8.-9.-luokan valinnaisen äidinkielen ryhmän ajatuksia pajaviikosta

Yläkoulussa vietettiin jo pitkät perinteet omaavaa kevään pajaviikkoa tänä vuonna 15.-19.4.2024. Useat ysiluokan oppilaat olivat samaan aikaan TET-harjoittelussa tutustumassa työelämään koulun ulkopuolella. Sekä oppilaat että aikuiset usein kuvaavat pajaviikkoa vuoden parhaaksi viikoksi. Yläkoulun valinnaisen äidinkielen oppilaat kokosivat ajatuksiaan pajaviikosta.

 

Pultti
Olin pulttipajassa. Se oli kivaa vaihtelua ja siellä sai tehdä hommia. Tutustuin uusiin koulukavereihin. Käärin sanomalehtiä, tein hamahelmihommia, lajittelin nappeja ja pujottelin helmiä. Helppoa oli hamahelmihommat ja vaikeaa oli sanomalehtien kääriminen. Suosittelen tätä pajaa tarkoille oppilaille.

-Roosa 9B

 

Martinex

Olin Martinexissa pajaviikolla. Liimasin siellä tarroja. Se oli helppoa. Sinetöin myös Koira vs. Omistaja -pelejä. Se oli vaikeampaa. Pajassa oli kivaa. Suosittelen Martinex-pajaa oppilaille, jotka tykkäävät palapeleistä ja peleistä.

-Niclas 8A

 

Apulainen

Olin apulaispajassa ja siellä oli kivaa. Autoin ykkösluokkalaisia matematiikassa ja äidinkielessä. Siellä oli käymässä myös kouluvaari. Suosittelen tätä pajaa niille, jotka ovat kiinnostuneita lasten kanssa olemisesta.

-Niilo 9A

 

Kahvila

Pajaviikolla olin kahvilapajassa. Viipaloin kurkkuja ja tarjoilin leipiä. Pajassa oli kivaa ja helppoa. Mikään ei ollut vaikeaa. Tämä paja sopii kaikille, jotka tykkäävät keittää ja juoda kahvia.

-Eino 8A

 

Leipomo

Pajaviikon työskentelin leipomopajassa. Leipomopajassa tiskattiin, siivottiin ja leivottiin mokkapaloja, munkkeja ja viinereitä. Leipominen oli kivaa. Tiskaaminen ei ollut lempipuuhaani. Leipomopaja sopii niille, jotka pitävät leipomisesta.

-Noora 9B