Englannin kieliluokat 7-9

Lukuvuoden ohjelmaan kuului teatteria ja erilaista englanninkielistä työpajatoimintaa. Lokakuun lopulla 7b kävi katsomassa Charles Dickensin Saiturin jouluun perustuvaa American Drama Groupin näytelmää A Christmas Carol Sigyn-salissa. Ennen esitystä tutustuimme kirjailija Charles Dickensiin ja hänen elämänvaiheisiinsa sekä tuotantoonsa englannin tunnilla. Englanninkielisen esityksen meille tarjosi kieliluokkaopetusta kehittävä Turun Kielivirta-hanke.

Yläkoulun ilmastoteemaisen syksyn lopuksi amerikkalainen Chris Keith tuli vetämään englannin kieliluokille 7b, 8b ja 9b työpajoja, joissa ilmastoaihe toistui pelillisin keinoin. Ennen muuttoaan Suomeen Chris Keith on toiminut USA:ssa ja Ruotsissa ympäristöalan tutkijana ja konsulttina. Myöskin ilmastotyöpajoihin saimme rahoitusta Turun Kielivirta-hankkeesta. Kuvissa on menossa 9b-luokan ilmastotyöpaja. Valokuvat otti Eero Myyryläinen.

Tammikuun lopulla pääsimme nauttimaan mukaansatempaavan tarinankertojan Amina Blackwood Meeksin englanniksi esittämistä perinteisistä jamaikalaisista tarinoista, joita hän oli soveltanut myös nykypäivään. Meeksin Story in a Mirror-esityksessä yleisö osallistui laulamalla ja tanssimalla. Kuulimme mm. kertomuksen pienestä, mutta nokkelasta hämähäkin muotoisesta Anansesta ja siitä miten viisaus päätyi maailmaan taivaasta tulleen kalebassin sisällä. Aminan tarinankerrontakiertueen esityksen tarjosi meille Samova ry. Lumoavan esiintyjän suullista tarinankerrontaperinnettä valokuvissa kuulemassa 8b ja 9f.

Maaliskuun alussa alakoulussa harjoittelussa oleva katalonialainen luokanopettajaksi valmistuva Gemma Serrallonga Olomí Barcelonan UVIC-yliopistosta kävi kertomassa 8b ja 9b-luokille omasta kulttuuristaan ja perinteistä sekä Espanjan ja Katalonian poliittisesta tilanteesta. Eniten oppilaissa kiinnostusta herätti perinteinen katalonialainen ihmistornien (castell) rakennus.