Puolalanmäen musikkilinjalle haetaan yhteishaussa

Lukiomme musiikkilinja tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja kokemuksia musiikin parissa sekä pyrkii herättämään koko elämän ajan kestävän kiinnostuksen musiikkiin. Tuemme musiikkialan jatko-opintoihin ja ammatteihin suuntaavia opinnoissaan. Musiikkikasvatuksemme on monipuolista ja erityisenä vahvuutenamme on kuorotoiminta sekä suuret musiikkiprojektit, usein yhteistyössä Puolalan musiikkiluokkien kanssa. Järjestämme vuosittain useita konsertteja Turussa ja lähikunnissa yhteistyössä musiikkioppilaitosten kanssa. Musiikkilinja tuo oman vahvan osansa Puolalanmäen lukion kansainväliseen toimintaan. Kuorot matkustavat säännöllisesti ulkomaille ja koulussamme vierailee esiintyjäryhmiä vuosittain. Lue lisää musiikkilukiosta tästä. Jos sinua kiinnostaa käydä katsomassa konserttia tms. tapahtumaa, katso aikataulut täältä.

Kevään 2023 yhteishakuaika syksyllä 2023 alkavaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 21.2.–21.3.2023. Musiikkilinjalle otetaan vuosittain 52 uutta opiskelijaa.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan to 15.6.2023. Valinnan tuloksen näkee Opintopolusta. Mikäli sähköpostiosoite on ilmoitettu hakemuksessa, Opintopolusta saa tulokset myös sähköpostiin. Lukiopaikka vastaanotetaan Opintopolun sähköpostiviestissä olevan linkin kautta viimeistään torstaina 29.6.2023. Ilmoita ehdottomasti myös lukion kansliaan, p. 040 569 2835, mikäli et vastaanota opiskelupaikkaa.  Järjestämme tiistaina 20.6. klo 10.00–12.00 uusille opiskelijoille tutustumis- ja infotilaisuuden. Lähetetämme tästä hyväksytyille sähköpostitse lisätietoa.

Huomaa jo nyt tämä Kelan tiedote koulumatkatuesta.

Hakutietoja

Musiikkilinjan valintapisteet muodostuvat päättötodistuksen keskiarvosta (enint. 10) ja musiikkipisteistä (enint. 10). Musiikkipisteitä on saatava vähintään 3 pistettä tullakseen valituksi.  Musiikkipisteet muodostuvat opiskelijan lähettämän kirjeen, musiikinopettajan lausunnon sekä haastattelun perusteella annettavista soveltuvuuspisteistä (max 8 p.). Mikäli oppilaalla on Taiteen perusopetuksen päättötodistus (musiikki, laaja), hän saa 2 lisäpistettä.

Ennakkotehtävä

Kirjoita musiikkilukiolle kirje, jossa perustelet, miksi juuri sinut pitäisi valita opiskelemaan musiikkilinjalle. Lähetä kirje sähköpostin liitteenä mieluiten PDF-muodossa viimeistään pe 31.3.2023  osoitteeseen pmmusiikkilukio@gmail.com

Kerro kirjeessäsi mm. seuraavaa: Aloitin musiikin harrastuksen… / Olen soittanut… / Olen laulanut kuorossa… / Olen harrastanut muuta musiikkiin liittyvää, esim. teatteria… / Minut pitäisi valita musiikkilukioon, koska…

Musiikinopettajan lausunto

Täytä lomake Musiikinopettajan lausunto vaikka yhdessä musiikinopettajasi kanssa. (Kohta 7 täytetään haastattelussa.)

Toimita lausunto Puolalanmäen lukion kansliaan viimeistään pe 28.4.2023. Puolalanmäen lukion kanslian osoite on Aurakatu 11, 20100 Turku. Voit jättää paperit kuoressa postilaatikkoon, joka sijaitsee koulutalon torin puoleisella sivulla ulko-oven vieressä.

Suositukset ja todistukset

Jos haluat liittää hakemukseesi 1–2 suositusta esimerkiksi opettajiltasi, se on mahdollista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä!

Jos olet saanut konservatoriosta/musiikkiopistosta todistuksen Taiteen perusopetuksen päättötutkinnosta (laaja oppimäärä), laita siitä kopio hakemuksen mukaan. Muita todistuksia ei tarvita.

Toimita nämä Puolalanmäen lukion kansliaan viimeistään pe 28.4.2023. Todistuksista riittää kopiot, kun tuot alkuperäiset mukanasi haastatteluun.

Varaa haastatteluaika

Varaa aika haastatteluun lukion kansliasta (puh. 040 569 2835) viimeistään pe 28.4.2023

Haastattelu

Musiikkilinjan haastattelut pidetään to 4.5. ja pe 5.5.2023. Haastattelupaikan osoite on Torninkatu 4, 20100 Turku (3. kerros). Tule sisälle sisäpihan kautta. Seuraa opasteita seinillä.

Haastattelu on pakollinen. Varaa aika lukion kansliasta! Tule paikalle sovittuna aikana.

Haastattelu kestää n. 10 min / pyrkijä (aikataulu saattaa kuitenkin heittää 20 min suuntaan tai toiseen). 

Haastattelun kulku:
– laulu ilman säestystä, esimerkiksi Arvon mekin ansaitsemme/ Suru on kunniavieras/Fly Me To The Moon / Taivas on sininen ja valkoinen / 15. yö / tai jokin muu, 1 säk. + kertosäe
– soittonäyte haluamallasi instrumentilla (vapaaehtoinen)
– rytmin- ja melodiantoistotehtävä
– laulu säestyksellä / oma sävellys / omaa konemusaa / vapaavalintainen muu näyte, (vapaaehtoinen)
– haastattelutuokio

Tervetuloa Turun viihtyisimpään lukioon!