Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto 2020

Vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat on julkistettu!

Keskiviikkona 4.11. julkistettiin vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat.

Vuoden 2020 ehdokkaat

  • Siiri Enonranta: Kesämyrsky (WSOY)
  • Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla (Otava)
  • Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri (Lasten Keskus)
  • Meri Luttinen: Myrskynsilmä (WSOY)
  • Anja Portin: Radio Popov (S&S)
  • Laura Ruohonen, Erika Kallasmaa (kuv.), Petri Kumela (mus.), Annika Sandelin (käänt.): Outo opus. Runoja ja totta pienistä eläimistä / Zoologipoesi. Smådjur i toner (Otava / Förlaget)

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon jakaa Suomen Kirjasäätiö. Tunnustus myönnetään ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle, ja voittajalle on luvassa 30 000 euron suuruinen palkinto. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoa on jaettu vuodesta 1997.

Suomen Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmijäsenisen valintalautakunnan, jonka tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi, sekä henkilön, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan. Kilpailuun voivat osallistua teokset, jotka on julkaistu edellisen kilpailun ehdokasasettelu määräräpäivän ja kuluvan vuoden määräpäivän välisenä aikana.

Lisätietoa Finlandia-palkinnoista Suomen Kirjasäätiön verkkosivuilla.

Vuoden 2020 palkinto

Tänä vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan ehdokkaiden joukosta valitsee näyttelijä Christoffer Strandberg.

Vuoden 2020 Finlandia-palkintojen voittajat julkistetaan keskiviikkona 25.11.2020. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon lisäksi jaetaan tietokirjallisuuden Finlandia ja kaunokirjallisuuden Finlandia. Julkistamistilaisuus lähetetään suorana Yle TV1:ssä klo 19.

Onnea ehdokkaille nimityksestä!

Henrik Hurme, lukukoordinaattori
Suuntaa lukemiseen! -projekti


Vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja on Anja Portin teoksellaan Radio Popov (S&S). Kirjan on kuvittanut Miila Westin. Onnea voittajalle!