Liikuntaluokalle Puropellon kouluun

vieraskuntalaishakemuksen osoite päivitetty (15.1.2021)

jääkiekon testipäivä muutettu ja aikoja tarkennettu sekä joukkuevoimistelun testipäivä lisätty (15.12.2020)

Puropellon koulun liikuntaluokalla on tarjolla neljä linjaa: telinevoimistelu, joukkuevoimistelu, jääkiekko ja yleisvalmennus . Ensi lukuvuoden 2021 – 2022 liikuntaluokka 7E tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2021 aikana. Koulun kotisivuilta on jatkossakin saatavilla Puropellon koulun liikuntalinjoja koskevaa infoa ja tietoja päivitetään tarvittaessa tänne.

Puropellon koulun infotilaisuudessa tiistaina 26.1. klo 18.30 annetaan lisätietoa myös liikunta-linjasta kiinnostuneille muun yläkouluinfon ohella. Tilaisuus pidetään todennäköisesti Teams-ympäristössä. Ilmoittautuminen Puropellon koulun liikuntaluokalle on tehtävä 1.2.2021 mennessä.

Hakeminen

Turkulaisten oppilaiden osalta ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa. Ei-turkulaisten hakijoiden on toimitettava hakemus (.rtf) osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi. Sähköpostin otsikoksi on laitettava ”Hakemus Puropellon koulun liikuntaluokalle”.

Liikuntaluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden osalta tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen Vieraskuntalaishakemuksen toimitusosoite.

Liikuntaluokkatesteihin voi vapaasti hakeutua riippumatta siitä, mikä oppilaan nykyinen alakoulu on. Myös ei-turkulaiset oppilaat voivat osallistua testeihin. Liikuntaluokille ei enää vuosiluokkien 8. ja 9. aikana oteta uusia oppilaita. Poikkeuksena voivat kuitenkin olla sellaiset oppilaat, jotka muuttavat koulun oppilasalueelle ja jotka jo ennestään ovat liikuntalinjalla jossakin muussa koulussa. Tällöin kuitenkin edellytetään , että luokalla on tilaa.

Testaukset
  • Yleistesti kaikille hakijoille ma 8.2.2021 klo 8.00 – 12.00 Puropellon koulun liikuntasalissa
  • Telinevoimistelun lajiosuus pe 5.2.2021 klo 8-10 Alfassa
  • Jääkiekon lajiosuus ke 10.2.2021 klo 11.00 – 14.00 Impivaarassa:
   11.00 kokoontuminen
   11.30 – 12.00 jääverryttely radalla 2
   12.00 – 14.00 lajitesti radalla 1
  • Joukkuevoimistelun lajiosuus to 4.2. klo 8.00 – 10.00

Kaikki oppilaat osallistuvat yleistestiin ja tämän lisäksi telinevoimistelijat ja jääkiekkoilijat omiin lajitesteihinsä. Testimenettelyä on muutettu aikaisemmista vuosista jossain määrin. Lisätietoja myös Puropellossa noudatettavista testeistä on sivulla Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Lajikohtaiset pisteytyskuvaukset lajeittain löytyvät tästä linkistä.

Lisätietoa Puropellon koulun liikuntaluokille hakeutumisesta saa lehtori Tommi Putkurilta (Lisätietoa liikuntaluokasta -yhteystiedot).