504 Tarjoilija

Tarjoilijalajissa kilpailijoiden tulee työskennellä asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Kilpailutehtävänä on työskennellä à la carte -ravintolassa sekä tarjoilla juhlamenu kansainvälisille vieraille korkeatasoisella juhlaillallisella ja palvella vieraita näiden omalla äidinkielellä. Yhtenä tehtävänä on työskentelyä baarissa valmistaen ja tarjoillen kansainvälisiä juomasekoituksia. Kilpailutehtävissä edellytetään asiakastilojen kunnostamista sekä tuotteiden ja palvelujen myyntiä eri tarjoilutapoja käyttäen. Kilpailijoiden tulee hallita pöydän kattaminen, serviettitaitokset, erikoiskahvien valmistus, palveluetiketin mukainen toiminta, ruokien ja juomien yhdistäminen sekä ruokien viimeistely salissa (liekitys, paloittelu ja annostelu).

Kilpailijan tulee työskennellessään noudattaa anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen toimintaperiaatteet.

Turun ammatti-instituutin kilpailija:

Olen Miisa Poutanen ja asun Mynämäellä. Opiskelen hotelli-, ravintola- & catering-alaa ja valmistun tarjoilijaksi. Lähdin kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa ja kehittää itseäni alalla enemmän. Valmentaudun harjoittelemalla erilaisia kisatehtäviä. Tärkein työkaluni on asenne, sillä tuodaan ammattitaitoa sekä hyvää palvelua esille jokapäiväisissä töissä sekä kilpailuissa. Vahvuuteni ovat iloisuus ja sosiaalisuus. Harrastan tanssia.

 

Valmentaja:

Kaisa Rantanen