Luolavuoren koulu väistötiloissa

Luolavuoren koulurakennuksessa todettiin keväällä 2020 sisäilmaongelmia ja kaikki toiminta koulutalosta siirrettiin väistötiloihin. Elokuussa 2020 alakoulun luokat aloittivat koulunsa Ruiskatu 8 koulurakennuksessa. Yläkoulun tie väistötiloihin syksyllä oli valitettavasti monimutkaisempi. Alkuperäinen väistötila Kärsämäessä joutui myös remontin kouriin, joten oppilaamme eivät missään vaiheessa päässeet sinne suunniteltuihin tiloihin. Mutta lokakuussa 2020 syyslomalla yläkoululaiset saivat hyvät tilat Sepänkatu 1:n kiinteistön L-siivestä. Siitä asti entisen Luolavuoren koulukiinteistön oppilaat ovat toimineet väistötiloissa, joista on nyt jo alkuvuodesta 2021 muodostunut tutut ja turvalliset koulutilat kaikille luokille.

Väistötiloissa tulemme opiskelemaan todennäköisesti useamman vuoden ajan. Kesällä 2021 Ruiskadun tiloja vielä parannellaan mm. ruokasalin ja pihojen osalta. Kesällä 2021 valmistuu myös Ruiskadun pihalle elementtiväistötilat yläkoulumme käyttöön. Joten yläkoulu pääsee samaan osoitteeseen alakoulun kanssa syksyllä 2021.

Alla olevalla videolla näemme ekaluokkalaisten kuvaamia tunnelmia Ruiskadulta. Saatesanoin:

Hyvä paikka tämä koulu.
Täällä on turvallista ja mukavaa.
Tällaista on täällä koulussa.
– 1AB-luokan oppilaat

Ruiskatu ekaluokkalaisten silmin