Kesäinfo 9.-luokkalaisten yhteishausta

Oppivelvollisuusikä on noussut 18 vuoteen 1.8.2021 alkaen. Voit suorittaa oppivelvollisuuttasi seuraavissa koulutuksissa: ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä, TUVA-koulutukset ja/tai kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut vähintään vuoden pituiset koulutukset.

YHTEISHAUN TULOKSET JA OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN

Yhteishaun tulokset julkistetaan aikaisintaan to 16.6.2022. Saat sähköpostiisi tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta, jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella. Opiskelupaikka vastaanotetaan sähköpostiin tulleen linkin välityksellä. Myös oppilaitokset saattavat toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta kirjeitse tai sähköpostilla. On tärkeää lukea huolella oppilaitoksen mahdolliset lisäohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ottaa paikka vastaa mainittuun määräaikaan mennessä. Vastaanota opiskelupaikkasi 30.6.2022 mennessä.

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat tiedon myös siitä sekä tietoa, miten haet mahdollisille vapaiksi jääneille paikoille. Hakeutumisvelvollisuus jatkuu peruskoulun jälkeen niin kauan, kunnes saat koulutuspaikan. Opinto-ohjaaja auttaa sinua esim. jatkuvan haun tekemisessä. Perusopetuksen opinto-ohjaaja tarkastaa syksyllä, että olet myös aloittanut opinnot uudessa oppilaitoksessa.

Lukioon hakeneille Turun lukiot järjestävät kesällä ohjausta seuraavasti:

Kerttulin lukio: 20. – 21.6. eli uudet ykköset tulevat koululle tekemään 1. vuoden kurssivalintansa.

Uudet opiskelijat saavat s-postiinsa tarkemmat tiedot opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen.

TSYK: Ei kesäpäiviä. Ykkösperiodin valinnat tehdään valmiiksi.

Klassillinen: 20. ja 21.6. klo 9-14välisenä aikana. Opiskelija tulee vain toisena päivänä paikalle ja päivä täsmentyy kesän hyväksymiskirjeessä.

Puolalanmäki: Tiistai 21.6. klo 10 alkaen. Ensimmäisen periodin valinnat tehdään opiskelijoille valmiiksi.

Luostarivuoren lyseo: Ei kesäpäiviä. Ykkösperiodin valinnat tehdään valmiiksi.

Muut lukiot: Varmista lukion kotisivuilta, miten omassa lukiossasi toimitaan.

Nivelvaiheen koulutusopas 2022-2023:

https://www.turkuai.fi/sites/default/files/atoms/files/nivelvaiheen_koulutukset_2022-2023.pdf

Turun OHJAAMO palvelee nuoria kesäaikana, puh: 040-7245440

Nuorten Turku palvelee nuoria kesäaikana, puh: 040-1833562

KESÄOHJAUS 2022 PUROPELLON KOULUSSA: Opinto-ohjaajat ovat tavattavissa jälkiohjausta varten Puropellon koululla to-pe 16.6.-17.6 klo 9-14 (ma 20.6. puhelinpäivystys). Voit soittaa opollesi ja tulla käymään koululla.

Aurinkoista kesää ja menestystä tuleviin haasteisiin!

Yhteistyöstä kiittäen, opinto-ohjaajat

Essi Riihinen puh: 040-1863747, Miika Merta puh: 044-9074673, Jussi Tuomela puh: 040-6404199.