Yhteishaun valinnan tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen 2020

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Näet valinnan tuloksen Opintopolusta. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat Opintopolusta tulokset myös sähköpostiisi. Ota lukiopaikka vastaan Opintopolun sähköpostiviestissä olevan linkin kautta viimeistään torstaina 25.6.2020. Ilmoita myös ehdottomasti lukion kansliaan (p.040 569 2835), mikäli et aio ottaa vastaan opiskelupaikkaasi.

Lähetämme lukioomme hyväksytyille heti valinnan varmistuttua sähköpostitse ohjeita kurssivalintojen tarkistamiseen ja muihin käytännön asioihin. Ohjeistukset löytyvät myös tältä sivulta.

Turun kaupungin peruskouluista siirtyvien opiskelijoiden yhteystiedot siirretään suoraan lukion hallinto-ohjelmaan. Opiskelijoiden ja huoltajien Wilma-tunnukset säilyvät ennallaan. Mikäli olet unohtanut tunnuksesi tai salasanasi, ota yhteyttä lukion koulusihteeriin. Muista kuin Turun kaupungin peruskouluista tuleville opiskelijoille lähetetään postitse Wilma-tunnukset ja ohjeet kirjautumiseen, samoin kuin opiskelijatietoilmoitus täydennettäväksi ja palautettavaksi kirjeessä olevalla palautuskuorella. Heidän huoltajansa saavat Wilma-tunnukset sähköpostilla sen jälkeen, kun huoltajan tiedot ovat päivittyneet opiskelijarekisteriin.

Olemme tehneet uusien opiskelijoiden 1. jakson lukujärjestyksen valmiiksi. Kaikilla 1. vuositason opiskelijoilla on lukujärjestyksessään äidinkieltä (ÄI01), matematiikkaa (MAY01), ruotsia (RUB01/RUA01), opinto-ohjausta (OP01), digitaitoja (DIGIT1), liikuntaa (LI01) ja lisäksi 2-3 muuta ainetta. Kielivalinnat on tehty yhteishaun aikaan täytettyjen ainevalintakorttien mukaisesti. Ensimmäisessä jaksossa alkaa pitkät venäjä, ranska ja saksa sekä alkavat ranska ja saksa. Lyhyt venäjä alkaa vasta 2. jaksossa ja lyhyt espanja 3. jaksossa.

Pidämme infotilaisuuden erityisesti kielivalintoihin liittyen maanantaina 15.6. klo 11.00 osoitteessa https://meet.google.com/njx-zahf-tyq. Liity tilaisuuteen linkistä. Pidä äänet ja kamera suljettuina. Kysymyksiä voi esittää joko kirjoittamalla chat-osioon tai laittamalla mikin päälle.

Musiikkilinjalaisille pidetään oma infotilaisuus maanantaina 15.6. klo 10.00 osoitteessa https://meet.google.com/njx-zahf-tyq. Liity tilaisuuteen linkistä. Pidä äänet ja kamera suljettuina. Kysymyksiä voi esittää joko kirjoittamalla chat-osioon tai laittamalla mikin päälle. Saat infossa ohjeet musiikin kurssien valintaan. Täytä vasta infotilaisuuden jälkeen musiikin kurssien valintakysely osoitteessa https://tinyurl.com/y89kdrsn

Tarkista Wilmasta mahdollisimman pian lukujärjestyksesi ja erityisesti ensimmäisen jakson kielivalinnat. Mikäli huomaat lukujärjestyksessäsi muutostarpeita, ota maanantain infotilaisuuden jälkeen yhteyttä opinto-ohjaajaan (ryhmät A,B,C Ahonen, ryhmät D,E,F Pakola) Wilma-viestillä. Opinto-ohjaajat lomailevat 17.6.–5.8.2020.

Opinto-ohjaajat päivystävät koululla to 6.8. klo 12.00‒13.00. Lukujärjestyksiin tutustutaan vielä ensimmäisenä koulupäivänä ryhmänohjaajan ja tutoreiden avustuksella, joten tarvittaessa muutoksia voi tehdä vielä silloinkin. Jaksojen 2-5 kurssivalinnat tehdään ohjatusti koulussa 1. jakson aikana.

Oppikirjat 2020-2021

Ohjeita tietokoneen hankintaan

Opiskelijan käyttäjätunnus ja salasana

Opintotukihakemus täytetään sähköisenä Kelan verkkosivuilla. Vaihtoehtoisesti voi täyttää ja tulostaa opintotukihakemuksen (OT 1) ja postittaa sen Kelaan. Hakemuksen voi myös tuoda lukion kansliaan tai toimittaa mihin tahansa Kelan palvelupisteeseen. Hae opintotukea sitten, kun olet varmistanut opiskelupaikkasi. Kela saa opiskelupaikan vastaanottotiedot lukiosta. Enää ei siis tarvitse käydä kansliassa hakemassa leimoja. Lisätietoa opintotuesta ja oppimateriaalilisästä Opintotuki-info.

Koulumatkatukilomakkeen KM 1 voi tulostaa itse Kelan sivuilta. Hakemuksen saa myös ryhmänohjaajalta ensimmäisenä koulupäivänä tai sen voi hakea lukion kansliasta. Tuo hakemuslomake henkilökohtaisesti lukion kansliaan aikaisintaan elokuussa. Koulusihteeri tarkistaa tiedot ja kirjoittaa ostotodistuksen, johon on merkitty lipun ostokertojen määrä ja ostoajankohdat. Lisätietoa koulumatkatuesta Koulumatkatuki-info

Uusi lukuvuosi alkaa ke 12.8.2020 klo 9.00 osoitteessa Puutarhakatu 5.

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan opintosi Puolalanmäen lukiossa!