Englannin kieliluokat 1-6

Englannin kieliluokilla tapahtuu

Syyskuussa uudet englanninkieliluokkalaiset toivotettiin tervetulleeksi Welcome Partyssä Topeliuksessa. Yhteiseen iltaan kokoontuivat niin uusi 1b ja 5b –kummit kuin englannin kieliluokkien oppilaat, vanhemmat ja opettajat.

Syyskuussa 4b vietti Adventure Day’tä Oriniemessä yhdysvaltalaisen Mr Chris Keithin kanssa. Ohjelmassa oli toiminnallisia, englanninkielisiä luonnontiedetyöpajoja veteen, ilmaan ja suomalaiseen metsään tutustuen.

Ison-Britannian lippuja portaikon kaiteessa ja osallistuvia lapsia portailla.
Welcome Party Topeliuksen koululla.

Perinteinen Halloween-juhla oli tänä vuonna poikkeuksellisesti päiväjuhla. Ohjelmassa oli 5b:n Halloween-buffet, 4b:n Halloween-teemainen Minecraft –rata, 6b: Horror dungeon ja oleskelua kummioppilaiden kanssa. Oppilaat olivat pukeutuneet Halloween –teemaisesti ja hurjimmat asut palkittiin.

Marraskuussa Ms Elina Hällström valmisteli kieliluokkalaisille englanninkieliset pakopelit, joita pienissä ryhmissä ratkottiin. Joulukuussa vietettiin Sepänkadulla Christmas workshoppeja, eli jouluisia työpajoja.

Helmikussa 3b osallistui Kielivirran järjestämään Kielikarnevaaliin Kupittaan Urheiluhallissa. Kielikarnevaalissa tutustuttiin uusiin kieliin toiminnallisesti ja hauskaa oli. Espanjalainen Erasmus-harjoittelijamme Gemma esitteli espanjaa englanniksi. Kutsuttuina olivat Kielivirta-hankkeessa mukana olevien kieliluokkakoulujen kolmoset.

Helmikuunpuolivälissä 6b järjesti Valentine’s Day –myyjäiset. Saimme kummioppilaatkin Topeliuksesta vieraiksemme. Pääsimme myös ystävänpäivän kunniaksi elokuviin katsomaan Dr Dolittle elokuvaa koko englannin kieliluokkien voimin.

Loppukevät menikin poikkeusoloissa. Etäopiskelu toi esiin uusia digitaitureita, hauskoja videoita ja taidokkaita projekteja. Ensi syksynä pääsemmekin aloittamaan uudistetuissa tiloissa Kauppiaskadulla!

Kansainväliset vierailijat

Eteläkorealainen Hunseung ”Hooney” Heo aloitti syyskuussa harjoittelun Englannin kieliluokilla. Hooney osallistui kaikkien luokkien toimintaan ja esitteli myös eteläkorealaista koulunkäyntiä.

Vuoden vaihteessa meillä aloitti Barcelonan VIC-yliopistosta Erasmus-harjoittelija Gemma Serrallonga Olomí. Gemma toimi avustavissa tehtävissä luokissa ja esitteli Espanjan kulttuuria.

Ennen etäopetukseen siirtymistä australialainen Timothy Charlesworth aloitti meillä harjoittelijana. Tim oli tutustumassa suomalaiseen koulumaailmaan ja suomenkieleen, ja innosti oppilaita keskustelemaan kanssaan niin suomeksi kuin englanniksi.

Englannin kieliluokkayhdistys tukee toimintaamme

Kielenopiskeluun saamme mukavaa vaihtelua, kiitos yhdistyksemme. 1b ja 2b saavat Sports days- ja 3b Play day –päivät. 4b nauttii syksyn Adventure Day –tapahtumasta ja 6b saa yhdistyksen retkiraha-avustuksen. Yhdistys myös mahdollistaa englannin kielistipendien jakamisen keväisin. Suurkiitos!

Lisätietoa:

Puolalan kieliluokkien logo

 

 

 

 

https://blog.edu.turku.fi/kieliluokat/fi/missa/koulut/puolalan-koulu/