Lähikoululuokat 1 – 6

Uusi lukuvuosi alkoi innostuneissa ja jännittyneissä merkeissä uusiin tiloihin ja tapoihin tutustuen. Onneksemme saimme ottaa tilat käyttöön ihan paikan päällä, vaikka takaraivossa välillä kiristikin pieni jännitys siitä, miten vuosi tulee kaikkine poikkeuksineen, mahdollisine etäjaksoineen ja karanteeneineen sujumaan. Jälkikäteen katsottuna voi sanoa, että hyvin meni, vaikkakin monesta kivasta yhteisestä on tänäkin vuonna jouduttu karsimaan. Mutta josko sitten jo ensi vuonna…

Kahden väistötilavuoden jälkeen kummitoiminnan järjestäminen on ollut aiempaa helpompaa, kun sekä isot että pikkukummit touhuilevat taas vihdoin saman katon alla. Lukuvuoden aikana ykkös- ja viitosluokkalaiset sekä kakkos- ja kuutosluokkalaiset ovat mahdollisuuksien mukaan tehneet yhteistyötä eri tavoin. Perinteiset jokasyksyiset tapahtumat, kuten lähiluokkien retkipäivä sekä oppilaiden, huoltajien ja opettajien yhteinen pihatapahtuma jouduttiin vallitsevan tilanteen vuoksi jättämään tänä vuonna välistä.

Lähiluokkien vanhempainyhdistys on toki ollut toiminnassa myös tämän hiljaisen vuoden aikana, ja joukkoon kaivattaisiin kovasti uusia jäseniä, jotta toiminta pysyy yllä jatkossakin. Kevätpuolella ystävänpäivän tienoilla lähikoululuokkalaiset tekivät yhteisen ”Ystävyyden tilkkutäkin”. Jokainen a-luokkalainen sai omassa luokassaan suunnitella ja toteuttaa vapaalla tyylillä paperisen taideteoksen, jotka koottiin lopulta yhdeksi isoksi tilkkutäkiksi koulun käytävää koristamaan. Työhön saatiin kerättyä yhteen noin 140 a-luokkalaisen paperitilkku, joista jokainen oli ainutlaatuinen.

Neljäsluokkalaisia nautiskelemassa eväistä kalliolla.
4a-luokan oppilaita syömässä eväitä Puolalan puistossa Estradi kutsuu -tapahtuman jälkeen.

Estradi kutsuu –päivä järjestettiin vuoden tauon jälkeen toukokuussa Eurooppa-päivää edeltävänä perjantaina, mutta tällä kertaa etänä. Oppilaat saivat valmistella omia esityksiään ja kuvata ne omilla tai koulun tableteilla. Taidokkaat näytelmä-, tanssi-, akrobatia-, sketsi- ja taikatemppuesitykset katsottiin omissa luokissa samanaikaisesti jokaisessa a-luokassa. Esitysten jälkeen lähiluokkalaiset hakivat eväät kainaloon ja suuntasivat Puolalan puistoon yhteiselle kevätpiknikille.