Hakeminen yläkoulun urheiluluokalle

 

VASARAMÄEN YLÄKOULU KUULUU SUOMEN OLYMPIAKOMITEAN JOHTAMAAN KANSALLISEEN URHEILUAKATEMIOIDEN URHEILUYLÄKOULUVERKOSTOON

Urheiluyläkoulutoiminnan tavoitteena on oppilaitosten, seurojen ja urheiluakatemian suunnitelmallisella yhteistyössä mahdollistaa noin 20 tunnin viikoittainen liikkumisen, harjoittelun ja urheilun kokonaismäärä. Urheiluyläkoulut mahdollistavat tästä kokonaismäärästä noin 10 tuntia liikuntaa ja harjoittelua kouluviikon yhteydessä urheiluseurojen ja Turun seudun Urheiluakatemian kanssa tiiviissä yhteistyössä.

 • Suomen Olympiakomitean urheiluyläkoululle laatimat kriteerit ovat:
  1. Oppilaaksiottoprosessissa käytetään valtakunnalllista soveltuvuuskoetta.
  2. Oppilaitos takaa koulupäivään tai koulupäivän välittömään yhteyteen yhteensä noin 10 tuntia/viikko aikaa liikunnalle, harjoittelulle tai muulle urheilijaksi kasvua edistävälle toiminnalle.
  3. Urheiluyläkoulutoiminnan koordinointiin sekä koulujen, seurojen ja huoltajien yhteistyöhön osoitetaan riittävä määrä resursseja.
  4. Urheiluyläkoulu sitoutuu urheiluakatemian ja kunnan koulu-seura yhteistyön malliin ja rakenteeseen.

Katso lisätietoa urheiluyläkouluista Olympiakomitean sivuilta

 

Urheiluyläkoulu on urheilusta innostuneelle lapselle erinomainen mahdollisuus yhdistää koulunkäynti ja urheilu. Urheiluyläkouluissa rakennetaan nuoren urheilijan toimivaa kouluarkea ja opetetaan nuoria mm. itsenäiseen työskentelyyn, vastuun ottamiseen ja arjen aikatauluttamiseen. Vasaramäen koulussa urheiluluokkien lukujärjestykseen on varattu aikaikkunat seuravalmennukselle tiistai- ja torstaiaamuisin klo 8-10. Lisäksi Vasaramäen koulu on mukana Turun harrasteaikatoiminnassa, joka mahdollistaa kaikille yläkouluikäisille lisää harrastusmahdollisuuksia tiistaisi klo 14-16. Lisäksi Vasaramäen koulussa mahdollistetaan urheilijoiden satunnaiset kisa-, harjoittelu-ja leiritysmatkat joustavin järjestelyin. Lukujärjestykseen liittyvien järjestelyiden tavoitteena  on koulutyön ja urheilemisen sujuva yhdistäminen urheiluluokkien lukujärjestyksien puitteissa. Urheiluyläkouluissa ei laadita oppilaille henkilökohtaisia lukujärjestyksiä.

URHEILUYLÄKOULUSSA SAAT…

 • urheilua tukevan innostavan ilmapiirin
 • mahdollisuuden yhdistää koulutyö ja urheilu toimivasti klo 8-16 välisenä aikana yhteistyössä seurojen ja urheiluakatemian kanssa

Vasaramäen koulun luokat 7.-9. siirtyvät moduulikouluun Vasaramäen puiston alueelle syyslukukauden aikana. Lukuvuosi yläkoulussa alkaa keskiviikkona 11.8.2021 Syreenin yksikössä. Lisätietoa koulun siirtymisestä uusiin tiloihin löydät täältä: Lisätietoa koulun toimitiloista. 

Vasaramäen koulun 7-9 luokkien uusi osoite muuton jälkeen on Puolukkatie 11.

Hakeminen urheiluyläkouluihin alkaa 4.1.2021 ja päättyy 1.2.2021. (Seuraavan lukuvuoden hakuohjeet päivitetään syyslukukauden 2021 loppupuolella)
 • Vasaramäen yläkoulun ja urheiluluokkatoiminnan etäesittelytilaisuus pidettiin 28.1.2021.  Tilaisuuden materiaalit löytyvät etusivulta.

 

Urheiluluokille otetaan opiskelijoita  pääsääntöisesti vain 7. luokan lukuvuoden alussa.

 1. Urheiluluokalle haetaan Wilmassa. Turun peruskoulujen 6. luokan oppilaiden huoltajille lähetetään asiasta tietoa Wilman kautta 4.1.2021.
 2. Jos 6. luokan oppilas hakee urheiluluokalle toisen kunnan peruskoulusta, käytössä on tämä lomake:hakemus 6-luokkalaisille, jos ei ole Turun Wilmaa. Lomake lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen: liikuntaluokat@turku.fi. Sitä ei pidä allekirjoittaa käsin tai skannata. Viestin otsikoksi laitetaan sen yläkoulun nimi, johon haetaan.

Hakuaika urheiluluokalle päättyy 1.2.2021. Hakulomakkeeseen merkitään ensisijainen hakuvalinta numerolla 1 ja toissijainen hakuvalinta numerolla 2. Jos haetaan vain yleisvalmennukseen, ei toissijaista hakuvalintaa valita. Wilman kautta hakeneiden valintatulokset näkyvät Wilmassa 9.3.2021.  Muille tieto valintatuloksesta lähetetään sähköpostilla tai lomakkeella postitse. Tuloksia ei anneta puhelimitse.

Urheiluluokalle hakeneille järjestetään valintatestit. Tähän testiin ei lähetetä erillistä kutsua.

 

Kaikille hakijoille pakollinen soveltuvuuskoe järjestetään seuraavasti:

 •  Tanssi-ja voimisteluryhmään pyrkiville perjantaina 5.2.2021 klo 11-14 Vasaramäen koulun  Syreenikujan yksikön alasalissa, Syreenikuja 1.
 • Salibandy- ja yleisvalmennusryhmään pyrkiville pe 5.2.2021  klo 11-14 Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikön alasalissa, Syreenikuja 1.
 • Jalkapalloryhmään pyrkiville tiistaina 9.2.2021 klo 8 – n. 13  Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikön alasalissa, Syreenikuja 1.

Oppilaalla on oltava omat eväät kaikissa testitilaisuuksissa.

Testi on Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe yläkouluihin.  Linkki mallisuorituksiin löytyy osoitteesta http://www.soveltuvuuskoe.fi.

 

Lajitestit järjestetään seuraavasti:

 • Tanssi- ja voimisteluryhmään pyrkivien tulee osallistua soveltuvuuskoetta täydentävään lajiosioon, joka on perjantaina 5.2.2021  klo 8-10 Vasaramäen koulun Lehmustien yksikön liikuntasalissa, Lehmustie 7. Huomaa, että Tanssi-ja voimisteluryhmän soveltuvuuskoe pidetään heti sen jälkeen Vasaramäen koulun Syreenin yksikössä n klo 11-15.
 • Jalkapalloryhmään pyrkivien tulee lisäksi osallistua  soveltuvuuskoetta täydentävään lajiosioon, joka on torstaina 4.2.2021 klo 11.00- n. 15.00 Impivaaran jalkapallohallissa.
 • Salibandyryhmään pyrkivien tulee lisäksi osallistua soveltuvuuskoetta täydentävään lajiosioon, joka on keskiviikkona 10.2.2021 klo 8.00-11.00 Kupittaan palloiluhallissa (lohko 3).
 • Yleisvalmennukseen pyrkiville ei ole lajitestejä eli he osallistuvat vain soveltuvuuskokeeseen.

Lajitesteille ei ole varapäiviä.

Urheiluluokkatoimintaa koskeviin tiedusteluihin vastaa koulun rehtori Sari Grönroos p. 050 4323636 (sari.gronroos@turku.fi).

 

Lisätietoa koulun toimitiloista.

Ohjeita yläkoulun urheiluluokille hyväksytyille oppilaille: