307 Vaatteenvalmistus

Vaatteenvalmistus lajin tehtävät perustuvat tekstiili- ja muotialan perustutkintoon. Ammattinimikkeet ovat designtekstiilien valmistaja, mittatilausompelijamodisti, muotiassistentti, ompelija, sisustustekstiilien valmistaja, suutari, tekstiilien valmistaja, tekstiilihuoltaja ja vaatturi.

Työpaikka voi olla esimerkiksi tekstiilejä, vaatteita tai jalkineita valmistavassa pienyrityksessä tai teollisuudessa, myymälässä, pesulassa, vuokraamossa tai puvustamossa.

Vaatteen valmistuksessa tarvitaan kädentaitoja, hahmottamiskykyä, oma-aloitteisuutta, loogista ajattelukykyä ja vuorovaikutustaitoja. Vaatteiden kokonaisvaltaisessa valmistamisessa on tärkeää vastuullisuus ja tuotteiden korkea laatu. Lisäksi tarvitaan herkkää värien, muotojen, tyylien ja trendien tuntemusta. Lajin kilpailutehtävissä painottuu vaatteen koko valmistusprosessi.

Kilpailu on yksilökilpailu.

 

Turun ammatti-instituutin kilpailija:

Olen Jenita Lindholm ja asun Turussa. Opiskelen tekstiili- ja muotialan perustutkintoa ja valmistun mittatilausompelijaksi. Lähdin kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa ja kehittää itseäni ja saada uusia kokemuksia. Valmentaudun harjoittelemalla erilaisia kisatehtäviä koululla. Tärkein työkaluni on ompelu työvälineet; ompelusakset, nuppineulat yms.. Vahvuuteni ovat kädentaidot ja mielenkiinto alaa kohtaan. Harrastan pianonsoittoa ja laulua.

 

Valmentaja:

Maarit Orell