Aurakadun lasimosaiikki, kuvassa maapallo. Kuvituskuva.

Unesco

Puolalanmäen lukio on osa maailmanlaajuista Unesco-kouluverkostoa. Verkoston tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. Unesco-kouluna järjestämme opiskelijoillemme tapahtumia, joissa käsitellään yhdessä ajankohtaisia ja globaaleja kysymyksiä. Tavoitteena on tarjota nuorille paremmat lähtökohdat ymmärtää yhä monimutkaistuvaa, keskinäisriippuvuuksien maailmaa.

Vuoden 2024 tammikuussa kaikki lukiomme opiskelijat osallistuivat antirasismityöpajaan. Työpajojen vetäjinä toimivat ryhmänohjaajat, joita Rauhankasvatusinstituutti oli ensin kouluttanut.

“Globaalikasvatuksen tehtävänä on avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille ja herättää ihmisissä halu rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavampaa maailmaa.” (Maastrichtin julistus 2002, Eurooppalainen globaalikasvatus)

Suomen Unesco-kouluverkosto (OPH)

Kohti vuotta 2030 Suomen Unesco-koulut

Kansainvälinen Unesco-koulujen sivusto

Kotikansainvälisyyteen liittyy mm. Aktiivinen kansalainen -kurssi. Sen lisäksi kansainvälisyyskasvatus tulee esiin monin teemoin eri oppiaineiden kursseilla.

Aktiivinen kansalainen

 

Ystävyyskoulut ja opiskelijavaihto

Puolalanmäen lukiolla on ystävyyskouluja Kölnissä, Rennesissä ja Berliinissä. Opiskelijavaihtoja ystävyyskoulujen välillä järjestetään vuosittain. Lisäksi järjestetään kulttuuri-, kieli- ja kuoromatkoja muualle Eurooppaan. Osa lukion opiskelijoista osallistuu myös aktiivisesti Euroopan nuorten parlamentin (EYP) toimintaan.

Ranskan kieli ja kulttuuri

Saksan kieli ja kulttuuri

Katso video vaihtareiden vaihtovuoteen liittyvistä ajatuksista