Tule mukaan tutkimusmatkalle sanataiteeseen!

Sääennuste sanataiteen keväälle lupaa yhä aikaistuvaa aurinkoa, lempeää sanataiteen ropinaa ja mielikuvituksen helmiäispilviä.

Tule mukaan huhtikuun sanataidetyöpajoihin ja poimi niistä juuri sinulle ja työhösi sopivia työvälineitä ja siemeniä luovan yhdessäolon kehittämiseen. Suuntaa lukemiseen! -projekti järjestää Teamsin välityksellä maksuttomia sanataidetyöpajoja yhteistyössä Kirjan talon kanssa. Työpajoja järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi. Ne on räätälöity erityisesti pienten lasten kanssa työskenteleville, kuten varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle, kirjastojen työntekijöille ja iltapäiväkerhojen ohjaajille. Opiskelijat ja muut kiinnostuneet ovat myös tervetulleita tutkimusmatkalle sanataiteeseen ja luovaan lukemiseen. Tartu siis tilaisuuteen ja ilmoittaudu molempiin työpajoihin!

”Ihana ja inspiroiva koulutus.”

Missä tarinat ja sanat asuvat?

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä opastetulle kierrokselle Tarinoiden taloon! Kierroksen oppaana toimii ihana Hanna Dufva, joka johdattaa osallistujat ulko-ovelta aina syvemmälle sanataiteen moninaisiin huoneisiin. Millaisia huoneita talosta löytyy? Entä minkälaisia sanoja näissä huoneissa asuu, ja millaista ilmapiiriä niillä voidaan luoda? Tällä inspiroivalla matkalla kävijöitä suositellaan poimimaan mukaansa tarpeita oman Tarinoiden talonsa pohjapiirustukseksi.

Sanataiteen ABC -työpajoja järjestetään huhtikuun aikana vielä kaksi, ilmoittaudu heti mukaan!

Kuinka monin tavoin voikaan lukea!

Ja miten eri tavoin kirja voi lukijalleen puhua? Sanataiteen konkari, innoittava Jasmine Westerlund tuntee lukemisen monet tavat ja jakaa sanataiteen työkalupakistaan vinkkejä aktiiviseen lukemiseen. Kirjallisuuslähtöisellä sanataiteella on rutkasti annettavaa kaikenikäisille lukijoille, ja  Jasminen neuvoilla lukija kuin lukija saa kirjan astumaan ulos kansistaan. Entä miten tarina jatkuu sen jälkeen? Työpaja antaa avaimet sen selvittämiseen.

Luovan lukemisen työpajoja järjestetään huhtikuun aikana vielä yksi, joten ilmoittaudu heti mukaan!

Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Sanataiteen ABC -työpajat löydät hakusanalla: suuntaa. Luovan lukemisen työpajat löydät hakusanalla: luova.

Suomenkielisten pajojen lisäksi työpajoja järjestetään myös ruotsiksi, lue lisää Ordkonstens ABC ja Kreativ läsning -työpajoista projektin ruotsinkielisiltä Rikta dig till läsning! -sivuilta.


Sanataide sallii yksilöllisen ilmaisun, eikä siinä ole oikeita tai vääriä vastauksia. Sen menetelmät auttavat oman äänen löytämisessä. Siksi se on erinomainen sateenvarjo, jonka alle lapsiryhmän kanssa on hyvä sukeltaa. Mitä kaikkea te voisittekaan sen alta löytää? Lukukoordinaattorit toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi tutkimusmatkalle sanataiteeseen ja luovaan lukemiseen.

Aurinkoista sanataiteen kevättä!

Pirita Kärkkäinen
Lukukoordinaattori

Löydät työpajoista tietoa myös sanataidetyöpajojen omalta sivulta.