Lähiluokat 7-9

7a -luokka osallistui syksyllä STEAM it -kokeiluhankkeeseen ”älyä läppärisuojiin”. Hankkeessa oppilaat  saivat itse toivoa, millaisen koodattavan avaruusteemaisen läppärisuojan he haluavat. Suojiin he ompelivat e-tekstiilikomponentein rakennetun virtapiirin, johon sai ohjelmoitua haluamaansa valon-, äänen- tai liikkeenohjausta. Toteutuksessa he saivat apua STEAM -valinnaisaineryhmältä, sekä ICT-lukion opiskelijoilta.

Marraskuussa 7a -luokka vieraili yhdessä kahdeksannen luokan STEAM-valinnaisaineryhmän kanssa TSYK:n luonnontiedelukiossa. Vierailulla he pääsivät kiertelemään lukiolaisten pitämissä energiatyöpajoissa. Pajoissa pääsi esimerkiksi rakentamaan virtapiirejä, testaamaan VR-laseja, tutustumaan Åppi-sovellukseen ja maistelemaan nestetypen avulla valmistettua jäätelöä. Kaikki huipentui lukiolaisten fysiikkateemaiseen loppunäytökseen.

Kevään lopuksi 7a pääsi vielä tutustumaan Unican ruokalaan. Vierailimme Turun yliopistolla ravintola Galileissa. Vierailulla Unican työntekijät kertoivat meille työstään, oppilaille kerrottiin kesätyömahdollisuuksista ja saimme maittavan lounaan. Kävimme myös vierailun yhteydessä vilkaisemassa fysiikan laitoksen tiloja.