Hae Puolalanmäen lukioon yhteishaussa Opintopolun kautta

Kevään 2024 yhteishakuaika syksyllä 2024 alkavaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 20.2.–19.3.2024.

Lukioomme otetaan vuosittain yhteensä 155 uutta opiskelijaa: 103 yleislinjalle ja 52 musiikkilinjalle.

Vuoden 2024 hakuohjeet: Musiikkilinjan valintapisteet muodostuvat päättötodistuksen keskiarvosta (enint. 10) ja musiikkipisteistä (enint. 10). Musiikkipisteitä on saatava vähintään 3 pistettä tullakseen valituksi.  Musiikkipisteet muodostuvat opiskelijan lähettämän kirjeen, musiikinopettajan lausunnon sekä haastattelun perusteella annettavista soveltuvuuspisteistä (max 8 p.). Mikäli oppilaalla on Taiteen perusopetuksen päättötodistus (musiikki, laaja), hän saa 2 lisäpistettä. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Avointen ovien päivä la 2.12.

Vietämme Puolalanmäen lukiossa avointen ovien koulupäivää lauantaina 2.12. Kutsumme nykyisten opiskelijoidemme kotiväkeä osallistumaan oppitunneille nuorten mukana. Lisäksi kutsumme kevään 2024 yhteishakuun osallistuvia ysiluokkalaisia tutustumaan lukioomme.

Nykyisten opiskelijoiden kotiväki voi osallistua oppitunneille mieluiten aamupäivällä klo 9.00–10.45. Kotiväki voi myös ilmoittautua syömään kouluruokaa, ohjeet tulevat Wilmaan myöhemmin.

Ysiluokkalaiset voivat tutustua kouluun mieluiten iltapäivällä klo 12.00–13.45. Varsinaiset esittelyillat järjestetään tammikuussa.

Päivän aikataulu

9.00–9.45 Palkin 3 oppitunti 
10.00–10.45 Palkin 6 oppitunti 
10.45–12.00 Ruokailu porrastetusti
12.00–12.45 Palkin 5 oppitunti
13.00–13.45 Palkin 4 oppitunti

Lisäksi kahvila ja mahdollisuus keskustella koulun henkilökunnan kanssa.

Tervetuloa!

Esittelyillat

Seuraavat esittelyillat järjestetään tammikuussa 2024. 

Musiikkilukion esittelyilta on 22.1.2024 klo 18.30 (Torninkatu 4).
Yleislukion esittelyilta on 23.1.2024 klo 18.30 (Puutarhakatu 5). Mahdollisuus kierrellä Aurakadun (11) ja Puutarhakadun koulutaloissa klo 17.45 – 18.15.

Voit tutustua lukiomme toimintaan ja tunnelmiin tältä sivulta löytyvän esittelymateriaalin avulla. 

Lukiokoulutus

Lukio-opintojen laajuus on vähintään 150 opintopistettä. Opinnot muodostuvat valtakunnallisista pakollisista ja valinnaisista sekä koulukohtaisista valinnaisista opinnoista. Opinnot tehdään opintojaksoittain, ja kunkin opintojakson laajuus vaihtelee 1-4 opintopisteen välillä. Lukiossa opiskelija itse vaikuttaa opinto-ohjelmaansa ja opiskeluaikatauluunsa.

Lukiomme

Puolalanmäen lukion toimintaa luonnehtivat vireä musiikkitoiminta, monipuolinen kieltenopetus ja kansainvälisyys, matemaattis-luonnontieteellinen ja humanistinen yleissivistys sekä ympäristöstä ja lähimmäisestä huolehtiminen. Kunnioitamme perinteitä, elämme tässä ajassa ja tähtäämme tulevaisuuteen.

Lukiomme koko, noin 480 opiskelijaa, mahdollistaa monipuolisen kurssitarjonnan, mutta samalla kotoisan ja turvallisen opiskeluilmapiirin. Meillä kaikki tuntevat toisensa. Opiskelijoiden oma aktiivisuus, yhdessä tekemisen meininki ja tasokas opetus luovat onnistuneet puitteet oppimiselle ja menestykselle ylioppilaskirjoituksissa.

Puolalanmäen lukiossa on Turun laajin kielitarjonta: englannin lisäksi A-kielinä voi opiskella ruotsia, ranskaa, saksaa ja venäjää sekä B-kielinä espanjaa, ruotsia, saksaa, ranskaa ja venäjää. Lukiossamme on mahdollista suorittaa ranskan ja saksan kielissä viralliset kielitutkinnot Delf ja DSD II (Deutsches Sprachdiplom).

Arjessa kansainvälisyys näkyy esimerkiksi siinä, että useat opiskelijamme osallistuvat kansainvälisiin projekteihin, matkoihin, kilpailuihin ja partnerikoulutoimintaan. Painotamme kaikessa toiminnassamme kulttuurien välistä vuorovaikutusta ja keskinäistä arvostusta.

Taiteet, tieteet ja taidot täydentävät meillä luontevasti toisiaan sekä syventävät kaikkien täällä työskentelevien ja opiskelevien sivistystä, suvaitsevaisuutta ja kauneudentajua. Lukiossamme voi myös suorittaa kuvataiteen ja musiikin lukiodiplomin.

Musiikkilinja

Lukiomme musiikkilinja tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja kokemuksia musiikin parissa sekä pyrkii herättämään koko elämän ajan kestävän kiinnostuksen musiikkiin. Tuemme musiikkialan jatko-opintoihin ja ammatteihin suuntaavia opinnoissaan. Musiikkikasvatuksemme on monipuolista ja erityisenä vahvuutenamme on kuorotoiminta sekä suuret musiikkiprojektit, usein yhteistyössä Puolalan musiikkiluokkien kanssa. Järjestämme vuosittain useita konsertteja Turussa ja lähikunnissa yhteistyössä musiikkioppilaitosten kanssa. Musiikkilinja tuo oman vahvan osansa Puolalanmäen lukion kansainväliseen toimintaan. Kuorot matkustavat säännöllisesti ulkomaille ja koulussamme vierailee esiintyjäryhmiä vuosittain. Lue lisää musiikkilukiosta tästä ja katso hakuohjeet tästä. Jos sinua kiinnostaa käydä katsomassa konserttia tms. tapahtumaa, katso aikataulut täältä.

Puolalanmäen henki

Lukio on paljon muutakin kuin oppiaineita, opintojaksoja ja opiskelua: yhteiset kokemukset, hauskat hetket, kultaiset ystävät ja Puolalanmäen henki kantavat pitkälle elämässä!

 

Tervetuloa Turun viihtyisimpään lukioon!