Lähiluokat 1-6

Lähikoululuokilla on ollut yhteinen tapahtuma sekä syys- että kevätlukukaudella. Lisäksi luokkien yhteistyötä on tehty esimerkiksi kummitoiminnan parissa.

Lähiluokat retkeilivät yhdessä syyskuussa tutustuen Katariinanlaakson luontopolkuun sekä syksyiseen rantaan ja metsään. 1-6 luokkien oppilaista muodostettiin sekaryhmät, joissa he kiersivät aikuisten ohjaamilla toimintapisteillä. Oppilaat harjoittelivat retken aikana maataiteen luomista, morseaakkosten käyttöä, trangian kokoamista sekä luontoleikkejä. Metsässä evästeleminen oli monille mieleistä ja samalla opimme kuljettamaan luontoon viemämme materiaalit myös takaisin kaupunkiin.

Kevätlukukaudella huomioimme toukokuisen Eurooppapäivän järjestämällä oppilaille Estradi kutsuu -tapahtuman. Oppilailla oli mahdollisuus esiintyä muille lähiluokkien oppilaille valitsemallaan tavalla ja kokoonpanolla. Esityksiä oli kaikkineen parikymmentä ja joukkoon mahtui niin teatteria, tanssia, musiikkia kuin pulmatehtävien ratkaisua. Erityisesti nuoremmat oppilaat olivat halukkaita esiintymään ja toivat taitonsa rohkeasti muiden nähtäväksi.

Lähiluokkien vanhempainyhdistys on ollut lukuvuoden aikana hyvin aktiivinen ja järjestänyt kolme tapahtumaa. Elokuussa kokoonnuimme koulun pihalle vapaamuotoisesti tapaamaan perheitä, oppilaita ja koulun henkilökuntaa. Pihatapahtumassa oppilaat kilpailivat erilaisissa taitotehtävissä, kuten narulla hyppimisessä, koripallon heittämisessä sekä esteradassa. Parhaat suoritukset vanhempainyhdistys huomioi lahjakortilla. Varainhankintana vanhempainyhdistys järjesti kevätlukukaudella ystävänpäivädiscon sekä pääsiäismyyjäiset. Näissä kaikissa tapahtumissa oli avustavissa tehtävissä mukana 6A-luokan oppilaita, jotka pääsivät harjoittelemaan vastuutehtävien hoitamista tavallisesta koulupäivästä poikkeavissa tilanteissa.

Lähiluokkien kevätjuhla vietetään 1.6.2023 koulumme salissa. Ohjelmassa on oppilaiden esitysten lisäksi musiikkia sekä Hyvä kaveri -stipendien jakaminen kunkin luokan oppilaiden äänestämille luokkakavereille.

 

Kuvaa viistää edestä oikealle hiekkainen kuntopolku vehreässä metsässä. Kuntopolun vasemmalla puolella metsän siimeksessä on parikymmentä lasta touhuilemassa. Puiden lomasta siivilöityy auringon valo.
Oppilaat valmistautuvat ryhmätyöskentelyyn metsässä.