Peek-a-Zoo

En prisbelönt interaktiv upplevelse som ber barnen att identifiera olika djur som dansar, äter, viftar på svansen, bär solglasögon, sover och mycket mer. Barnen får lära sig om djur, känslor, handlingar och ljud.

Operativsystem: iOS 9.0+
Språk: Engelska
Rekommenderad ålder: 2-5 år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/us/app/peek-a-zoo-hd/id480201474

Jumpy Pumpy The Math Quest

Inte bara ännu en matteapp med barnsliga illustrationer, utan verkligen ett roligt mattespel. Övningar i addition, subtraktion, multiplikation och division. Inga läskunskaper krävs.

Operativsystem: iOS 6.0+
Språk: Finska, Engelska
Rekommenderad ålder: 6-8 år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/us/app/jumpy-pumpy-the-math-quest/id814392884

Genius Moves

Tänker du logiskt eller visuellt? Detta är ett häpnadsväckande visuellt tänkande test i förklädnad som ett bedårande spel med vackra scener och härliga karaktärer. Ordna handlingsblocken klokt för att bilda din lösning och visa dina karaktärer vägen till att samla in deras favoritmat.

Operativsystem: iOS 10.0+
Språk: Engelska
Rekommenderad ålder: 4+ år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/us/app/genius-moves/id1516455943

Fiete Math 1st grade

Fiete Math gör det lätt för barn att förstå hur man räknar. I den här appen är siffrorna föremål som går att ta på och som ditt barn kan gruppera, kombinera och stycka. Ditt barn kan upptäcka sambanden mellan mängder och siffror och utveckla sitt självförtroende när det gäller att hantera dem. Detta gör matematik roligt.

Operativsystem: iOS 6.0+
Språk: Engelska
Rekommenderad ålder: 0-5 år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/dk/app/fiete-math-1st-grade-for-kids/id1052109508

Fiete Choice

Spänn fast ryggsäcken och iväg med dig! Ditt uppdrag: ”Vilken bild är den udda?

I det här handritade logikspelet följer du med sjömannen Fiete på hans resa genom 99 nivåer. Ett roligt och spännande logikspel för barn från 4 år och uppåt samt för hela familjen.

Operativsystem: iOS 7.0+
Språk: Engelska
Rekommenderad ålder: 0-5 år
Pris: 2,99€
Länk: https://apps.apple.com/fi/app/fiete-choice/id985603621

Block Puzzle – Brain Games

Wood Block Puzzle – Board Games är ett klassiskt blockpusselspel i trästil. Det utmanar dig att passa in block av olika former i ett 10 × 10 rutnät.

Operativsystem: iOS 13.0+
Språk: Svenska, Finska, Engelska
Rekommenderad ålder: 12+ år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/us/app/block-puzzle-brain-games/id1466197423

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve för iPad är den enda lösningen i världen som kombinerar redigering och färgkorrigering i en och samma programvara! Det eleganta, moderna gränssnittet är snabbt att lära sig och enkelt för nya användare, men kraftfullt för proffs. Med DaVinci Resolve kan du arbeta snabbare och med högre kvalitet eftersom du inte behöver lära dig flera appar eller byta programvara för olika uppgifter.

Operativsystem: iOS 16.0+
Språk: Engelska
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/us/app/davinci-resolve-for-ipad/id1581363826

Svamguiden +

Nästa generations svampguide. Över 200 arter beskrivna och illustrerade med över 1100 bilder och flertalet filmer. Med kameran kan man med hjälp av AI kan man artbestämma dina fynd. I anslutning till varje artbeskrivning finns bilder samt länkar till förväxlingssvampar, så att du enkelt kan se vilka svampar som är snarlika. Smarta funktioner så som filtrering på olika attribut och den klassiska svampnyckeln för att hjälpa till med artbestämning.

Operativsystem: iOS 12.0+
Språk: Svenska
Rekommenderad ålder: 12+ år
Pris: Gratis
Länk: https://apps.apple.com/se/app/svampguiden/id963573312

Hitta enkelt de viktigaste apparna på iPaden

Visste du att du kan lägga till dem i fältet längst ned på hemskärmen på iPad, till vänster om den vertikala linjen i fältet, för att göra appar som du ofta använder lätta att hitta?

Håll fingret över ikonen som du vill flytta. När en meny visas för en ikon kan du flytta den till startskärmsfältet (till vänster om den vertikala linjen). Fältet förblir detsamma även om du sveper till en annan sida på startskärmen.

I det nedre fältet på hemskärmen, till höger om den vertikala linjen, ser du ikoner för appar som du nyligen har använt.

Du kan också använda samma metod för att ändra ikonernas position på hemskärmen.

 

Tack Anne Suonvieri på TOP-keskus för tipset!