Backgammonin Suomen mestaruuksia ratkottiin Puropellossa

Perjantaina 12.10.2018 kello 12.00 Puropellon koulu teki jälleen historiaa. Tuolloin rehtori Anne Alho avasi tiettävästi ensimmäisen koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden backgammonin Suomen-mestaruusturnauksen. Avauspuheessa rehtori kertoi olevansa erityisen iloinen siitä, miten mukavalta tuntuu nähdä digitaalisen kehityksen keskellä tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävässä koulussa nuorten pelaavan ikiaikaista lautapeliä. Avauspuheen jälkeen Suomen Backgammon RY:n puheenjohtaja Simo Huovinen kertoi turnausjärjestelyistä.

Ensimmäiseen turnaukseen ei kovasta yrityksestä huolimatta saatu edustajia kuin kolmesta koulusta ja oppilaitoksesta. Parhaiten edustettuina olivat Karkkilan yhteiskoulu ja Puropellon koulu.

Turnaus sujui mukavissa merkeissä. Yläasteikäisten mestaruuden vei vakuuttavien pelien jälkeen karkkilalainen Elias Nikander. Hänen parinaan finaalissa oli turkulainen Parsan Tabrizinezhad. Myös toisen asteen mestaruus meni Karkkilaan. Voittajaksi turkulaista Mahdi Amiria vastaan selvisi Heidi Levänen. Suomen Backgammon RY palkitsi voittajat backgammon-pelillä. Kustannusosakeyhtiö Otava palkitsi kaikki neljä finalistia Hans Roslingin Faktojen maailma -kirjalla.

Puropellon koulu lähettää kiitokset Teuvo Sankilalle Kustannusosakeyhtiö Otavaan ja Simo Huoviselle Suomen Backgammoniin. Erityiskiitokset ansaitsee Karkkilassa opettava ja backgammon-kerhotoimintaa järjestävä Jukka Raussi. Hän oli mukana turnauksen järjestämisessä ideoinnista lähtien. Hän ja muut karkkilalaiset tekivät perjantaina pitkän matkan Turkuun, mutta eivät turhaan.


Kuvat: Claudia Lainio ja Iina Vuola