#Error404: The Explosions-based Computing Show

Messujen näyttävimmästä annista vastasi varmasti Fran Scottin Bett-areenaesitys.

Fran-Scotw1
Esityksessään hyvinkin eläväinen Fran (neurotieteilijä / TV tuottaja-esiintyjä / pyrotekniikan harrastaja) esitti yhden ikimuistettavan tavan kertoa kohdeyleisölleen (tarkoitettu 4-10 vuotiaille) mikä on tietokone ja miten sitä ohjelmoidaan.

Fran-Scotw2Noin puolen tunnin interaktiivisessa esityksessä tietokoneena toimi Raspberry Pi, syöttölaitteeksi valitsimme huutoäänestyksellä banaanin (päärynän sijaan) ja tulostuslaitteina toimivat yhdessä määrittelemässämme järjestyksessä erilaiset räjähtävät vetypallot sekä pallomeripallot.

Fran-Scotw3Sen verran vauhdikkaasta ja ammattitaitoisesta showsta oli kyse, että asia selkisi hienosti ja aikamoni ohikulkija valahti kalmankalpeaksi räjähdysten jyskyttäessä areenaa ja pallomeripallojen lennessä kohti taivaita.

Raspberry Pi-osastoja messuilta löytyi useampiakin keskittyen aina alakoulusta lukion loppuun asti. Pi:llähän voi edullisesti mm. tuottaa musiikkia, koodata (esim Python, Scratch, …), ohjata robottikäsiä, jne. Asiasta kiinnostuneet laittakaapa Googleen vaikkapa hakusanoiksi Fuze, Raspberry Pi tai vaikkapa cpc.co.uk

Jos haluat saada oikean astronautin suorittamaan kokeellisen Raspberry Pi-tuotoksen niin sinulla on aikaa osallistua kilpailuun 3.4.2015 (alakoulu ja lukion ideavaihe).

Kategoria(t): BETT Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.