Yläkoulun musiikkiluokat

Elokuu alkoi koulun orkesterin osalta vauhdikkaasti; Turkuun saapui vierailulle Golden Sail Junior Orchestra Pekingistä, Kiinasta. He pyysivät meidän orkesteriamme yhteiseen konserttiin Sigyn-saliin 20.8. Vain kahden viikon harjoituksilla orkesteri sai Timo Lehtovaaran johdolla kasaan hienon konsertin!

Seitsemännet luokat viettivät syyskuisen musiikkileirikoulun Kunstenniemessä Anni Suden ja Juho Vanamon, Essi Putkosen sijaisen kanssa. Canticum – yhdeksänsien musiikkiluokkien kuoro esiintyi johtajansa Anni Suden kanssa syksyllä kaksi kertaa koulun ulkopuolella: syyskuussa valtakunnallisissa kuraattoripäivillä ja lokakuussa Turun kirjamessuilla.

Canticum matkalla Turun kirjamessuille
Canticum matkalla Turun kirjamessuille

Lokakuussa äänitimme Betel-kirkossa koko yläkoulun voimin vielä yhden kappaleen koulun joululevylle. ”Juhlayö” -levy ilmestyi sopivasti joulukonsertteihimme. Levyllä on musiikkiluokkien ja musiikkilukion kokoonpanojen äänityksiä viimeisen neljän lukuvuoden ajalta. Mukana on siten suuri joukko turkulaisia nuoria soittamassa ja laulamassa. Jollet vielä saanut levyä niin ehkä pukki tuo sen ensi jouluna?

Juhlayö
Juhlayö levynkansi

Marraskuussa koulun kaikki kahdeksannet luokat vierailivat Taidetestaaja –hankkeen rahoittamana Suomen kansallisoopperassa/baletissa katsomassa CircOpera-esitystä ja koulun kaikki seitsemäsluokkalaiset Turun filharmonisen orkesterin Open Orchestra -esityksessä.  Seitsemänsien ja kahdeksansien luokkien itsenäisyyspäiväjuhlan esiintymisistä vastasi seitsemännet musiikkiluokat Juho Vanamon ohjaamina. Yhdeksänsien luokkien tanssiaisia säesti lukiolaisryhmä Antero Lehtovaaran johdolla.

”Seimen äärellä” –joulukonsertti täytti Mikaelin kirkon kahdesti tiistaina 29.11. Joulun aikaan seitsemänsien ja kahdeksansien luokkien tiernapoika-, lucia- sekä tonttutyttöryhmät valloittivat kaupungin runsaslukuisilla esiintymisillään. Joululaulajaiset laulettiin alasalissa Annin tahdittamina ja syksy päättyi joulukirkkoon tuomiokirkossa. Tällä kertaa yläkoulu ja lukio pitivät kummatkin omat joulukirkkonsa.

Tiskirätti Sanni Larri ja linnan väkeä
Tiskirätti Sanni Larri ja linnan väkeä

Yhdeksänsien luokkien musikaali ”Bella & Bete” nähtiin alasalissa helmikuun alussa. Oppilaat olivat itse kirjoittaneet Anna Hellsténin avustamana oman versionsa kaunotar ja hirviö -tarinasta. Anna Hellstén ohjasi näytelmän, musiikista vastasi Kari Jantunen ja visuaalisuudesta Milla-Mari Naukkarinen-Nurmi. Päärooleissa näimme Aino Utriaisen Bellana ja Aleksandr Käharin Betenä. Ysit ihastuttivat jälleen!

Kaikki esiintyjät musikaalin loppukiitoksissa kädet ylhäällä.
Bella, Pete ja koko esiintyjäkaarti

Helmikuussa yläkoululaisia oli mukana Timo Lehtovaaran luotsaamassa vanhojentanssi orkesterissa. Tuon jälkeen siirryttiinkin yllättäin etäopetukseen ja moni keväälle kaavailtu tapahtuma jäi järjestämättä tai siirtyy tulevaisuuteen: kahdeksansien musiikkiluokkien Helsinki-retki, orkesterin ja lukion kuorojen Credo-konsertti, kahdeksansien luokkien esiintyminen Betel-kirkon konserttitoiminnan 35-vuotis juhlakonsertissa, Kevättä korvassa -gaalakonsertti, Canticumin matka Tanskaan, kevään bändikatselmus ja kevään päätösjuhla.

Musiikinopettajat