Vietetään yhdessä syyslomalla lukulomaa!

Kirjan siivin maailman ääriin!

Syysloma on lukuloma -kampanja on Lukuliikkeen ja kirja-alan toimijoiden yhteiskampanja, joka toteutetaan tänä vuonna jo toista kertaa. Kampanjalla kannustetaan perheitä viettämään koulujen syyslomalla lukulomaa yhdessä lukien. Lukuloma-kampanjalla halutaan myös korostaa, että lukeminen on koko perheen yhteinen harrastus. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tukee kampanjaa.

Syysloma on lukuloma -kampanjan verkkosivuilta löytyy laaja valikoima lukuvinkkejä ja kirjasuosituksia kaiken ikäisille ja tasoisille lukijoille! Sivuilta löytyy myös tulostettavia värityskuvia lukutavoitteiden seuraamiseen. Kampanjaan voi tutustua: https://www.lukuloma.fi/.

Kampanjaa toteuttamassa ovat Kirjailijaliitto, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Lukukeskus, Lukuliike – Opetushallitus, Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen Tietokirjailijat, Lastenkirjainstituutti ja Äidinkielen opettajain liitto.

Lukuloma Turussa

Turussa lukulomaa (syyslomaa) vietetään viikolla 42, 12.-18.10.2020. Turussa vietetään koko lokakuun myös lukukuuta Koko Turku lukee -kampanjan merkeissä. Koko Turku lukee -kampanjaan voi tutustua: https://www.turku.fi/uutinen/2020-09-17_koko-turku-lukee-jalleen-lokakuussa.

Antoisia lukuhetkiä ja mukavaa lukulomaa kaikille!

Lukemisen iloa kaikille!

Henrik Hurme, lukukoordinaattori