katri Ahonen ja Tommi Putkuri.

Puropellon kouluun hakeutumisesta – tietoa 6. luokkalaisten huoltajille

Lähestyykö yläkouluvaihe?

Kuudesluokkalaisia ja heidän huoltajiaan saattaa jo mietityttää yläkouluun meno. Puropellon koulun väki toivottaa kuudesluokkalaisten oppilaiden vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi informaatiotilaisuuteen tammikuussa.

Informaatiotilaisuus pidetään Puropellon koulussa, Sepänkatu 11, keskiviikkona 8.1.2020 klo 18.30 alkaen.

Oppilaan oma yläkoulu määräytyy alakoulun mukaan. Jos Puropellon koulu on turkulaisen oppilaan oma yläkoulu eikä hän hae koulumme liikuntaluokalle, erillistä hakemusta ei tarvitse tehdä. Jos turkulainen oppilas hakee kouluumme liikuntaluokalle tai jos Puropellon koulu ei ole turkulaisen oppilaan oma lähikoulu, hakeminen tapahtuu Wilmassa.

Jos taas oppilas on vieraskuntalainen, tulee huoltajan toimittaa kouluun vieraskuntalaishakemus. Jos veraskuntalainen oppilas hakee lisäksi liikuntaluokalle, on hänen toimitettava kouluun myös hakemus liikuntalinjalle. Vieraskuntalainen voi hakea vain yhteen turkulaiseen yläkouluun.

Hakuaika liikuntalinjalle päättyy 22.1.2020. Wilman kautta hakeneiden valintatulokset näkyvät Wilmassa 9.3.2020. Koulun päätös näkyy kunnolla vain Wilman täysversiossa tietokoneella. Muille tieto valintatuloksesta lähetetään sähköpostilla tai postilla. Tuloksia ei anneta puhelimitse.

Liikuintaluokalle hakeneille järjestetään valintatestit. Tähän testiin ei lähetetä erillistä kutsua. Liikuntalinjan pääsykokeista tulee lisää tietoa kotisivulle. Turkulaiset huoltajat saavat tietoa asiasta myös Wilmassa.

Teatterielämyksiä puropeltolaisille

Viihdyttävää teatteria yseille

Yhdeksäsluokkalaiset kävivät 25.9. katsomassa Näytelmä joka menee pieleen -esityksen Turun kaupunginteatterissa. Taitavat näyttelijät, nopeasti vaihtuvat tilanteet ja näyttävästi hajoavat lavasteet tekivät vaikutuksen yleisöön. Ihastuneita huokauksia sai aikaan myös näytelmän lopussa näyttämölle tuotu söpö koira.

Näytelmä joka menee pieleen

Interacting Theatre Company: Murder and Mayhem at Montague Manor

Lokakuinen viikko alkoi maanantaiaamun nauruterapialla, kun saimme taas vieraiksemme englantilaisen teatteriryhmän Interacting Theatre Companyn. Tällä kertaa yleisön apua tarvittiin selvittämään kartanossa tapahtunutta tragediaa Murder and Mayhem at Montague Manor. Oppilaat olivat innolla mukana ja saivatkin kiitosta ryhmältä atiivisuudestaan ja kielitaidostaan. Mikä mahtaa olla mysteeri ensi syksynä?

Interacting Theatre Company

Kasit teatterissa salapoliiseina

Kahdeksasluokkalaiset pääsivät 31.10. Taidetestaajat-vierailulle Turun kaupunginteatteriin. Komisario Palmun erehdys -näytelmä antoi katsojille mahdollisuuden seurata murhamysteeriä, jota Palmu apureineen on selvittämässä. Monikaan ei osannut arvata, kuka murhaaja lopulta on.

Komisario Palmun erehdys

Ilmaisutaidon jouluesitys

Kahdeksannen luokan ilmaisutaidon valinnaiskurssi valmisti ilmaisuluokan näyttämölle pienen jouluesityksen. Seitsemäsluokkalaiset pääsivät katsomaan näytelmää, jossa Lumikki kohtaa Jääkuningattaren, Joulupukin ja tonttuja. Video- ja viestintätekniikan valinnaiskurssi huolehti esityksen valoista ja ääniefekteistä.

Tunnelmia koululaisten backgammonin SM-kisoista

Puropellon koulun viime vuonna aloittama koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden backgammonin Suomen mestaruus -turnaus sai jatkoa. Tällä kertaa kisailtiin Karkkilassa. Alakoululaisten sarjassa oli neljä osallistujaa, yläkoululaisten sarjaan osallistui 40 pelaajaa ja toisen asteen opiskelijoiden sarjaan kahdeksan pelaajaa.

Puropeltolaisista parhaiten menestyi opiskelijoiden sarjassa toiseksi tullut Matias. Yläkoululaisten sarjassa kolme puropeltolaista pääsi pitkälle, mutta harmiksemme he joutuivat ottelukaavioissa pelaamaan toisiaan vastaan ja tiputtamaan siten toisiaan jatkosta. Kouluamme ansiokkaasti edustanut Säde hävisi semifinaaleihin pääsyn ratkaisevan ottelun mestariksi yltäneelle Juliolle.

Pitkästä päivästä huolimatta kaikki osallistuneet olivat todella tyytyväisiä. Pelejä ja uusia tuttuja tuli paljon, Lisäksi Suomen Backgammon RY:n puheenjohtaja Simo Huovinen opasti pelaajia backgammonin syvempiin saloihin matkalla. Kiitos matkajärjestelyistä koulumme vanhempainyhdistykselle! Ilman sen panostusta moni nyt mukaan päässyt pelaaja olisi tätä kokemusta köyhempi.