Lego – tekniikkaa ja robotteja 1980-luvulta nykypäivään

Eräs viime vuosien isoimmista teemoista BETT-messuilla on ollut ohjelmointi ja robotiikka. Vuonna 2020 tarjonta oli robottien osalta ehkä hieman kaventunut ja muuttunut laadukkaampaan suuntaan.

Yleisnäkymä Legon messuosastolta

Aiemmin hieman mielestäni unohduksiin jäänyt Lego oli messuilla isosti esillä. Uutuutena esilteltiin Lego Education Spike Prime. Spike Prime on tiede- ja taideaineiden (STEAM) oppimista tukeva paketti ja se on suunnattu 5.-8. luokille. Setti sisältää palikoiden lisäksi ohjelmoitavan (blokkipohjainen Scratch) moniporttisen keskusyksikön. Tuotteena Spike vaikutti asialliselta ja helposti lähestyttävältä, mutta sen suhde ”isoveljeen” Lego Mindstorms EV3:een jäi hieman epäselväksi. Ainakin täällä kotimaassa EV3 on ollut yleisesti käytössä sekä ala- että yläkoulussa. Ehkä Legon tarkoituksena on ollut madaltaa kynnystä ohjelmointiin ja robotiikkaan käyttämällä värikkäitä palikoita, helpompaa ohjelmointikieltä sekä tarjoamalla valmiita STEAM-tuntisuunnitelmia. Lisätietoa sarjojen eroista löytyy mm. täältä.

Lego on edu-puolella pitkän linjan toimija ja monella tapaa edelläkävijä STEAM-teeman popularisoijana. Lego on myös siinä mielessä mielenkiintoinen valmistaja, että sen tuotteilla on mahdollista järjestää ohjelmoinnin ja robotiikan opetus varhaiskasvatuksesta yläkouluun ja jopa toiselle asteelle saakka. Legot ovat useimmille lapsille ja nuorille tuttuja,  joten kynnys tarttua toimeen saattaa olla muita vaihtoehtoja matalampi.

BETT-messuilla oli esillä yrityksen tuotteita aina 80-luvun alusta nykyhetkeen saakka:

 

Kategoria(t): BETT, ISTE, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.