102 Autokorinkorjaus

Autokorinkorjaajan työtehtävät liittyvät pääasiassa kolaroitujen ajoneuvojen korjaamiseen. Kolari voi vaurioittaa auton tekniikkaa, korirakennetta ja kosmeettisia pintoja. Työtehtävät alkavat useimmiten asiakaspalvelutilanteesta ja etenevät vaurioanalyysin ja kustannusarvion kautta vaurioituneen ajoneuvon korjaamiseen.

Korjauksissa vaaditaan vahvaa tietopohjaa erilaisista korimateriaaleista ja turvalaitteista. Autokorinkorjaajan tulee hallita nykyaikaiset liitostekniikat, muovikorjaukset, lasityöt sekä lukuisat erilaiset mitta- ja oikaisuvälineet. Nykyaikaisten autojen korjauksessa joudutaan myös tekemään huomattavasti osien irrotusta ja asennusta.

Turun ammatti-instituutin kilpailija:

Olen Hanna Karén ja kotikuntani on Kaarina. Opiskelen Turun ammatti-instituutissa Peltolan koulutalossa ja opiskelen autotekniikan perustutkintoa ja valmistun autonkorinkorjaajaksi.
Mukaan Taitaja- toimintaan lähdin opettajan pyynnöstä ja halusta lähteä kokeilemaan. Olen harjoitellut koulussa edellisten kisojen tehtäviä valmentajan johdolla. Tärkein työkaluni on hermojen ja  jännityksen kurissa pitäminen. Hyvään kisasuoritukseen minua siivittää hyvät ja kannustavat opettajat sekä itseeni uskominen.
Harrastan aktiivisesti Boogie Woogieta.

 

Valmentaja:

Hermanni Salonen