Puolalanmäen musiikkilinjalle haetaan yhteishaussa

Kevään 2024 yhteishakuaika syksyllä 2024 alkavaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 20.2.–19.3.2024.

Musiikkilukion esittelyilta on ma 22.1.2024 klo 18.30 (Torninkatu 4).

Lukiomme musiikkilinja tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja kokemuksia musiikin parissa sekä pyrkii herättämään koko elämän ajan kestävän kiinnostuksen musiikkiin. Tuemme musiikkialan jatko-opintoihin ja ammatteihin suuntaavia opinnoissaan. Musiikkikasvatuksemme on monipuolista ja erityisenä vahvuutenamme on kuorotoiminta sekä suuret musiikkiprojektit, usein yhteistyössä Puolalan musiikkiluokkien kanssa. Järjestämme vuosittain useita konsertteja Turussa ja lähikunnissa yhteistyössä musiikkioppilaitosten kanssa. Musiikkilinja tuo oman vahvan osansa Puolalanmäen lukion kansainväliseen toimintaan. Kuorot matkustavat säännöllisesti ulkomaille ja koulussamme vierailee esiintyjäryhmiä vuosittain. Lue lisää musiikkilukiosta tästä. Jos sinua kiinnostaa käydä katsomassa konserttia tms. tapahtumaa, katso aikataulut täältä.

Hakutietoja

Musiikkilinjalle otetaan vuosittain 52 uutta opiskelijaa. Musiikkilinjan valintapisteet muodostuvat päättötodistuksen keskiarvosta (enint. 10) ja musiikkipisteistä (enint. 10). Musiikkipisteitä on saatava vähintään 3 pistettä tullakseen valituksi.  Musiikkipisteet muodostuvat opiskelijan lähettämän kirjeen, musiikinopettajan lausunnon sekä haastattelun perusteella annettavista soveltuvuuspisteistä (max 8 p.). Mikäli oppilaalla on Taiteen perusopetuksen päättötodistus (musiikki, laaja), hän saa 2 lisäpistettä.

Ennakkotehtävä

Kirjoita musiikkilukiolle kirje, jossa perustelet, miksi juuri sinut pitäisi valita opiskelemaan musiikkilinjalle. Lähetä kirje sähköpostin liitteenä mieluiten PDF-muodossa viimeistään pe 29.3.2024  osoitteeseen pmmusiikkilukio@gmail.com

Kerro kirjeessäsi mm. seuraavaa: Aloitin musiikin harrastuksen… / Olen soittanut… / Olen laulanut kuorossa… / Olen harrastanut muuta musiikkiin liittyvää, esim. teatteria… / Minut pitäisi valita musiikkilukioon, koska…

Musiikinopettajan lausunto

Täytä lomake Musiikinopettajan lausunto vaikka yhdessä musiikinopettajasi kanssa. (Kohta 7 täytetään haastattelussa.)

Toimita lausunto Puolalanmäen lukion kansliaan viimeistään pe 26.4.2024. Puolalanmäen lukion kanslian osoite on Aurakatu 11, 20100 Turku. Voit jättää paperit kuoressa postilaatikkoon, joka sijaitsee koulutalon torin puoleisella sivulla ulko-oven vieressä.

Suositukset ja todistukset

Jos haluat liittää hakemukseesi 1–2 suositusta esimerkiksi opettajiltasi, se on mahdollista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä!

Jos olet saanut konservatoriosta/musiikkiopistosta todistuksen Taiteen perusopetuksen päättötutkinnosta (laaja oppimäärä), laita siitä kopio hakemuksen mukaan. Muita todistuksia ei tarvita.

Toimita nämä Puolalanmäen lukion kansliaan viimeistään pe 26.4.2024. Todistuksista riittää kopiot, kun tuot alkuperäiset mukanasi haastatteluun.

Varaa haastatteluaika

Varaa aika haastatteluun lukion kansliasta (puh. 040 569 2835) viimeistään pe 26.4.2024

Haastattelu

Musiikkilinjan pääsykoehaastatteluja järjestetään to 2.5., pe 3.5. ja ma 13.5.2024. Haastattelupaikan osoite on Torninkatu 4, 20100 Turku (3. kerros). Tule sisälle sisäpihan kautta. Seuraa opasteita seinillä.

Haastattelu on pakollinen. Varaa aika lukion kansliasta! Tule paikalle sovittuna aikana.

Haastattelu kestää n. 10 min / pyrkijä (aikataulu saattaa kuitenkin heittää 20 min suuntaan tai toiseen). 

Haastattelun kulku:
– laulu ilman säestystä, esimerkiksi Arvon mekin ansaitsemme/ Suru on kunniavieras/Fly Me To The Moon / Taivas on sininen ja valkoinen / 15. yö / tai jokin muu, 1 säk. + kertosäe
– soittonäyte haluamallasi instrumentilla (vapaaehtoinen)
– rytmin- ja melodiantoistotehtävä
– laulu säestyksellä / oma sävellys / omaa konemusaa / vapaavalintainen muu näyte, (vapaaehtoinen)
– haastattelutuokio

Tervetuloa Turun viihtyisimpään lukioon!