Puolalanmäen musiikkilukio on perustettu vuonna 1988. Musiikkilukiossa opiskelee 40% lukiolaisista, eli n. 170 opiskelijaa. Vuosittain musiikkilukioon valitaan 52 uutta opiskelijaa.

Musiikkilukion opetuksen tavoitteena on tarjota lukio-opiskelun ohessa monipuolisesti elämyksiä ja kokemuksia musiikin parissa sekä herättää koko elämän ajan kestävä kiinnostus ja harrastus musiikkiin. Tavoitteena ei ole musiikin ammattilaisten kouluttaminen, mutta niitä, jotka tähtäävät musiikin ammatteihin, pyritään tukemaan ja auttamaan musiikin jatko-opintoihin mahdollisuuksien mukaan.
Opiskelijoistamme n. 20% jatkaa opintojaan Sibelius-Akatemiassa, sekä Turun Ammattikorkeakoulun ja Konservatorion eri musiikkilinjoilla ja yliopiston musiikkitieteen laitoksella.

Musiikkilukio tuo toiminnallaan väriä koko lukion elämään. Musiikki kuuluu ja näkyy jokapäiväisessä opiskelussa, lisäksi erilaiset konsertit ja muut esiintymiset tarjoavat elämyksiä koko koulun väelle, ja rikastuttavat osaltaan Turun ja lähiseudun kulttuurielämää.

Puolalanmäen lukion kansainväliseen toimintaan vahvan lisän tuovat musiikkilukion kuorojen ja orkesterin matkat. Joka vuosi joku ryhmistämme tekee konserttimatkan Eurooppaan, viime vuosina on käyty mm. Irlannissa, Saksassa, Hollannissa, ja Italiassa. Vuosittain koulussamme myös vierailee esiintyjäryhmiä eri maista. Näin musiikkia harrastavien nuorten välille syntyy luontevasti ystävyyssuhteita, jotka ovat jatkuneet myös lukioajan jälkeen.

Musiikkilukio tekee saumatonta yhteistyötä Puolalan koulun musiikkiluokkien kanssa. Perinteiset joulukonserttimme toteutamme yhdessä yläkoulun musiikkiluokkien kanssa, joka toinen vuosi järjestetään kaikkien Turun musiikkiluokkien ja musiikkilukion, sekä konservatorion yhteistyönä ”Valon aika” -koko perheen joulukonsertti Gatorade-areenalla.

Opetusta koordinoimme myös yhdessä Turun Konservatorion ja Turun Seudun Musiikkiopiston kanssa, lukuisien yhteisien oppilaiden vuoksi pyrimme välttämään päällekkäisyyksiä ja organisoimaan yhteisiä projekteja. Viime vuosina kuoromme ovat esiintyneet myös Turun Filharmonisen Orkesterin konserteissa.

Musiikkitoimintaa tukee Puolalan musiikkituki ry – vanhempien yhdistys, joka on aktiivisesti mukana järjestämässä leirejä, konsertteja ja matkoja, sekä mm. jakaa oppilaille stipendejä keväisin.

Loppuunmyydyt joulukonsertit sekä ”Valon aika” joka toinen vuosi, kevään suuri gaalakonsertti, pääsiäisajan kirkkokonsertti, sekä kuorojen ja orkesterin omat esiintymiset Turussa ja lähiseudulla ovat vakituista toimintaamme. Lisäksi koulun loistavat bändit sekä laulu- sekä piano-oppilaat esiintyvät omissa konserteissaan vähintään pari kertaa vuodessa.

tiny-music-notePuolalanmäen musiikkilukiossa todella soi joka päivä – musiikkia laidasta laitaan ja aamusta iltaan.

  


Concentus Aboensis

Concentus Aboensis on noin kuudenkymmenen soittajan sinfoniaorkesteri, joka koostuu Puolalanmäen lukion ja Puolalan yläkoulun opiskelijoista.

Orkesteri esiintyy aktiivisesti niin yksin kuin yhdessä lukion ja yläkoulun kuorojen kanssa. Concentus Aboensis soittaa vuosittain muun muassa lukion ja yläkoulun yhteisessä joulu- ja kevätkonsertissa sekä lukion lakkiaisissa. Myös joka toinen vuosi järjestettävä Valon Aika -konsertti on orkesterille merkittävä tapahtuma.

Orkesterin ohjelmisto vaihtelee klassisesta aina kevyeen musiikkiin – perinteiset klassiset teokset saavat vastapainoa muun muassa tutuista joululauluista ja toisinaan jopa elokuvamusiikista. Tuoreinta ja vaativinta ohjelmistoa edustaa tällä hetkellä Jean Sibeliuksen Finlandia, jonka Concentus Aboensis esitti ensimmäisen kerran syksyn itsenäisyyspäivän juhlassa 2014. Lue lisää


Sekakuoro Camis

Camis on suuri sekakuoro, jonka ohjelmisto vaihtelee rytmimusiikista kansanlaulusovitusten kautta klassiseen kuoro-ohjelmistoon. Camis laulaa usein suuria teoksia myös yhdessä koulun orkesterin kanssa. Viime vuosina on laulettu mm. Cherubinin Requiemia, Mendelssohnin Vom Himmel Hoch-kantaattia, sekä J.S. Bachin Weinen, klagen-kantaattia. Toisaalta ohjelmistossa on ollut myös Mew:n, Real Groupin ja Björkin teoksia.

Sekakuoro Camista johtaa Kari Jantunen.


Chorus Iuvenalis

 

Chorus Iuvenalis eli ”Juve” on reilun parinkymmenen laulajan tyttökuoro, jonka työskentelyssä painottuu rytmimusiikin erilaiset sävyt ja esiintymisten visuaalisuus. Juve laulaa myös klassisempaa kuoro-ohjelmistoa muiden kuorojen ja koulun orkesterin kanssa yhteisissä joulu- ja kevätkonserteissa.

Kuoro matkustaa aika-ajoin ulkomaille konsertoimaan ja/tai kilpailemaan. Viimeisimpänä mainittakoon kevään 2019 matka Riga Sings! -kuorokilpailuihin Riikaan.

Chorus Iuvenalista johtaa Essi Putkonen.