Hour of Code

Hour of CodeHour of Code

Grundläggande kunskap i tänkesätten kring programmering stöttar problemlösningsförmåga, logiskt tänkande och kreativitet. Ett sätt att introducera programmering kan vara via evenemanget “Hour of Code™”

Hour of Code ™ är ett initiativ av Computer Science Education Week [csedweek.org] och Code.org [code.org] för att introducera miljontals studenter till en timmes datavetenskap och datorprogrammering.

Compuiter Science Education WeekHour of Code är en timmes introduktion till datavetenskap, med syftet att avdramatisera ”att koda”, att visa att alla kan lära sig grunderna, men som sedan utvecklar sig i en massa olika initiativ. Den genomförs varje år under Computer Science Education Week. 2019 hålls den 9-15 december, men du kan ha en Hour of Code när som helst under året.

Idéer på aktiviteter finns på deras sida. Där finns det övningar som fungerar på datorer, smarttelefoner, surfplattor och en del som inte kräver dator alls. Du kan också välja att eleverna ska arbeta i par vilket faktiskt gynnar inlärningen, eller använda storbild och arbeta alla tillsammans.

Länk: https://hourofcode.com/se/learn

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *