Liikuntalinja

Alakoulun liikuntalinja

Olet aktiivinen liikkuja, tykkäät liikkua monipuolisesti, haluat kokeilla eri lajeja, olet innokas oppimaan uusia liikunnallisia taitoja – alakoulun liikuntalinja on juuri sinua varten. Liikumme liikuntalinjalaisten omassa ryhmässä ja harjoittelemme taitoja osaavien opettajien ohjauksessa. Teemme yhteistyötä seurojen kanssa ja perjantaiaamuisin sinulla on mahdollisuus harjoitella koulussa tai seurassasi. Käytämme hyväksemme Kupittaan alueen monipuolisia liikuntapalveluja ja liikumme aktiivisesti koko koulupäivän. Tervetuloa Vasaramäen alakoulun liikuntalinjalle!

Yläkoulun liikuntalinja

Liikuntalinja on suunnattu urheilusta innostuneille ja liikunnallisesti lahjakkaille oppilaille. Liikuntalinjan tavoitteena on tukea urheilusta innostuneen lapsen ja nuoren kasvua terveeksi urheilijaksi, edistää oppilaan hyvinvointia ja koulunkäynnin onnistumista sekä kannustaa nuoria omatoimiseen harjoitteluun ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Liikuntalinjalla harjoitellaan monipuolisesti liikunnallisia perustaitoja ja fyysisiä ominaisuuksia ja luodaan näin pohjaa lapsen ja nuoren terveelle kehitykselle ja lajikohtaiselle harjoittelulle. Liikuntalinjan teema on ”Harjoittele oppiaksesi harjoittelemaan – Kasva terveeksi urheilijaksi”. Liikuntalinja mahdollistaa liikunnan määrän lisäämisen ja lajivalmennuksen yhdessä Turun Seudun Urheiluakatemian ja seurojen kanssa.

Vasaramäen yläkoulussa valittavana olevat linjat:
Jalkapallo on tarkoitettu aktiivisesti harrastavalle seurapelaajalle.
Salibandy on tarkoitettu aktiivisesti harrastavalle seurapelaajalle.
Tanssi ja voimistelu on tarkoitettu aktiivisesti esim. tanssia, voimistelua, taitoluistelua tai kilpa-aerobicia harrastavalle.
Yleisvalmennus on tarkoitettu minkä tahansa lajin edustajalle.

Taekwondo on tarkoitettu taekwondoa kilpaurheiluna harjoitteleville.

Sekä ala- että yläkoulun painotetusta liikunnasta saat lisää tietoa Vasaramäen koulun opetussuunnitelmasta.

Elokuusta 2017 Vasaramäen koulu on 7. luokkien osalta mukana Suomen Olympiakomitean urheiluyläkoulukokeilussa, johon osallistuu noin 20 suomalaista urheiluyläkoulua. Urheiluyläkoulutoiminnasta löydät enemmän tietoa osoitteesta http://www.sport.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiat/ylakoulutoiminta