Maaliskuun pedagogiset iltapäivät

Ajankohtainen lastenkirjallisuus ja työ lastenkirjailijana ja lastenkirjojen kuvittajana

Tervetuloa maaliskuun pedagogisiin iltapäiviin keskustelemaan ajankohtaisesta lastenkirjallisuudesta kirjailijan ja kuvittajan kanssa! Suuntaa lukemiseen! -projekti järjestää iltapäivät yhteistyössä Sanojen sinfoniaa Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa. Iltapäivät on suunnattu varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen sekä kirjaston henkilöstölle, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Keskiviikon 10.3. keskustelu käydään suomeksi ja maanantain 15.3. ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja kannustetaan esittämään kaikissa tilaisuuksissa molemmilla kielillä.

Lue lisää tulevista tilaisuuksista pedagogisten iltapäivien sivulta!

Fantasiaa ja hullunkurisia hahmoja kaikenlaisille lukijoille – Magdaleena Hai vieraana keskiviikkona 10.3. klo 14–15

Magdalena Hai on palkittu kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Hän on ollut kirjailija vuodesta 2012, ja hänen tuotantonsa kattaa yli kymmenen lapsille ja nuorille suunnattua kirjaa kuvakirjoista YA-romaaneihin. Magdalenan erikoisalaa ovat spekulatiivinen fiktio (mm. fantasia, scifi, kauhu, steampunk) ja fantasiaharrastaminen, ja hän pitää niihin liittyen myös esimerkiksi työpajoja.

Magdalenan Painajaispuoti-sarja on juuri saanut jatkoa uunituoreella teoksella Hirmuinen Jumimies (WSOY, 2021). Teemu Juhanin kuvittama helppolukuinen kirjasarja on tullut suosituksi alakoulun alemmilla luokilla. Painajaispuoti onkin hyvä kotimainen esimerkki vetävästä kirjasarjasta, joka käy niin lukemaan opetteleville kuin jo vähän vanhemmillekin lapsille, jotka kaipaavat helppolukuista tekstiä.

Tutustu Magdalena Hain tuotantoon hänen verkkosivuillaan.

Ilmoittaudu Webropol-lomakkeen kautta viimeistään maanantaina 8.3. Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Tilaisuus löytyy itsepalveluportaalista hakusanalla: suuntaa.

Lapsuuden suurten tunteiden kuvittaja – Jenny Lucander vieraana maanantaina 15.3. klo 14–15

Jenny Lucander on kuvittaja ja graafikko, joka työskentelee tällä hetkellä pääasiassa kuvakirjojen parissa. Hän on opiskellut muun muassa lastenkirjojen kuvittamista ja tarinankerrontaa Göteborgin yliopistossa. Jennyn lastenkirjatuotanto sisältää yli kymmenen julkaistua teosta vuodesta 2012 alkaen, ja hänen viimeisin kirjansa on Freja och kråkungen (Förlaget, 2020), joka on tehty yhteistyössä kirjailija Fredrick Sonckin kanssa.

Jennyn kirjat käsittelevät lapsuuden isoja kysymyksiä, kuten osallisuutta, monimuotoisuutta ja tunteita. Esimerkiksi Vi är lajon! (Natur & Kultur ja Förlaget, 2019) kuvaa lapsen näkökulmasta sisaruksen sairastumista vakavasti. Jenny Lucanderin ja kirjailija Jens Mattssonin teos palkittiin vuonna 2020 Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjallisuuspalkinnolla.

Tutustu Jenny Lucanderin tuotantoon hänen verkkosivuillaan.

Ilmoittaudu Webropol-lomakkeen kautta viimeistään torstaina 11.3.
Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Tilaisuus löytyy itsepalveluportaalista hakusanalla: rikta.