Hakeminen yläkoulun urheiluluokalle

 

VASARAMÄEN YLÄKOULU KUULUU SUOMEN OLYMPIAKOMITEAN JOHTAMAAN KANSALLISEEN URHEILUAKATEMIOIDEN URHEILUYLÄKOULUVERKOSTOON

Urheiluyläkoulutoiminnan tavoitteena on oppilaitosten, seurojen ja urheiluakatemian suunnitelmallisella yhteistyössä mahdollistaa noin 20 tunnin viikoittainen liikkumisen, harjoittelun ja urheilun kokonaismäärä. Urheiluyläkoulut mahdollistavat tästä kokonaismäärästä noin 10 tuntia liikuntaa ja harjoittelua kouluviikon yhteydessä urheiluseurojen ja Turun seudun Urheiluakatemian kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Suomen Olympiakomitean urheiluyläkoululle laatimat kriteerit ovat:

  1. Oppilaaksiottoprosessissa käytetään valtakunnalllista soveltuvuuskoetta.
  2. Oppilaitos takaa koulupäivään tai koulupäivän välittömään yhteyteen yhteensä noin 10 tuntia/viikko aikaa liikunnalle, harjoittelulle tai muulle urheilijaksi kasvua edistävälle toiminnalle.
  3. Urheiluyläkoulutoiminnan koordinointiin sekä koulujen, seurojen ja huoltajien yhteistyöhön osoitetaan riittävä määrä resursseja.
  4. Urheiluyläkoulu sitoutuu urheiluakatemian ja kunnan koulu-seura yhteistyön malliin ja rakenteeseen.

Alla olevan linkin kautta voit tutustua Turun seudun urheilu- ja liikuntapainotteisten yläkoulujen esitteeseen, josta löydät perustietoa yläkoulutoimintaan liittyen. Lisätietoja ja tarkempia hakuohjeita löydät yläkoulujen kotisivuilta.
Click the link below and read about sports-orientated lower secondary schools in Turku region.
https://www.urheiluakatemia.fi/sites/default/files/atoms/files/ylakouluesite_finsve_30102023.pdf

Vasaramäen koulussa urheiluluokkien lukujärjestykseen on varattu aikaikkunat seuravalmennukselle tiistai- ja torstaiaamuisin klo 8-10. Lisäksi Vasaramäen koulussa mahdollistetaan urheilijoiden satunnaiset kisa-, harjoittelu- ja leiritysmatkat joustavin opetusjärjestelyin. Lukujärjestykseen liittyvien järjestelyiden tavoitteena  on koulutyön ja urheilemisen sujuva yhdistäminen urheiluluokkien lukujärjestyksien puitteissa. Urheiluyläkouluissa ei laadita oppilaille henkilökohtaisia lukujärjestyksiä.

 

HAKU URHEILULUOKALLE  KEVÄÄLLÄ 2024

Vasaramäen koulun urheiluluokalla on neljä eri linjaa. Koulumme linjat ovat tanssi ja voimistelu, jalkapallo, salibandy ja yleisvalmennus. Oppilas voi hakea Turun erikoisluokkahaussa vain yhteen kouluun ja yhdelle tai kahdelle linjalle. Suosittelemme hakemaan oman lajilinjan lisäksi yleisvalmennuslinjalle toisena vaihtoehtona.

Urheiluyläkoulujen esite:  Hakeminen perusasteelle | Turun seudun urheiluakatemia

Oppilasvalinnat urheiluluokkien lajilinjoille tehdään soveltuvuuskokeen ja lajitestien perusteella. Yleisvalmennuslinjalle oppilasvalinnat tehdään pelkän soveltuvuuskokeen perusteella. Lisätietoja valintamenettelystä ja urheiluluokkatoiminnasta koulun esittelytilaisuudessa ja koulun kotisivuilta.

Yläkoulun sekä urheiluluokkien esittelytilaisuus järjestettiin Vasaramäen koulun Lehmuksen yksikön liikuntasalissa osoitteessa Lehmustie 7 torstaina 11.1.2024 klo 18.00.

Linkki koulun nettisivuille: https://blog.edu.turku.fi/vasaramaki/hakeminen-ylakoulun-liikuntalinjalle/

 

 

Täydennyshaku

Vasaramäen koulun urheiluluokille on vapautunut lukuvuodelle 2024-2025 urheiluluokkapaikkoja seuraavasti:

 •                    Vasaramäen koulun urheiluluokalle 8lk: 3-4 paikkaa
 •                   Vasaramäen koulun urheiluluokalle 9lk: 2-3 paikkaa.

Näiden paikkojen täydentämiseksi järjestetään täydennyshaku, johon voivat ilmoittautua ja osallistua urheiluluokalle haluavat 7. ja 8. luokilla opiskelevat oppilaat. Täydennyshakuun ilmoittautuneille tiedotetaan tarkempi testiaikataulu hakuajan päätyttyä.

 

Lisätietoja koulumme urheiluluokkahakuun liittyen: Vasaramäen koulun rehtori Sari Grönroos (sari.gronroos@edu.turku.fi, p.050 4323636).

 

Haku Turun urheiluluokille päättyi maanantaina 22.1.2024.

Testeihin ei lähetetä erillistä kutsua.

 

Turkulaiset hakijat – hakeminen ja paikan vastaanottaminen

Turkulaiset oppilaat hakevat urheiluluokalle Wilmassa. Hakija voi hakea erikoisluokkahaussa yhteen kouluun, yhdelle tai kahdelle linjalle. Päätökset urheiluluokkapaikasta näkyy Wilmassa 7.3.2024 lähtien. Turkulaisten hakijoiden ei tarvitse erikseen vahvistaa hyväksyttyä urheiluluokan oppilaspaikkaa.

 

Vieraspaikkakuntalaiset hakijat – hakeminen ja paikan vastaanottaminen

Vieraspaikkakuntalaiset hakijat lähettävät tämän hakemuksen osoitteeseen liikuntaluokka@edu.turku.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoon, mihin urheiluyläkouluun hakemus on osoitettu.

Urheiluluokalle hyväksyttyjen vieraspaikkakuntalaisten oppilaiden tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen jenni.nurmela@edu.turku.fi

Päätökset urheiluluokkapaikasta julkaistiin torstaina 7.3.2024. Päätös näkyy Wilmassa ja vieraskuntalaisille se lähetetään sähköpostilla.

Jos vieraspaikkakuntalainen hakija hakee Turun urheiluluokan lisäksi oman asuinpaikkakuntansa urheilu- tai liikuntaluokalle, on hakijan osallistuttava ainakin Turun koulujen soveltuvuuskokeisiin. Soveltuvuuskokeiden pisteiden siirtoa Turun testeistä oman asuinpaikkakunnan liikunta- ja urheiluluokkahakuun voi pyytää oman asuinpaikkakunnan toimintaa koordinoivalta opettajalta. Hakija voi lisäksi halutessaan osallistua oman asuinpaikkakuntansa soveltuvuuskokeisiin.

 

Soveltuvuuskoe

Kaikkien urheiluluokalle hakevien on suoritettava valtakunnallinen soveltuvuuskoe (6 osiota).

Vasaramäen koulun soveltuvuuskoe järjestetään keskiviikkona 31.1.2024 Kupittaan palloiluhallissa (Lemminkäisenkatu 32a) klo 8.30-15.30.

Hakijoita ohjataan klo 8.30-8.45 pukutiloihin. Yhteinen alkulämmittely ja ohjeistus alkaa klo 9.00.

 

Soveltuvuuskokeeseen osallistujan ohjeet:

    • Halliin sisään vain hakijat, ei vanhempia tai muuta yleisöä
    • Mukaan sisäliikuntavarusteet, sisäkengät, juotavaa ja evästä (testeissä ei järjestettyä ruokailua)
    • Soveltuvuuskokeita voi harjoitella etukäteen (soveltuvuuskoe.fi)
    • Sairaudet ja vammat ilmoitettava etukäteen ennen testipäivää lääkärintodistuksella Vasaramäen koulun rehtori Sari Grönroosille (sari.gronroos@edu.turku.fi, p.050 4323636).
    • Soveltuvuuskoe päättyy ryhmittäin porrastetusti noin klo 14.30-15.30

 

Soveltuvuuskokeen varatesti järjestetään 14.2. klo 9.30 Kupittaan palloiluhallissa. Varatesti tarjolla vain erittäin painavista syistä, esim. ennen varsinaista testipäivää toimitetulla lääkärintodistuksella.

 

Lajilinjojen lajitestit

Kaikkien lajilinjoille hakevien on suoritettava soveltuvuuskokeen lisäksi oman lajinsa lajitesti. Yleisvalmennuslinjalle oppilasvalinnat tehdään pelkän soveltuvuuskokeen perusteella.

 

Lajitestien ajat ja paikat:

Tiistaina 6.2.2024 klo 8.00-10.00 Tanssi-voimistelu -linjan lajitesti, Lehmuksen liikuntasali (Lehmustie 7)

Testiosiot:

   1. Liikkeen rytmi + liikkeen yhdistäminen musiikkiin (6p.)
   2. Ilmaisu ja liikekieli (7p.)
   3. Voimistelusarja (7p.)

 

Tiistaina 6.2.2024 klo 8.00-10.00 salibandyn lajitesti, Kupittaan palloiluhalli (Lemminkäisenkatu 32a)

Testiosiot:

   1. Suunnanmuutosrata pallon kanssa (max 5p.)
   2. Pallonhallintakuljetus (max 5p.)
   3. 3v3, 4v4 tai 5v5 pienpelit (max 10p.)

 

Torstaina 1.2.2024 klo 9.00-12.00 Jalkapallon lajitesti, Impivaaran jalkapallohalli (lämmittelemään pääsee klo 8.45) HUOMAA MUUTTUNUT AJANKOHTA (päivämäärä päivitetty 10.1.2024) !

Testiosiot:

   1. Syöttöpenkkitesti (5p.)
   2. 2v2 -peli (5p.)
   3. 3v3 -peli (5p.)
   4. 3v3-6v6 -peli riippuen ryhmän koosta (5p.)

 

 

Hakijoiden pisteytys

Hakijan kokonaispisteiden muodostuminen:

   • Soveltuvuuskokeessa testataan kuusi osa-aluetta, joista oppilaan heikoin osio jätetään huomioimatta. Koulukohtaista osiota ei ole. Soveltuvuuskokeen maksimipistemäärä on 40p.
   • Lajitestin maksimipistemäärä on 20p.
   • Lajilinjalle hakevan oppilaan maksimikokonaispisteet: 60p.
   • Yleisvalmennuslinjalle hakevan oppilaan maksimikokonaispisteet 40p.

 

LISÄTIETOJA URHEILU- JA LIIKUNTALUOKKATOIMINNASTA TURUN SEUDULLA

Voit tutustua Turun seudun urheilu- ja liikuntaluokkatoimintaan laajemmin Turun Seudun Urheiluakatemian esitteen kautta: https://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/hakijalle/hakeminen-perusasteelle