PUHUJAESITTELY #4 – Jenni Alisaari (10.4. 11–12)

Asiaa kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullisesta opetuksesta

Tervetuloa Suuntaa lukemiseen! -projektin ja Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kaksikieliseen webinaaripäivään Kompasseja hyvään lukutaitoon – Aivot, kielitietoisuus ja sanataide 10.4. klo 10–13! Ilmoittaudu webinaaripäivään oheisen Webropol-kyselyn kautta torstaihin 8.4. 23:59 mennessä.

Suuntaa lukemiseen! - ja Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -projektin järjestämän kaksikielisen webinaaripäivän Kompasseja hyvään lukutaitoon – Aivot, kielitietoisuus ja sanataide tapahtumailmoitus. Ilmoituksessa on myös valokuvat päivän luennoitsijoista Minna Huotilaisesta, Jenni Alisaaresta, Jenni Turunlahdesta, Paola Frabonista ja Maja Ottelinista. Tapahtuman lisätiedot julkaisussa.
Kompasseja hyvään lukutaitoon. (Minna Huotilaisen kuva: Otavamedia Kari Hautala 2016)

Lauantain 10.4. kaksikielisen webinaaripäivän puhujaesittelyt jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa on tutkija, kasvatustieteen tohtori Jenni Alisaari.

11:00–12:00 Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus / Jenni Alisaari

Kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen pedagogiikka voimaannuttaa oppijat toimimaan täyden kykynsä mukaan

Jenni Alisaari (KT) työskentelee Turun yliopistossa tutkimuskeskus INVESTissä tutkijana. Aiemmin hän on työskennellyt yliopisto-opettajana Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella ja suomi toisena kielenä -opettajana Turun kaupungin perusopetuksessa. Hän on kouluttanut satoja opettajia ja opiskelijoita aiheenaan kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen opetus.

Kielellisesti vastuullisessa opetuksessa tuetaan opiskelukielitaidon kehittymistä ja edistetään monikielisyyden käyttöä oppimisen resurssina. Kulttuurisesti vastuullinen opetus taas ottaa huomioon kulttuuristen identiteettien kaikki ulottuvuudet, kuten esimerkiksi etnisen taustan, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja sosioekonomisen taustan, ja näiden yhteyden oppimiseen.

Alisaaren keskeisimmät tutkimusaiheet liittyvät kielitietoisuuteen, monikielisyyteen ja kielen oppimiseen. Hänen väitöskirjansa käsitteli suomen kielen oppimista laulaen, lauluja kuunnellen tai laulujen sanoituksia rytmikkäästi laulaen.

Jenni Alisaaren motto: ”Kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen pedagogiikka voimaannuttaa oppijat toimimaan täyden kykynsä mukaan”.

Kuva Jenni Alisaaresta.
Jenni Alisaari.

Jenni Alisaaren julkaisuihin voi tutustua Turun yliopiston verkkosivuilla.


Tapaamisiin webinaaripäivän merkeissä!

Henrik Hurme, lukukoordinaattori
Suuntaa lukemiseen! -projekti