Koulussa tapahtuu

Halloween

Tukareiden tekemä hauska tempaus, jossa kuljettiin pimeää rataa pitkin. Rataan oli lisätty kauhumusiikki ja esteitä, osa tukareista pelotteli oppilaita jotka kiersivät rataa. Rata oli menestyksekäs ja piristi sekä oppilaitten, että tukareiden koulupäivää!🤍

Vasaranpäivä-piknik

Vasaramäen koko yhtenäiskoulu vietti Vasaranpäivää piknikin merkeissä. Tapahtumassa esiintyi koulun bändi ja saimme myös nauttia erilaisista tanssiesityksistä.

Shehap-terveisiä!                                                                    

(Prevention of Sexual Harassment in Secondary Schools)

Turun Vasaramäenkoulu on mukana Shehap-projektissa, joka pyrkii parantamaan seksuaalista häirintää koskevia oppimateriaaleja sekä vähentämään kaiken tyyppistä häirintää lisäämällä oppilaiden ja huoltajien sekä  koulun henkilökunnan ja opettajien tietoutta asiasta. Tässä kansainvälisessä projektissa on mukana neljä maata: Suomi, Liettua, Kreikka ja Portugali. Turun ammattikorkeakoulu on hankkeen alullepanija.

Vasaramäen yläkoulussa pidettiin monialaisia päiviä 23.-25.5 toukokuuta. Noin 20 oppilasta halusi osallistua Shehap-projektiin, joka toteutettiin yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Ensimmäisenä päivänä oppilaat tutustuivat tarkemmin aiheeseen Heli Aarnion (hoitotyön lehtori) johdolla ja aloittivat työstämään erilaisia oppimistehtäviä muille nuorille, huoltajille sekä vanhemmille. Nuoret pääsivät tutustumaan myös ammattikorkeakoulun tiloihin mm. ensihoidon ja kätilöopiskelijoiden opetusluokkiin. Pääsivät he näkemään myös synnytyksen! Tosin nuken avulla J

Toisena päivänä jatkettiin tehtävien tekoa. Videoita kuvattiiin ja pelejä koodattiin. Animaatioita, kahootteja ja muita pelejä syntyi. Meillä on taitavia oppilaita!

Kolmantena päivänä tehtävät viimeisteltiin ja esiteltiin muille osallistujille. Oppilaiden tekemiä tehtäviä tullaan testaamaan syksyllä Liettuassa järjestettävällä leirillä. Sinne lähtee opettajien mukana 10 oppilasta joka osallistujamaasta.

Terveisin Emma ja Tiina

Lue lisää:

SHEHAP – Prevention of Sexual Harassment in Secondary Schools

Turun AMK:n Mielenterveyden edistäminen -tutkimusryhmä