Lauantaikoulupäivä välittämisen merkeissä

Lauantaikoulupäivää vietettiin 19.1. välittämis-teeman parissa. Päivän aikana tehtiin erilaisia itsestä, muista ja ympäristöstä välittämiseen liittyviä harjoituksia. Päivä huipenttui Pekka Hyysalon tarinaan hänen itsensä kertomana.

Liikuntalinjalaisten soveltuvuustestit

Yleistesti

torstai 31.1.2019 klo 10-14 (Kupittaan urheiluhalli)
Varapäivä: tiistai 12.2.2019 klo 11-14 (Kupittaan urheiluhalli)

Lajitestit

Joukkuevoimistelu: perjantai 25.1.2019 klo 8-10 (Palatsi)
Telinevoimistelu: perjantai 25.1.2019 klo 8-10 (Alfa)
Jääkiekko: keskiviikko 6.2.2019 klo 12-15 (Impivaaran jääkiekkohalli, rata 1)
jääkiekkotestit jatkuvat to 7.2. klo 9-10 Impivaaran jääkiekkohallissa

Vanhempainillan diaesitys

Tulevien puropeltolaisten huoltajille tarkoitetttu esittelyilta keräsi mukavasti kiinnostuneita. Illassa esiteltiin Puropellon koulun käytänteitä ja koulurakennusta. Illan diaesitys on katsottavissa täällä.

Puropellon kouluun hakeutumisesta ( tietoa 6. luokkalaisten huoltajille)

Lähestyykö yläkouluvaihe?

Kuudesluokkalaisia ja heidän huoltajiaan saattaa jo mietityttää yläkouluun meno. Puropellon koulun väki toivottaa kuudesluokkalaisten oppilaiden vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi informaatiotilaisuuteen tammikuussa.

Informaatiotilaisuus pidetään Puropellon koulussa, Sepänkatu 11, tiistaina 8.1.2019 klo 18.30 alkaen.

Jos Puropellon koulu on turkulaisen oppilaan oma yläkoulu eikä hän hae koulumme liikuntaluokalle, erillistä hakemusta ei tarvitse tehdä. Jos turkulainen oppilas hakee kouluumme liikuntaluokalle tai jos Puropellon koulu ei ole turkulaisen oppilaan oma lähikoulu, hakeminen tapahtuu Wilmassa.

Jos taas oppilas on vieraskuntalainen, tulee huoltajan toimittaa kouluun vieraskuntalaishakemus. Jos veraskuntalainen oppilas hakee lisäksi liikuntaluokalle, on hänen toimitettava kouluun myös hakemus liikuntaluokalle, joka lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi. Sitä ei pidä allekirjoittaa käsin tai skannata. Otsikossa tulee lukea Hakemus liikuntalinja/Puropelto.

Hakuaika urheiluluokalle päättyy 21.1.2019. Wilman kautta hakeneiden valintatulokset näkyvät Wilmassa 8.3.2019. Koulun päätös näkyy kunnolla vain Wilman täysversiossa tietokoneella. Muille tieto valintatuloksesta lähetetään sähköpostilla tai postilla. Tuloksia ei anneta puhelimitse.

Urheiluluokalle hakeneille järjestetään valintatestit. Tähän testiin ei lähetetä erillistä kutsua. Liikuntalinjan pääsykokeista tulee lisää tietoa kotisivulle. Turkulaiset huoltajat saavat tietoa asiasta myös Wilmassa.

Onnea 101-vuotias Suomi

Suomen 101-vuotiasta itsenäisyyttä juhlistettiin Puropellon koulussa tanssiaisten merkeissä. Jokainen vuosiluokka oli  harjoitellut upeita tanssiesityksiä, joita sitten me koulun aikuiset saimme ihailla.

Perjantaipäivä 7.12.2018 on koulussamme vapaapäivä. Tämä koulupäivä tehdään vanhempainyhdistyksen, oppilaskunnan ja opettajien yhdessä suunnittelemana lauantaikoulupäivänä tammikuussa.

Monialaista työskentelyä uhkapelien parissa

Kaksi koulun kadeksatta luokkaa pohtivat todennäköisyyslaskennan yhteydessä, miksi uhkapeleissä pidemmän päälle varmemmin häviää kuin voittaa. He suunnittelivat ja toteuttivat pankeissa eli pienissä ryhmissä uhkapelin, jota houkuttaa pelaajia, mutta jossa suurimmat voitot käärii pankki itse. Pelipanoksina olivat simpukkapastat. Pelit joutuivat tositestiin. Todennököisyyslaskenta liitti projektin matematiikkaan, yksikäsitteisten sääntöjen kirjoittaminen suomen kieleen ja pelipöydän suunnittelu ja toteutus kuvataiteeseen.

Robotit painimolskilla

Puropellon koulun joukkue osallistui Euroopan robotiikkaviikon päätapahtuman yhteydessä järjestettyyn robottisumoturnaukseen Turussa. Seitsemäsluokkalaisen Emmi Vuorenpään sekä kahdekasluokkalaisten Petteri Puttosen ja Valter Krooksin rakentama ja ohjelmoima Berserkki taisteli tiensä hienosti semifinaaleihin puskemalla monia vastustajia  ulos taistelutantereelta.

Hävityn semifinaaliottelun jälkeen käydyssä pronssiottelussa Berserkki hävisi kutkuttavan jännittävien vaiheiden jälkeen vastustajalleen ja sijoittui hienosti neljänneksi. Emmi, Valter ja Petteri saivat ensikertalaisina arvokasta kokemusta ensi vuoden kisoihin!

Backgammonia vanhempainyhdistykseltä

Puropellon koulun vanhempainyhdistys lahjoitti koululle viisi backgammonlautaa, joista kaksi oli suuria turnauskokoisia lautoja. Painoa laudoilla oli yhteensä noin 15 kilogrammaa. Lisäksi koulu sai vielä kaksi pistetaulua.

Pelilaudat joutuivat heti  tositestiin. Pelaajia oli paikalla mukavasti, vaikka yhdeksäsluokkalaiset olivat TET-harjoittelussa. Uusiakin pelaajia oli saapunut paikalle. Puropellon backgammonkerholaiset tarjosivat vanhempainyhdistykselle isoa yläpeukkua kiitoksena lahjoituksesta.

Backgammonin Suomen mestaruuksia ratkottiin Puropellossa

Perjantaina 12.10.2018 kello 12.00 Puropellon koulu teki jälleen historiaa. Tuolloin rehtori Anne Alho avasi tiettävästi ensimmäisen koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden backgammonin Suomen-mestaruusturnauksen. Avauspuheessa rehtori kertoi olevansa erityisen iloinen siitä, miten mukavalta tuntuu nähdä digitaalisen kehityksen keskellä tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävässä koulussa nuorten pelaavan ikiaikaista lautapeliä. Avauspuheen jälkeen Suomen Backgammon RY:n puheenjohtaja Simo Huovinen kertoi turnausjärjestelyistä.

Ensimmäiseen turnaukseen ei kovasta yrityksestä huolimatta saatu edustajia kuin kolmesta koulusta ja oppilaitoksesta. Parhaiten edustettuina olivat Karkkilan yhteiskoulu ja Puropellon koulu.

Turnaus sujui mukavissa merkeissä. Yläasteikäisten mestaruuden vei vakuuttavien pelien jälkeen karkkilalainen Elias Nikander. Hänen parinaan finaalissa oli turkulainen Parsan Tabrizinezhad. Myös toisen asteen mestaruus meni Karkkilaan. Voittajaksi turkulaista Mahdi Amiria vastaan selvisi Heidi Levänen. Suomen Backgammon RY palkitsi voittajat backgammon-pelillä. Kustannusosakeyhtiö Otava palkitsi kaikki neljä finalistia Hans Roslingin Faktojen maailma -kirjalla.

Puropellon koulu lähettää kiitokset Teuvo Sankilalle Kustannusosakeyhtiö Otavaan ja Simo Huoviselle Suomen Backgammoniin. Erityiskiitokset ansaitsee Karkkilassa opettava ja backgammon-kerhotoimintaa järjestävä Jukka Raussi. Hän oli mukana turnauksen järjestämisessä ideoinnista lähtien. Hän ja muut karkkilalaiset tekivät perjantaina pitkän matkan Turkuun, mutta eivät turhaan.


Kuvat: Claudia Lainio ja Iina Vuola

Kirja- ja ruokamessuilua

Ysiluokkalaisten ensimmäinen jakso päättyi vierailuun Turun kirja- ja ruokamessuilla perjantaina 5.10. Ohjelmassa oli Suunnista kirjaan -tehtäviä ja messutunnelmasta nauttimista. Lisäksi taitavat yhdeksäsluokkalaisemme haastattelivat kahta kirjailijaa (Pasi Pekkolaa ja Salla Simukkaa) Turun seudun äidinkielenopettajien Tarinan taika -osastolla.