Oppilaskunta, luokat 7 – 9

Oppilaskunnan hallituksen vuosi 2020-2021 oli koronaviruspandemian takia erityislaatuinen. Toimintaa tuli toteuttaa koronarajoitukset huomioiden – perinteisiä buffetteja, koko koulun salitapahtumia sekä liikuntapäiviä ei voitu järjestää. Siispä oppilaskunnan tehtäväksi tuli keksiä uutta, koronaystävällistä ohjelmaa.

Kirjoittanut Dorin Junno 9e ja Veera Alihaanperä 9b

Halloween

Halloween oli oppilaskunnalle tapahtumarikasta aikaa. Järjestimme kahdella viikolla ohjelmaa, mm. arvonnan muhkeilla palkinnoilla (kuulokkeita, karkkia, leffalippuja), karkkien etsinnän, luokassa esitettävän halloweenkahootin, haamujahdin, pukeutumispäivän ja suuren suosion saavuttaneen onginnan! Palkintoja saatiin lahjoituksilla, joita ahkerat oppilaskunnan jäsenet kävivät pyytämässä kaupoista koulun leiman avulla.

Kirjoittanut Veera Alihaanperä 9b

Ystävänpäiväviikko

Ystävänpäiväviikon keskiviikkona järjestimme karkkijahdin, jossa piilotimme karkkeja ympäri koulua ja oppilaat saivat etsiä niitä. Torstaina pidimme liikennevalopukeutusmispäivän, jossa eri värit kertoivat parisuhdetilanteestasi. Perjantaina järjestimme Haluatko Miljonääriksi- idella olevan karkkikilpailun, jossa oikeista vastauksista voitti karkkia. Koko viikon ajan Instagramissa pyöri parikilpailu, jossa paras pari palkittiin.

Kirjoittanut Onni Lehtimäki 8a

Etäopetus

Koko Suomen etäopetus alkoi maaliskuun alussa nopeasti pahenevan koronaviruspandemia tilanteen takia. Se tarkoitti myös sitä, ettei fyysisiä oppilaskunnan kokouksia voitu järjestää. Silloin kokoukset järjestettiin Teams yhteydellä oppilaskunnan omassa Teams ryhmässä. Ehdimme pitää kaksi etäkokousta. Keskusteltimme etäopetuksen haasteista ja hyvistä puolista sekä oman luokan kuulumisista. Etäopetus kesti huhtikuun puoleen väliin asti, jolloin siirryttiin hybridikouluun ja siitä hiljalleen normaaliin lähiopetukseen.

Kirjoittanut Onni Lehtimäki 8a

Liikuntatunnit

Työskentelimme myös liikunnanopettajien kanssa. Liikuntatunteja haluttiin saada sukupuolineutraaleiksi: tytöillä ja pojilla olisi siis sama ohjelma jokaisessa lajissa. Myös oppilaiden jakoa taitotason mukaan ehdotettiin. Ohjelmista haluttiin samanlaista kaikille sukupuolille. Pidimme yhdessä liikunnanopettaja Janeten kanssa kokouksen, jossa käsittelimme tuntien sisältöä. Muutoksia saatiin aikaan: toiveita kysellään aikaisempaa enemmän, ja tyttöjen ja poikien liikuntatuntien ohjelma samanlaistui.

Kirjoittanut Onni Lehtimäki 8a

Vappu

Vappua saimme viettää lähiopetuksessa, joten oppilaskunnan hallitus järjesti toimintaa vappuviikolle.  Oppilaskunnan hallituksen jäsenet jakoivat luokilleen tikkareita. Perjantaina oli pyjamapäivä, eli kouluun sai tulla yöpuvussa. Perjantaina oli myös vappuruokaa kouluruokailussa, eli munkkeja, simaa, mehua ja nakkeja.

Kirjoittanut Helene Huhtinen 7a

Kaarevalla ikkunalaudalla on värikkäät pahvikirjaimet Together. Molemmissa reunoissa on mallinukkepäitä, joilla on maskit.

Vuosi oli täynnä kovaa työtä ja uusien ideoiden kaivelemista, mutta hallitus puski vastoinkäymisten läpi yhteistyöllä. Hallituksen jäsenet osoittivat kaikki haluavansa koko ajan olla mukana oppilaskunnan toiminnassa, joka olikin tärkeintä vuodessamme. Vuosi oli oppilaskunnalle kaikkiaan uutta opettava ja yhdistävä, eikä haaste estänyt meitä jatkamasta toimintaamme.

Oppilaskunnan kuulumiset kokosi Dorin Junno 9e