Puropellon kouluun hakeutumisesta – tietoa 6. luokkalaisten huoltajille

Lähestyykö yläkouluvaihe?

Kuudesluokkalaisia ja heidän huoltajiaan saattaa jo mietityttää yläkouluun meno. Puropellon koulun väki toivottaa kuudesluokkalaisten oppilaiden vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi informaatiotilaisuuteen tammikuussa.

Informaatiotilaisuus pidetään Puropellon koulussa, Sepänkatu 11, keskiviikkona 8.1.2020 klo 18.30 alkaen.

Oppilaan oma yläkoulu määräytyy alakoulun mukaan. Jos Puropellon koulu on turkulaisen oppilaan oma yläkoulu eikä hän hae koulumme liikuntaluokalle, erillistä hakemusta ei tarvitse tehdä. Jos turkulainen oppilas hakee kouluumme liikuntaluokalle tai jos Puropellon koulu ei ole turkulaisen oppilaan oma lähikoulu, hakeminen tapahtuu Wilmassa.

Jos taas oppilas on vieraskuntalainen, tulee huoltajan toimittaa kouluun vieraskuntalaishakemus. Jos veraskuntalainen oppilas hakee lisäksi liikuntaluokalle, on hänen toimitettava kouluun myös hakemus liikuntalinjalle. Vieraskuntalainen voi hakea vain yhteen turkulaiseen yläkouluun.

Hakuaika liikuntalinjalle päättyy 22.1.2020. Wilman kautta hakeneiden valintatulokset näkyvät Wilmassa 9.3.2020. Koulun päätös näkyy kunnolla vain Wilman täysversiossa tietokoneella. Muille tieto valintatuloksesta lähetetään sähköpostilla tai postilla. Tuloksia ei anneta puhelimitse.

Liikuintaluokalle hakeneille järjestetään valintatestit. Tähän testiin ei lähetetä erillistä kutsua. Liikuntalinjan pääsykokeista tulee lisää tietoa kotisivulle. Turkulaiset huoltajat saavat tietoa asiasta myös Wilmassa.