305 Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja työskentelee ihmisten kanssa ja heitä varten. Lähihoitaja osaa kohdata eri elämänkulun vaiheissa olevia asiakkaita ja potilaita yksilöinä ja edistää toiminnallaan heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Työpaikka voi olla osaamisalasta riippuen esimerkiksi terveyskeskuksessa, sairaalassa, kotihoidossa, päiväkodissa, vanhainkodissa, kuntoutuslaitoksessa, hammashoitolassa, kauneushoitolassa tai kehitysvammaisten hoivakodissa.

Lähihoitajalaji on yksilökilpailu. Lajin kilpailutehtävät perustuvat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammattitaitovaatimusten kiitettävän tason kriteereihin.

 

Turun ammatti-instituutin kilpailija:

Olen Roosa Mustonen ja asun Turussa. Opiskelen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa ja valmistun lähihoitajaksi. Lähdin kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa ja kehittää itseäni alalla enemmän ja opettaja pyysi osallistumaan. Valmentaudun harjoittelemalla erilaisia kisatehtäviä koululla. Tärkein työkaluni on positiivinen mieli, sillä osoitetaan ammattitaitoa sekä hyvää palvelua esille jokapäiväisissä töissä sekä kilpailuissa. Vahvuuteni ovat iloisuus ja sosiaalisuus sekä hyvä alan teoriapohja.

 

Valmentaja:

Eveliina Viikeri