Mysteeri satujen maassa -näytelmäesitys Puriksen teatterissa


8. luokan valinnaisen Ilmaisutaidon ja Video- ja viestintätekniikan oppilaat esittivät näytelmän ”Mysteeri satujen maassa” Puriksen omassa teatterissa. Vanhemmat näkivät esityksen lauantaikoulupäivänä 28.1., ja kaikki 7. luokkalaiset maanantaina 30.1. Ilmaisutadon oppilaat olivat ideoineet, käsikirjoittaneet, puvustaneet ja maskeeranneet esityksen. He myös näyttelivät kaikki roolit. Video- ja viestintätekniikan oppilaat hoitivat esityksen valo- ja äänitekniikan sekä videokuvauksen ja editoinnin.

Liikuntalinjalle hakijan kokonaispisteiden muodostuminen

Soveltuvuuskokeessa testataan kuusi osa-aluetta, joista oppilaan heikoin osio jätetään huomioimatta. Koulukohtaista osiota ei ole. Soveltuvuuskokeen maksimipistemäärä on näin 40 pistettä, joka on myös yleisvalmennuslinjalle hakevan maksimipistemäärä. Lajilinjalle hakevan soveltuvuuskokeen pisteet jaetaan tämän jälkeen vielä kahdella, jolloin soveltuvuuskokeen maksimipisteet ovat 20p. Tähän lisätään lajitestipisteet, jotka ovat maksimissaan 20 pistettä.

Lajilinjalle hakevan oppilaan maksimipistemäärä on 40p (soveltuvuuskokeesta 20p + lajistestistä 20p).

Yleisvalmennuslinjalle hakevan oppilaan maksimipistemäärä on 40p (soveltuvuuskokeesta 40p).

Ysit teatterissa

Joulukuussa myös ysiluokkalaiset pääsivät mukaan seikkailuun, kun Hobitti-näytelmä esitettiin Turun kaupunginteatterissa viimeistä kertaa 15.12.2022.

Puropellon kouluun?

Tervetuloa kuuntelemaan, millaista olisi jatkaa koulunkäyntiä Puropellon koulussa, sekä tutustumaan puropeltolaisiin tiistaina 10.1.2023 klo 18.30. Koulun esittelytilaisuus yläkouluun siirtyvien oppilaiden huoltajille järjestetään Puropellon koulun liikuntasalissa (2. kerros).

Yhteishaku 2023, vanhempainilta 12.12. 2022

Yhteishaku on vaaltakunnallinen haku mm. lukiokoulutukseen, ammatillisiin perustutkintoihin ja TUVA-, TELMA- ja kansanopistojen oppivelvollisuuskoulutukseen.

Oppilaalla on mahdollisuus asettaa yhteishaussa seitsemän hakutoivetta, joista yksi voi toteutua. Oppilas hakee perusopetuksen päättötodistuksella ja hän saa jatkokoulutuspaikan arvosanojensa perusteella. Hakija sijoittuu jatkokoulutukseen yhteishakulomakkeen hakutoivejärjestyksen mukaan.

Yhteishaku toteutetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Haku syksyllä alkavaan koulutukseen on 21.2.-21.3.2023.(klo 15.00 mennessä). Muita tärkeitä ajankohtia:

   • Valintatuloksen aikaisintaan 15.6.2023
   • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään 29.6.2023
   • Varasijalla 18.8.2023 asti

Oppilas toimittaa koululla rajaamansa yhteishakutoiveensa kotiin tiedoksi 20.1. 2022 mennessä. Asiasta lähetään Wilma-tiedote kevätlukukauden alussa. Yhteishakulomakkeen demo-versio on avoinna. Se löytyy täältä

Alla 12.12. 2022 vanhempainillan PP-esitykset:

9. lk vanhempainilta II 2022, Puropellon koulun opot

TAI esittely, Minna Niemi

Lukio, Kai Heino

Haku urheiluluokalle 2023

Puropellon urheiluluokalla on neljä eri linjaa. Koulumme linjat ovat jääkiekko, telinevoimistelu, joukkuevoimistelu ja yleisvalmennus. Oppilas voi hakea Turun erikoisluokkahaussa yhteen kouluun ja yhdelle tai kahdelle linjalle. Suosittelemme hakemaan oman lajilinjan lisäksi yleisvalmennuslinjalle toisena vaihtoehtona.

Oppilasvalinnat urheiluluokkien lajilinjoille suoritetaan soveltuvuuskokeen ja lajitestien perusteella. Yleisvalmennuslinjalle oppilasvalinnat tehdään pelkän soveltuvuuskokeen perusteella. Lisätietoja valintamenettelystä ja urheiluluokkatoiminnasta koulun esittelytilaisuudessa. Esittelytilaisuus on Puropellon koulussa tiistaina 10.1.2023 klo 18.30 liikuntasalissa (2.krs).

Hakeminen ja paikan vastaanottaminen urheiluluokalle

Haku Turun urheiluluokille päättyy 23.1.2023.

Turkulaiset oppilaat hakevat urheiluluokalle Wilmassa. Turkulaisten hakijoiden ei tarvitse erikseen vahvistaa hyväksyttyä urheiluluokan oppilaspaikkaa.

Ei-turkulaiset hakijat lähettävät tämän hakemuksen osoitteeseen liikuntaluokka@edu.turku.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoon, mihin urheiluyläkouluun hakemus on osoitettu. Urheiluluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen elisa.lindroos@edu.turku.fi

Lisätietoja koulumme urheiluluokkahakuun liittyen: Tommi Putkuri p. 040 354 4834 ja Johanna Uutela p. 0400 916 566

Soveltuvuuskoe

Kaikkien urheiluluokalle hakevien on suoritettava valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Puropellon koulun soveltuvuuskoe on maanantaina 30.1.2023 klo 8.30 alkaen Kupittaan palloiluhallissa Lemminkäisenkatu 32a.

Hakijoiden tulisi porrastaa saapumistaan palloiluhallin pääoville: – klo 8.30 (sukunimen alkukirjain A-N)
– klo 8.40 (sukunimen alkukirjain O-Ö)

Soveltuvuuskokeeseen osallistujan ohjeet:

 • Halliin sisään vain hakijat, ei vanhempia tai muuta yleisöä
 • Mukaan sisäliikuntavarusteet, sisäkengät, juotavaa ja evästä
 • Soveltuvuuskokeita voi harjoitella etukäteen (soveltuvuuskoe.fi)
 • Sairaudet ja vammat ilmoitettava etukäteen lääkärintodistuksella koulun rehtorille osoitteeseen mervi.viipuri@edu.turku.fi
 • Soveltuvuuskoe päättyy ryhmittäin porrastetusti noin klo 14.30-15.30

Soveltuvuuskokeen varatesti järjestetään tiistaina 14.2. klo 9.30. Varatesti tarjolla vain erittäin painavista syistä, esim. ennen varsinaista testipäivää toimitetulla lääkärintodistuksella.

Lajilinjojen lajitestit

Kaikkien lajilinjoille hakevien on suoritettava soveltuvuuskokeen lisäksi oman lajinsa lajitesti.

Joukkuevoimistelun lajitesti torstaina 2.2. Lintulassa klo 8.00-10.00
1. Lajinomainen liikkuvuus sisältää etuspagaatin molemmin puolin takajalka koukussa, varpaat osoittavat kohti kattoa. Testattava saa itse valita kummalla jalalla suorittaa liikkeen ensin.

Kädet saavat olla maassa spagaatiin menon ja sieltä poistulon ajan. Spagaatissa tulee näyttää pysähtynyt hallittu asento, joka pysyy kolme sekuntia. Takajalan varpaiden tulee olla kohti kattoa koko vaaditun kolmen sekunnin ajan.Kädet tulee ojentaa sivuille. Lonkkien on oltava puhtaassa asennossa koko suorituksen ajan!

2. Välineenkäsittely- sekä rytmi-, erottelu- ja yhdistelykykytesti suoritetaan yhdistämällä kolme erilaista ja tempoista hyppynaruhyppelyä toisiinsa.
Ensimmäinen liike: tasa-ristiin -hyppely, 5-10 sarjaa (tasahyppy ja ristihyppy yhdessä muodostavat yhden sarjan)
Toinen liike: tuplahyppy polvet rintaan, 5-10 hyppyä
Kolmas liike: tuplahyppy jalat ja vartalo suorana, 5-10 hyppyä

3. Lajiliikkeet, joista osallistuja saa valita kolmesta liikkeestä kaksi suoritettavaa liikettä. Valitut liikkeet suoritetaan ja pisteytetään kummallakin jalalla.
– penche (pystyspagaatti) amplitudi 180 astetta, molemmin puolin (pysyy 3 sekuntia)
– illusion amplitudi 180 astetta, molemmin puolin
– etutasapaino kallistuksella amplitudi 180 astetta, molemmin puolin (pysyy 3 sekuntia)

Lajitestistä voi saada yhteensä 20 pistettä.

Testaaja merkitsee tulokset suoraan urheilijoiden yhteiseen testilomakkeeseen.

1. Lajinomainen liikkuvuus, 0-6 pistettä
– puhdas ja hallittu asento (pysyy 3 sekuntia), spagaatti on pohjassa, lonkat puhtaassa asennossa, nilkat ja polvet ojennettuina ja takajalan varpaat ovat kohti kattoa: 3 pistettä/puoli
– spagaati pohjassa, mutta takajalan varpaat eivät aivan osoita kohti kattoa (takajalan varpaat maksimissaan kääntyneenä vastakkaisen lapaluun kohdalle): 2 pistettä/puoli
– spagaatti pohjassa, mutta takajalan varpaat eivät osoita kohti kattoa tai asento ei muutoin pysy vaadittavaa 3 sekuntia: 1 piste/puoli
– spagaatti ei ole pohjassa ja asento ei ole hallittu: 0 pistettä

2. Välineenkäsittely- sekä rytmi-, erottelu- ja yhdistelykykytesti, 0-6 pistettä
Ensimmäinen liike: tasa-risti -hyppely 0-2 pistettä
– 2 pistettä: Kantapäät yhdessä ja osuu lattiaan, ilmalennon aikana polvet ojennettuna, keskivartalon hallinta säilyy, rytmi pysyy hyvänä ja tasaisena
– 1 piste: Yllämainitusta kriteeristöstä 2-3 arvosteltavaa asiaa toteutuu selkeästi suorituksessa
– 0 pistettä: Liikkeen kriteerit eivät toteudu tai vain 1 kriteeri täyttyy
Toinen liike: tuplahyppy polvet rintaan 0-2 pistettä
– 2 pistettä: Kantapäät yhdessä ja osuu lattiaan, ilmalennon aikana polvet nousee yli vaakatason, keskivartalonhallinta säilyy, rytmi pysyy hyvänä ja tasaisena
– 1 pistettä: Yllämainitusta kriteeristöstä 2-3 arvosteltavaa asiaa toteutuu selkeästi suorituksessa
– 0 pistettä: Liikkeen kriteerit eivät toteudu tai vain 1 kriteeri täyttyy
Kolmas liike: tuplahyppy jalat ja vartalo suorina 0-2 pistettä
– 2 pistettä: Kantapäät yhdessä ja osuu lattiaan, ilmalennon aikana polvet ojennettuna, keskivartalon hallinta säilyy, rytmi pysyy hyvänä ja tasaisena, sarjan lopetus siistiin lopetukseen korkeille päkiöille (jalat yhdessä tai 5.asento päkiöillä)
– 1 piste: Yllämainitusta kriteeristöstä 2-3 arvostetavaa asiaa toteutuu selkeästi suorituksessa, sarjan lopetus siistiin lopetukseen korkeille päkiöille (jalat yhdessä tai 5.asento päkiöillä)
– 0 pistettä: Liikkeen kriteerit eivät toteudu tai vain 1 kriteeri täyttyy
Mikäli suorituksessa tulee stiplu, saa suoritusta kokeilla kerran uudelleen.
Suoritus hyväksytään, kun hyppelyvaiheet seuraavat sulavasti toisiaan ja laatu (avattu tarkemmin pisteytyksessä) säilyy koko sarjan ajan.

3. Kaksi vapaavalintaista lajiliikettä 0-8 pistettä. Urheilija valitsee kolmesta liikkeestä kaksi, joista suorittaa molemmat puolet. Suorituksen voi kokeilla kerran uudelleen.
Osallistuja valitsee kaksi kolmesta liikkeestä suoritettavaksi:
Penche(pystyspagaatti):
– 2 pistettä: Amplitudi 180 astetta, asento pysyy 3 sekuntia, kannatettu ylävartalon asento
– 1 piste: Amplitudi hieman alle 180 astetta (160-180), asento pysyy 3 sekuntia, kannatettu ylävartalon asento
– 0 pistettä: Tasapainon liikkuvuuskriteerit eivät täyty, asento ei pysy riittävää aikaa tai hallinta on puutteellista
Illusion:
– 2 pistettä: Amplitudi 180 astetta, nopea pyörähdys, kannatus lähdössä ja lopetuksessa, lopetus illusionin tukijalan viereen jalat yhdessä
– 1 piste: Amplitudi hieman vajaa 180 astetta (liikkeessä pieniä puutteita amplitudissa, mutta suorituksessa toteutuu: nopea pyörähdys, kannatus lähdössä ja lopetuksessa), lopetus illusionin tukijalan viereen jalat yhdessä
– 0 pistettä: Amplitudi vajaa, pyörähdys hidas tai hallinta on puutteellista
Etutasapaino vartalonkallistuksella:
– 2 pistettä: Jalkojen amplitudi 180 astetta (tukijalan suunta), ylävartalo hallitussa kallistuksessa vähintään 135 astetta, asento pysyy 3 sekuntia
– 1 piste: Jalkojen amplitudi 180 astetta, asento pysyy 3 sekuntia, pieniä puutteita ylävartalon kallistuksessa/asennossa
– 0 pistettä: Tasapainon liikkuvuuskriteerit eivät täyty, asento ei pysy riittävää aikaa tai hallinta on puutteellista

Jääkiekon lajitesti torstaina 2.2. Impivaaran jäähallissa klo 12.00-14.45
Pelataan koko kentän pelejä.
Arvioidaan havainnointi- ja päätöksentekokykyä ja toimintaa pelitilanneroolien kautta:
– hyökkääminen kiekollisena
– hyökkääminen kiekottomana
– puolustaminen kiekollista pelaajaa vastaan
– puolustaminen kiekotonta pelaajaa vastaan
Pisteytys 0 – 20pts.

Lajitesteissä annettuja näyttöjä ja suorituksia vertaillaan sukupuolen mukaan omissa ryhmissään.

Telinevoimistelun lajitesti perjantaina 3.2. Alfassa klo 8.00-10.00

Telinevoimistelun  lajitestinpisteytyskuvaukset ovat luettavissa linkeistä  pisteytyskuvaukset tytöille ja pisteytyskuvaukset pojille.

LISÄTIETOJA URHEILU- JA LIIKUNTALUOKKATOIMINNASTA TURUN SEUDULLA

Voit tutustua Turun seudun urheilu- ja liikuntaluokkatoimintaan laajemmin Turun Seudun Urheiluakatemian esitteen kautta: https://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/hakijalle/hakeminen-perusasteelle