Tervetuloa mukaan tekemään Sanat, joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttelyä!

Kutsu sanataiteilemaan

Hei Sinä Turun alueen varhaiskasvattaja, opettaja tai muu lasten kanssa toimiva ammattilainen. Tervetuloa mukaan tekemään Sanat, joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttelyä! Näyttelyaineiston keruuseen voi osallistua koko maalis-huhtikuun 2021 ajan itsenäisesti omasta ryhmästä tai yksiköstä käsin. Kokonaisuus huipentuu yhteisösanataidenäyttelyyn, joka ripustetaan Turun keskustan alueen leikkipuistoon sekä erilliseen virtuaaligalleriaan turunlahti.com-sivustolle suuren yleisön nähtäville osana Olohuone 306,4 km2-kaupunkitaidefestivaalia 3.-5.6.2021. Festivaalin teemana on tänä vuonna KORKEAmatala. Virtuaalinäyttely jää esille myös itse tapahtuma-ajankohdan jälkeen koko loppuvuodeksi 2021, joten sitä voi käyttää opetuksen tukena myös syyslukukaudella.

Kenelle projekti on tarkoitettu?

Sanat, joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttely ja sen materiaalin keruu on tarkoitettu kaikille Turun alueen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ryhmille, alakoululaisille sekä lasten harrasteryhmille. Kaikki halukkaat saavat osallistua, sillä kaikki osaavat kyllä! Runoja ja muita sanataideteoksia voi halutessaan tuottaa myös muulla kuin suomen kielellä.

Mitä sanataide oikein on?

Sanataide voi olla runoja, tarinoita, ajatelmia tai vaikka mielikuvitusmaailmojen luomista puhuen, kirjoittaen, piirtäen tai liikkuen.  Lapset ovat luonnostaan luovia ja leikkisiä seikkailijoita. Sanoilla leikittely tukee lapsen kielen kehitystä, ja luovalla työskentelyllä on myös itsetuntoa ja tunnetaitoja vahvistavia vaikutuksia. Yhdessä taiteen tekeminen taas voi lisätä osallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta.

Miten osallistut?

Ilmoittakaa ryhmänne mukaan projektiin lähettämällä sähköpostia otsikolla “Sanat, joihin yletyn” osoitteeseen jenni@turunlahti.com. Paluupostissa saatte lisäohjeita ja Sanat, joihin yletyn -runomenetelmän leikkiohjeen.

Voitte halutessanne käyttää annettuja ohjeita suoraan, ja valita tuotetusta materiaalista omasta mielestänne parhaat palat lähetettäväksi näyttelyyn. Jos sanataidetyöskentelyn tuloksena syntyy jotain muuta KORKEAmatala-teemaan sopivaa materiaalia, vastaanotamme mielellämme myös vapaasti ideoituja sanataideteoksia. Sanataideharjoituksia ei voi koskaan tehdä väärin! Runojen, ajatelmien ja satujen lisäksi materiaalin joukossa voi olla myös esimerkiksi piirroksia. Virtuaaligalleriaa silmällä pitäen videomateriaalikin on sallittua.

Toivomme näyttelyyn tarkoitetun materiaalin olevan perillä huhtikuun loppuun mennessä. Vastaanotamme aineistoa ensisijaisesti sähköpostilla.

Huom! Muistakaa varmistaa lapsen huoltajalta lupa näyttelyaineiston keruuseen osallistumiseen. Näyttelyteoksiin liitetään koulun / varhaiskasvatusyksikön / luokan / ryhmän tms. nimi, jos kyseessä on useamman lapsen yhteisteos. Taiteilijoiden iät voi myös mainita ilmoittautumisen tai materiaalin lähettämisen yhteydessä.

Tehdään yhdessä ennennäkemätön turkulainen sanataideteko!

Terveisin,

Jenni Turunlahti, sanataideohjaaja
jenni@turunlahti.com
040 5592995

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja näyttelyaineiston vastaanotto

Sähköposti: jenni@turunlahti.com

Projektin kotisivut: https://turunlahti.com/sanat-joihin-yletyn-yhteisosanataidenayttely/

Turunlahden nettisivut: https://turunlahti.com/