Mitä kaikkea yläkoulun oppilaskunta on tehnyt vuonna 2024?

Heti toisena koulupäivänä edellisen lukuvuoden hallitus oli mukana pitämässä ryhmäytymispäivää uusille seiskaluokkalaisille, jossa oppilaat tulivat luokittain oppilaskunnan hallituksen järjestämälle rastille. Rastilla esittelimme hallituksen toimintaa ja kerroimme hakuprosessista.  

Hallituksen toiminta käynnistyi syyskuussa, kun pidimme järjestäytymiskokouksen, jossa valitsimme hallitukselle puheenjohtajat, sihteerit, rahastonhoitajat ja viestintävastaavat. Heti uuden hallituksen muodostumisen jälkeen, pidimme kokouksen, jossa pohdimme, mitä haluaisimme tehdä ja saada aikaan tällä kaudelle.  

Lokakuussa pidimme syyskahvilan, josta saimme hyvän pohjarahaston vuodelle. Kahvila oli onnistunut ja kauppa kävi hyvin. Oppilaat olivat innoissaan syksyn ensimmäisestä kahvilasta, ja kaikilla näytti olevan hyvä fiilis.

Joulukuussa oli koko koulun Itämeri-viikko, jossa pidimme Itämeri-teemaisen kahvilan. Viikolla oli myös päivä, jolloin luokat kiersivät eri pisteitä/rasteja. Oppilaskunnan hallituksen pisteellä pidimme musavisaa, josta oppilaat tuntuivat tykkäävän.

Tammikuun alussa hallitus osallistui varjovaaleihin toimimalla vaalitoimitsijoina ja laskemalla ääniä. Varjovaalit olivat hyvä tapa nuorille saada lisää tietoa ehdokkaista ja tuoda mielipiteensä esille.

Pöydän takana on oppilas joka laskee ääniä paperilapuilta. Pöydällä on papereita ja pöydän ääressä myös kolme vaalitarkkailijaa.

Tammikuussa Vimmassa järjestettiin Turun oppilaskuntien yhteinen ryhmäytymispäivä. Vimmassa kokoontui yhteen eri yläkoulujen oppilaskuntien edustajia keskustelemaan, kouluttautumaan ja verkostoitumaan yhdessä. Ohjelmana oli mm. miten oppilaskunnan hallitukset voisivat edistää yhteisöllisyyttä omassa koulussaan.

Ystävänpäiväviikolla pidimme mm. aamunavauksen, sekä järjestimme halipassin, liikennevalopäivän ja kasvomaaluksia. Lisäksi käytävällä oli koko viikon kirjeboksi, jonne sai viedä anonyymisti tietyille ihmisille kirjoitettuja kirjeitä, jotka jaettiin luokkiin viikon lopussa.

Pääsiäisenä yksi hallituksen jäsen esiintyi pääsiäispupuna ja jakoi suklaamunia oppilaille, mistä oppilaat tuntuivat ilahtuvan.

Huhtikuussa päätimme käyttää yhdessä kerättyjä rahoja ja ostaa hallitukselle kaiuttimen. Toivomme, että seuraava hallitus käyttäisi kaiutinta välitunneilla enemmän, kuin tämän lukuvuoden hallitus.

Vappuaaton aattona järjestimme hassuhattu- tai kampauskilpailun, jonka voittajat julkaistiin vapunaattona. Samana päivänä yhteisöpedagogimme Lauri Kuiko piti aamunavauksen. Kokoonnuimme alasaliin katsomaan hänen tuottamaansa musiikkivideota, joka kertoi kadonneesta nakista ja palautti mieleemme asiallisen käytöksen kouluruokalassa.

Lukuvuoden viimeisenä torstaina vietimme koulussamme touhupäivää. Hallitus oli mukana suunnittelemassa ja järjestämässä reivikonttia, joka järjestettiin liikuntasalissa. Reivikontin soittolista koottiin jokaisen luokan toivebiiseistä sekä hallituksen jäsenien omista lisäyksistä. Hallituksen jäsenet olivat mukana järjestämässä limbokisaa, josta palkittiin voittaja.

Toukokuun viimeisillä kouluviikolla oli hallituksen perinteinen piknik Puolalan puistossa. Piknik oli hyvä tapa päättää kulunut lukuvuosi.

Oppilaskunnan hallituksen puolesta
Linnea Anderson