Lukuvuoden 2017-2018 aloittaminen

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta Puropellon kouluun. Aloitamme muiden turkulaisten peruskoulujen tapaan uuden lukuvuoden aherruksen tiistaina 15.8.2017. Tällöin koulun uudet seitsemäsluokkalaiset kokoontuvat koulun Kupittaankadun puoleiselle pihalle klo 8.00, josta luokanvalvojat heidät noutavat.  Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset kokoontuvat kotiluokkiin ( lista ilmoitustaululla) klo 9.00. Uudet 8. ja 9. luokkalaiset kokoontuvat opettajanhuoneen eteen ( 2. krs).

Toinen koulupäivä ( 16.8.) etenee lukujärjestysten mukaisesti.

Työajat lukuvuonna 2017–2018

  • Syyslukukausi: ti 15.8.– pe 22.12.2017
    • Syysloma: to 19.10.– su 22.10.2017
    • Joululoma: la 23.12.2017 –  su 7.1.2018
  • Kevätlukukausi: ma 8.1.– la 2.6.2018
    • Talviloma: ma 19.2. – su 25.2.2018

Tervetuloa Kevät-kabareeta katsomaan!

On aika nostaa ankkurit ja lähteä virkistävälle kevätristeilylle Viking Gracelle! Ketkä kaikki risteilylle oikein lähtevät ja mitä kaikkea risteilyn aikana ehtii tapahtua? Tämä ja paljon muuta selviää Puropellon koulun perinteisessä kevätkabareessa.

Esitykset ovat koulun salissa oppilaille ke 31.5. klo 13 ja to 1.6. klo 9.45

ja kotijoukoille ke 31.5. klo 18.30.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN!!!

Esityksen suunnittelusta, ideoinnista ja toteutuksesta vastaavat ysiluokkalaiset valinnaisaineryhmäläiset ohjaavine opettajineen.

Esitykset videoidaan (kaikki) ja suoratoistetaan (ainakin päivänäytökset) perinteiseen tapaan.  Suoraa lähetystä pääsee seuraamaan, kun kirjautuu Livestream-sivustolle.

Kun olet kirjautunut, voit hakea suoraa lähetystä esim. hakusanalla ”puropellon”.  Myös tämä linkki ohjaa oikealle foorumille.

Kansanedustajia Puropellon koulussa

Toukokuussa Puropellon koulu sai vieraita parlamentista: Ville Niinistö ja Li Andersson kävivät koulussamme lakitiedon kurssin vieraana.

Kansanedustajia haastattelivat yhdeksännen luokan oppilaat Gülec Akkanat, Baneen Alqatrani ja Santeri Salonen.

Kiitos Ville ja Li, kun kerroitte kiinnostavasti ja hauskasti kansanedustajan työstä!

Vierailut kuvattiin ja videot ovat katsottavissa Youtubessa:

Villen haastattelu

Lin haastattelu

Liikuntaa, liikuntaa, …

Koulut liikkeelle -hanke on tuonut paljon hyvää toimintaa Puropellonkin koulun arkeen: välillä kävellään koko koulu, välillä pelataan välituntipelejä pienemmissä ryhmissä.

Torstaiaamupäivänä 16.2. aurinkoisessa talvisäässä liikuttiin sitten koko talo: osa lähti Himokselle laskettelemaan, osa koirakävelyllä koulun lähimaastoon, oli mahdollista luistella, pelata, oppia uusia lajeja,… Kiitos liikunnanopettajille hienon päivän suunnittelusta, opettajille järjestelyistä ja valvonnoista ja kaikille nuorille liikkujille innokkaasta osallistumisesta!

Toivottavasti aurinkoinen sää suosii myös

talvilomaviikolla 8. Liikunnallista ja aurinkoista talvilomaviikkoa kaikille!

Lauantaikoulupäivä Puropellossa 28.1.

Koulupäivän teemana oli ”Erilaisia, mutta samanlaisia”. Oppilailla oli ohjelmassa kiertopistetyöskentelyä erilaisuuden teemoilta. Seksuaalikasvattaja Marjukka Takala oli puhumassa oppilaille nuorten seksuaaliterveyteen liittyvistä kysymyksistä. Avoimien ovien päivänä vanhempia oli kiertelemässä ja katselemassa koulutyötä, ja vanhempainyhdistyksen ”vanhempainparkki” kahviloineen veti myös väkeä puoleensa. Koulupäivän päätteeksi olimme sitten kuvien mukaisesti yhdessä erilaisina mutta samanlaisina, ensin koulun ”piirittäen”, sitten koulunpihalla uudelle kopterikameralle vilkuttamassa. Kiitos mukavan päivän suunnittelusta vanhempainyhdistykselle, oppilaskunnalle ja opettajille. Ja kiitos kaikille päivässä mukana olleille aktiivisesta yhdessäolosta. Helikoperikuvaa seuraavassa

Tietoa liikuntaluokalle hakevien testeistä

Alkuun muistutus Puropellon kouluun liikuntaluokalle pyrkivien kevään testeistä:

Jääkiekkoilijoiden yleistesti on Kupittaan urheiluhallissa kesiviikkona 25.1. klo 12 – 14 ja lajitesti Impivaaran jäähallissa keskiviikkona 1.2. klo 12 – 15.

Yleislinjalla hakevien yleistesti pidetään Kupittaan urheiluhallissa torstaina  26.1. klo 8.30 alkaen. Testin tarkka päättymisaika ei ole tiedossa .

Joukkuevoimistelun testi on Lintulassa perjantaina 27.1. klo 8 – 10.

Telinevoimistelun testi on perjantaina 3.2. klo 8 – 10 Alfan liikuntakeskuksessa.

Lisätietoa Suomen Olympiakomietan suositteleman soveltuvuuskokeen testien sisällöstä löytyy tältä KIHU:n sivustolta.

Puropellon kouluun hakeminen

Mikäli huoltaja haluaa oppilaan sijoittuvan muuhun kuin omaan yläkouluun, hän täyttää internetissä Wilma-ohjelmassa hakemuksen 23.1.2017 mennessä. Vastaanottava koulu tekee päätöksensä oppilaiden ottamisesta helmikuussa.

Jos oppilas ei käy Turun kaupungin koulua, ei huoltajilla ole käyttöoikeutta Turun Wilma-ohjelmaan. Tällöin tulee ottaa yhteyttä siihen yläkouluun, johon on hakemassa. Jos ei hae Wilman kautta, paperinen hakemus tulee toimittaakoululle hakuajan puitteissa. Vieraskuntalainen voi pyrkiä vain yhteen turkulaiseen kouluun.

Lataa vieraskuntalaishakemus.

Liikuntaluokalle Puropeltoon

Liikuntaluokalle hakeminen tapahtuu Turun Wilma-järjestelmässä. Jos sinulla ei ole käyttöoikeutta Turun Wilma-ohjelmaan, voit joko ladata hakulomakkeen tai otta yhteyttä kouluun, johon olet hakemassa saadaksesi paperisen hakemuksen. Hakemukset tulee toimittaa kouluun viimeistään 23.1.2017.

Lataa hakulomake, jos sinulle ei ole Wilman käyttöoikeutta.

Puropellon kouluun pyrkivien liikunnan testit keväällä 2017:

Ke 25.1.   klo 12-14 jääkiekkoilijoiden yleistesti Kupittaa   (50m, 3-loikka ja 1000 m)

To 26.1   yleisvalmennuksen yleistestit Kupittaan   urheiluhalli 8.30-n.14.00

Pe 27.1.   joukkuevoimistelu Lintula klo 8.00- 10.00.

Ke 1.2   jääkiekko Impivaara klo 12.00 – 15.00

Pe 3.2.   telinevoimistelu Alfa klo 8-10