Ysien kesäinfo yhteishausta

Onnea sinulle perusopetuksen päättävä nuori!

Pidä päättötodistuksesi siistinä ja hyvässä tallessa tulevia vuosia varten.

Oppivelvollisuusikä on noussut 18 vuoteen 1.8.2021 alkaen. Voit suorittaa oppivelvollisuuttasi seuraavissa koulutuksissa: ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä, TUVA-koulutukset ja/tai kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut vähintään vuoden pituiset koulutukset.

Yhteishaun tulokset julkistetaan aikaisintaan to 13.6.2024. Saat sähköpostiisi tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta. Opiskelupaikka vastaanotetaan sähköpostiin tulleen linkin välityksellä. Myös oppilaitokset saattavat toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta kirjeitse tai sähköpostilla. On tärkeää lukea huolella oppilaitoksen mahdolliset lisäohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ottaa paikka vastaa mainittuun määräaikaan mennessä. Vastaanota opiskelupaikkasi 27.6.2024 mennessä.

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat tiedon myös siitä sekä tietoa, miten haet mahdollisille vapaiksi jääneille paikoille. Hakeutumisvelvollisuus jatkuu peruskoulun jälkeen niin kauan, kunnes saat koulutuspaikan. Opinto-ohjaaja auttaa sinua esim. jatkuvan haun tekemisessä. Perusopetuksen opinto-ohjaaja tarkastaa syksyllä, että olet myös aloittanut opinnot uudessa oppilaitoksessa.

Lukioon hakeneille Turun lukiot järjestävät kesällä ohjausta seuraavasti:
  • Kerttulin lukio 18.-19.6.
  • Puolalanmäen lukio 18.6.
  • Luostarivuoren Lyseon lukio, Turun Klassillinen lukio, Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio: valinnat tehdään syksyllä.
  • Muut lukiot: Varmista lukion kotisivuilta, miten omassa lukiossasi toimitaan.
Kesäohjaus 2024 Puropellon koulussa

Opinto-ohjaajat ovat tavattavissa jälkiohjausta varten Puropellon koululla to-pe 13.6.-14.6 klo 9-14 (ma 17.6. puhelinpäivystys). Voit soittaa opollesi ja tulla käymään koululla.

Aurinkoista kesää ja menestystä tuleviin haasteisiin!

Yhteistyöstä kiittäen, opinto-ohjaajat

Essi Riihinen puh: 040 186 3747,
Satu Paaskunta puh: 044 907 5116,
Jussi Tuomela puh: 040 640 4199

Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti.