Lomakkeita ja ohjeita

Koulutapaturmat

Koulutapaturma on perusopetuksen oppilaalle tai lukiolaiselle sattunut tapaturma koulussa, koulumatkalla tai koulun toimintasuunnitelmaan liittyvässä muussa toiminnassa, esim. leirikoulussa, retkellä ym. Tapaturman sattuessa:

  • Ota yhteyttä koulun terveydenhoitajaan, opettajaan tai Lasten ja nuorten päivystykseen. (puh. 02- 313 1420).
  • Terveydenhoitaja tai opettaja antaa ensiavun, ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon, tekee tapaturmailmoituksen ja ilmoituksen vakuutusyhtiölle.
  • Koulutapaturmien ensisijainen hoitopaikka on Lasten ja nuorten päivystys. Päivystys sijaitsee U-sairaalassa Lastenklinikan tiloissa, os. Kiinamyllynkatu 4-8. Hammastapaturmat hoidetaan suun terveydenhuollon toimipisteissä, ajanvaraus 02 2660 644.
  • Halutessaan hoitoon voi hakeutua myös yksityissektorille, soita silloin ensin LähiTapiolaan 09 4532 316 korvauskäytäntöjen varmistamiseksi.

Koulutapaturmat

Esinevahingot

Turun kaupungin koulussa olevan oppilaan henkilökohtaisen omaisuuden korvaamisessa lähtökohtana on, että jokainen vastaa itse itselleen aiheutuneista vahingoista.

Vahingonkorvauksen saaminen vaatii vastuuperusteen. Korvattaviin tapauksiin sovelletaan vahingonkorvauslakia.

Mikäli oppilaalle sattuu esinevahinko oppitunnilla opetustilanteessa (esim. kemian tunnilla happoa roiskahtaa vaatteelle, liikuntatunnilla pallo rikkoo silmälasit), on Turun kaupungilla ollut käytäntönä, että kaupunki yleensä korvaa vahingon saatuaan korvaushakemuksen ja koulun selvityksen vahingosta (Opetuslautakunta 25.8.1993 § 10 5113/601-93).

Esinevahingot