205 Tietokoneet ja verkot

 

Tieto- ja tietoliikennetekniikan asentajan (ICT-asentaja) työtehtäviin kuuluvat tietokoneiden ja tietokoneverkkojen asennus-, päivitys- ja huoltotehtävät. Tehtäviä tehdessä kilpailijan tulee huomioida erityisesti tieto- ja virusturva-asiat. Kilpailijalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

Turun ammatti-instituutin kilpailijat:

Olen Samu Wahlroos ja tällä hetkellä asustelen Kaarinassa. Opiskelen Juhannuskukkulan koulutalossa tieto- ja tietoliikennetekniikkaa ja valmistun nimikkeellä Tieto- ja tietoliikenneasentaja. Lähdin mukaan kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa itseäni. Olen valmistautunut kilpailuun tekemällä aiheeseen liittyviä tehtäviä kotona ja koulussa. Tärkein työkaluni kilpailussa on ammattitaitoni ja kiinnostus asiaan. Vahvuuteni on alan yleisosaaminen. Harrastan jääkiekkoa.

 

Olen Tomas Sandelin ja kotikuntani on Turku. Opiskelen tieto- ja tietoliikennetekniikaa ja valmistun ICT-asentajaksi. Opiskelen Turun ammatti-instituutin Kukkulan koulutalossa.
Kilpailutoiminta vaikutti kiinnostavalta mutta lopullisen sysäyksen hakea semifinaaleihin sain omalta opettajaltani. Valmistaudun kisoihin tutkimalla vanhoja tehtäviä.  Tärkein työkaluni kisoissa on tietysti oma järkeni. Näillä pääsee jo pitkälle. Yksi vahvuuksistani on LINUX osaamiseni. Koulun lisäksi ehdin harrastaa elektroniikkaa, Linuxia ja musiikkia.

 

Valmentaja:

Marianna Virtanen