15 000 kävijän joukossa Educassa

Koronan aiheuttaman kolmen vuoden tauon jälkeen Opetus- ja kasvatusalan johtava tapahtuma Educa pidettiin jälleen Messukeskuksessa 26.-27.1.2023 Helsingissä.

Pääsimme TOP-keskukselta isolla porukalla mukaan messuille. Suunnittelijat Mikko Hirvonen, Saku Holmqvist, Antti Huttunen ja Anne Suonvieri, sekä AV-suunnittelijamme Tuomas Auremaa ja projektityöntekijämme Suvi Aflecht, Jukka Grönqvist ja Suvi Venäläinen suuntasivat kaikki kohti Educa-messuja etsien omaa työnkuvaansa tukevia ohjelmia, näytteilleasettajia ja esiintyjiä.

Tänä vuonna Educassa oli jopa 15 000 kävijää (mahduimme kuitenkin onneksi sisään Messukeskukseen), 350 näytteilleasettajaa, 200 ohjelmanumeroa ja 450 esiintyjää, sisältäen myös kansainvälistä tarjontaa.

Messujen teemana oli Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys. Teemaan liittyvää messusisältöä oli mahdollista päästä seuraamaan, olipa näkökulmana mikä tahansa koulutusjärjestelmämme osa.

TOP-keskuslaisen varhaiskasvatuksen- ja esiopetuksen näkökulmasta messuilta löytyi yhtä ja toista. Otetaan pieni spiikki ohjelmalle:

#RoboRiksu -robotiikan oppimista taaperosta tohtoriksi. JES hyvä Riksu, todellakin robotiikka kuuluu kaikille!

#Pelastakaa Lapset- Opettaja lapsen tukena digitaalisissa ympäristöissä. Aina niin tärkeä aihe. Kiitos Pelastakaa Lapset myös loistavasta materiaalista.

#OAJ- Valmentava itsensä johtaminen. Työn Flow: ”Viisas työ ja valmentava ote kulkevat käsi kädessä.” – Jussi Venäläinen. Työssä kuin työssä Flow tilan etsiminen ja itsensä johtaminen nousevat arvokkaaseen kontekstiin.

Miten sitten näytteilleasettajat? Kuinka mukavaa olikaan törmätä tuttuihin, tehdä uusia tuttavuuksia ja päästä verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa. Nostetaan tässä esille vain murto-osa näytteilleasettajista.

Saapuessamme Messukeskukseen narikoiden vieressä törmäsimme heti Microsoftin pisteeseen, siitä jatkaessamme eteenpäin oli näytteilleasettajia noh se 350, joten kierreltävää riitti. Turku oli myös hienosti esillä messuilla, sekä Turun varhaiskasvatuksen pisteen ympärillä, että Turun Vapaa-ajan pisteen ympärillä pörräsi porukkaa mukavat määrät.

Mainittakoon tässä erikseen vielä mieleen jääviä näytteilleasettajia DigiOne, Näppistaiturit, Kide Science, Festo, ActiveFloor, Avion, ILT Education ja Lukulumo, Sähkölä, Uutismedian liitto ja Mediakasvatus sekä Aikakausmedian Medialautanen. Monia tuttuja näytteilleasettajia, mutta myös uusia tuttavuuksia, kuten tämä Medialautanen, jonka mediakasvatusmateriaali sopii muuten eskarista yläkouluun.

Kiitos Educa – ei muuta kuin uutta inspiraatiota täynnä viemään uusia tuulia kasvatuksen ja opetuksen kentälle!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.