Piiparilaisten laskettelupäivä

Me Piiparista pääsimme helmikuun alussa koko yksikön voimin Hirvensaloon laskettelupäivän viettoon.

Olimme jännittäneet etukäteen millainen ilma on tiedossa, sillä edellisiltana myrskytuulet olivat vielä kovin puhaltaneet. Meidän onneksi tuuli oli lähtöaamuna laantunut ja ilma oli täydellinen lasketteluun. Lähdimme heti aamusta tilausbussilla Hirvensaloa kohti.

Hirvensaloon päästyämme osa luokista meni ensin pulkkailemaan ja osa pääsi heti pukemaan varusteita. Monelle laskettelumonot oli uusi ja jännittävä kokemus! Ensin puettiin jalkaan vain yksi suksi ja harjoiteltiin tasapainon etsimistä. Tämän jälkeen sai laittaa toisenkin suksen jalkaan ja lähteä aikuisen avulla kohti harjoittelurinteen naruhissiä. Aikuisilla oli tukikeppi, josta oppilaat saivat pitää kiinni ja näin päästiin laskettelemaan mäkeä alas.

Osa oppilaista pääsi laskemaan suksien sijaan kelkalla. Tämäkin oli hieno kokemus, sillä kokenut ohjaaja vei kelkan korkean rinteen päälle, josta tultiin isompaa ja jyrkempää mäkeä alas kunnon vauhdeilla.

Laskettelupäivän kruunasi, no mikäs muukaan, kuin eväiden syöminen yhdessä oman luokan kanssa.

Päivän päätteeksi pääsimme kaksikerroksisen tilausbussin kyydissä takaisin koululle. Vaikka tässä kohtaa jo vähän väsyttikin, oli ilo käsin kosketeltavissa tästä erilaisesta ja jännittävästä koulupäivästä!

T. Piiparilaiset