Ulko-opetusta

Opettaja Elina Uotila piti ulko-opetusta matematiikassa. Ulkona tehtiin pinta-alaharjoituksia ja pienennös maastosta. Luolavuoren koulussa on käytössä Liikkuva Koulu-hankkeen sponsoroima ulko-opetuskassi, jota kaikki luokat voivat käyttää halutessaan!

Kutosluokat Yrityskylässä

6B ja 6C osallistuivat Taloudellisen tiedotustoimiston Yrityskylään. Yrityskylässä toimittiin eri tehtävissä mm. leipomossa, kampaamossa ja lehden toimituksessa. Asioita ja tehtäviä hoidettiin tablettitietokoneella ja ostoksia tehtiin pankkikortilla. Niko toimi koko kylän kaupunginjohtajana ja piti kyläläisille puheen. Päivä oli työntäyteinen ja antoisa.

2.vuosiluokan oppilaat suunnittelivat pien-ja isojen luokkien ryhmätöinä Luolavuoren kentälle 5 erilaista toiminnallista liikuntarataa. Radat olivat heitto-, juoksu-, hyppy-, ketteryys- ja kaverirata. Oppilaat toteuttivat radat ryhmissä ja ohjeistivat toisia ryhmiä näyttäen oman ratansa. Oppilaat saivat suorittaa ratoja omien kiinnostuksiensa mukaan. Suoritukset kirjattiin jokaisen omaan liikuntapassiin, johon kirjattiin myös omia fiiliksiä. Luokassa käytiin vielä arviointikeskustelu projektin onnistumisesta ja fiiliksistä. Hienoa osallisuutta koulumme kakkosluokkalaisilta!

 

Pajaviikko 10. – 12.10.2017

Yläkoulussa riitti taas työn tohinaa, kun vietettiin perinteistä syksyn pajaviikkoa. Pajatöissä oppilaat tutustuivat monenlaisiin työtehtäviin ja harjoittelivat yhdessä työskentelemistä. Pajaviikko on uuden opetussuunnitelman mukainen monialainen oppimiskokonaisuus.

Tämän vuoden pajat olivat:

Mediapaja
Auto- ja fillaripaja
Kahvilapaja
Asiointipaja
Tekstiilipaja
Polttopuu- & pihatyöpaja
Leipomopaja
Kotipaja
Hierontapaja
Ulkotyöpaja
Pesulapaja

sekä uutuutena

Myyjäispaja,
jossa askarreltiin tuotteita myytäväksi koulun tapahtumiin.

Apulaispaja,
jonka työntekijät avustivat luokissa alakoulun nuorempia oppilaita.

Pajatyöpaja,
jossa tehtiin alihankintatöitä ulkopuolisille tilaajille.

Katso muiden pajojen kuvaukset viime vuoden jutusta.

 

 

Vanhusten ulkoilupäivä 5.10.

Luolavuoren koulun oppilaat viettivät Vanhusten ulkoilupäivää Mäntyrinteen vanhainkodissa torstaina 5.10. Vanhukset pääsivät erilaisiin liikunta- ja aistipisteisiin virkistymään ja tapaamaan oppilaita.

Lukuvuosi alkaa tiistaina 15.8.

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

kesäloman jälkeen jatketaan taas koulunkäyntiä!

Koulu alkaa tiistaina 15.8. 2017:

 • Luolavuorentien koulutalossa pienluokilla klo 8.15 ja isoilla luokilla klo 9.00
 • Piiparinpolun koulutalossa klo 8.15.
 • Inkilänkadun koulutalossa klo 8.15.

Kesäistä tunnelmaa ja iloa vanhainkodissa

Noin kaksisataa Luolavuoren koulun oppilasta lähti Mäntyrinteen vanhainkotiin pitämään kevätjuhlan vanhuksille kauniina keskiviikkopäivänä. Esityksiä oli monta, ja niitä oli kaikenlaisia. Mukaan mahtui monenlaista, muun muassa tanssia, laulua ja kesäruno. Oppilaat tarjosivat vanhainkodin asukkaille ja työväelle monta hauskaa hetkeä. Juhlassa myös laulettiin yhdessä. 5C- luokan opettaja Elina Uotila juonsi juhlan. Elina toivoo, että juhlasta tulisi perinne.

Toivottavasti juhlasta tuleekin perinne!

Kirjoittanut: Vega Diaz luokalta 5C

LUMA-valinnaisaineen kevään projekti

Tutustuimme Suomi100-hengessä Suomen maisema-alueisiin. Oppilaat tekivät ensin maisemakartan kollaasitekniikalla. Sen jälkeen he valitsivat kartalta kiinnostavan paikan, josta he saivat tulostetun kartan. Kartasta piirrettiin yksinkertaistettu versio, ja sen perusteella oppilaat tekivät luonnonmateriaaleista maisemalaatikon.

 

Luolavuoren koulun unelmien liikuntaviikko 8.-12.5.2017

1B-luokan oppilaiden kommentteja liikuntaviikosta:

 • Tykkäsin keppareiden maastoradasta!
 • Kirkonrotta oli kivaa!
 • Välituntimaraton koukuttaa!
 • Liikuntaratojen suunnittelu sekä tekeminen ja niissä liikkuminen oli kivaa!
 • Unicef-kävelyllä autoimme toisia lapsia!
 • Aktiivisuusrannekkeiden avulla oli helppo seurata omaa liikkumista!
 • Liikuntaviikolla oli mukava liikkua kaverin kanssa!
 • Suunnittelimme luokassa liikuntakortteja. Kuvasimme ne ja kokosimme niistä liikuntaviikon kotiläksyt. Läksy olivat mukavia, kivoja, hauskoja, ärsyttävän helppoja, ohjeet välillä epäselviä, mutta silti oli kiva tehdä erilaisia läksyjä.
 • Viikon tavoite oli: LIIKUN JOKA PÄIVÄ.
 • Siinä onnistuimme superhyvin!