Kouluruokailu

Turun koulujen ruokapalvelun tuottaa Arkea.

Lounas

Koululounas on osa oppilaiden koulupäivää. Ruokailussa noudatetaan hyviä tapoja ja oppilaita ohjataan oikeisiin ruokailutottumuksiin. Lounaalla on päivittäin tarjolla pehmeää leipää, näkkileipävalikoima ja kasvirasvalevitettä, juomana rasvatonta maitoa, luomupiimää ja vettä.

Viikottainen ruokalista ja tietoa erityisruokavalioista löytyy Arkean sivuilta.

Välipala

Oppilailla, joilla koulupäivä jatkuu klo 13 jälkeen, on mahdollisuus omakustanteiseen välipalaan. Välipalan ostaminen tapahtuu välipalakortilla. Välipalaa on myytävänä koulun ruokalassa maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 13.00-13.30. Välipalan tarkoitus on tukea oppilaan jaksamista pitkän koulupäivän aikana. Välipalan voi ottaa mukaan koulupäivän jälkeen alkaviin harrastuksiin. Tuotevalikoima sisältää esimerkiksi täytettyjä sämpylöitä, hedelmiä, välipalakeksejä, mehua yms.

Välipalan voi maksaa ainoastaan välipalakortilla. Käteinen raha ja maksukortit eivät käy maksuvälineenä. Välipalakortissa on eriarvoisia ruutuja (0,50 ja 0,20), joita ”ruksitaan” koululaisen välipalakorttiin. Välipalakortti ostetaan etukäteen Arkean verkkokaupasta. Kortti noudetaan koulun välipalamyyntipisteestä eli koulun ruokasalista oppilaan nimellä. Ostaminen helpottuu, kun lunastamiseen ei tarvita tulostettua kuittia.

Verkkokauppa löytyy osoitteesta https://verkkokauppa.arkea.fi/.  Välipalakorttia ostettaessa valitaan, koulu, jonka keittiöstä kortti noudetaan.