Rehtorien terveiset

Hyvät oppilaat ja koulun henkilökunta, hyvä kotiväki,

lukuvuosi on jälleen päättynyt ja on ansaitun kesäloman aika. Vuosikertomusblogissamme kerromme sanoin ja kuvin koulumme toiminnasta menneen vuoden aikana. Perinteiseen tapaan monet juhlat, tapahtumat ja konsertit ovat katkaisseet koulutyön ja tuoneet vaihtelua lukujärjestyksen mukaiseen arkeen.

Yläkoulun monialaisen oppimiskokomaisuuden teemana oli Itämeri. Erityisesti syyslukukauden aikana käsittelimme Itämerta eri oppiaineissa. Joulukuussa järjestimme Itämeripäivät ja tapasimme koulussamme kirjailija Leena Paasion, jonka teoksen Harmaja luode seitsemän koulumme oppilaat olivat lukeneet. Vieraat Turun yliopistosta ja eri järjestöistä kertoivat meille muuttuvasta Itämerestä ja sen pelastamisesta.

Yhdeksännen luokan oppilaat Joose Kankare, Benjamin Venhomaa ja Onni-Wiljami Virtala ovat omalla esimerkillään innostaneet turkulaisia huolehtimaan Saaristomereen laskevasta Aurajoesta. Yleisöäänestyksessä vuoden 2023 turkulaisiksi valitut nuoret ovat omatoimisesti siivonneet Aurajokea romusta. Kiitos ja onnea!

Kuudennen luokan oppilaat Aini Koskenniemi, Lii Bertell ja Frida Kivilinna puolestaan voittivat valtakunnallisen Yritys hyvä -kilpailun työllään Hiilijalanjälkivapaa Turku. Kilpailuun osallistui yli 1000 lasta ja nuorta eri puolelta Suomea. Onnea! On hienoa huomata, miten esimerkillisesti koulumme oppilaat haluavat vaikuttaa siihen, että Turku ja Suomi ovat tulevaisuudessakin hyviä paikkoja asua ja elää.

Alakoulun monialaisen oppimiskokonaisuuden aiheena oli syyslukukaudella ”Elävä kulttuuriperintö”. Vuosi 2023 oli Elävän perinnön teemavuosi ja Unescon aineettoman kulttuuriperinnön 20. juhlavuosi. Oppimiskokonaisuuden aikana alakoululaiset tutustuivat elävään kulttuuriperintöön, kansansatuihin, rakennus- ja luonnonperintöön, juhlaperinteisiin ja taiteisiin.

Musiikki on vahvasti osa kulttuuriperintöämme. Lukuvuoden lähestyessä loppuaan saimme kouluumme ilouutisen. Varsinais-Suomen liitto myönsi vuosittaisen kulttuuripalkinnon Aurora-mitalin Puolalan musiikkiluokille ja Puolalanmäen musiikkilukiolle tunnustuksena pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä opetus- ja kasvatustyöstä lasten ja nuorten musiikin opetuksessa. Tämä tunnustus kuuluu ennen muuta musiikin opettajille sekä innostuneille ja osaaville musiikkiluokkalaisille. Kiitos myös vanhemmille, ilman aktiivista musiikkiluokkien tukiyhdistystä vuosikymmeniä jatkunut toiminta ei olisi ollut mahdollista.

Lukuvuoden päätteeksi onnittelemme peruskoulunsa päättäviä yhdeksäsluokkalaisia ja toivotamme kaikille hyvää kesää.

Tuomas Nousiainen         Kaisu Metsä-Tokila
rehtori                                      apulaisrehtori

Rehtori Tuomas Nousiainen siirtyy eläkkeelle

Puolalan yhtenäiskoulun rehtori Tuomas Nousiainen on ansiokkaasti luotsannut Puolalan koulua vuodesta 2005. Tuomaksen asiantunteva, jämäkkä ja ystävällinen johtajuus on luonut kouluumme hyvän ja turvallisen ympäristön oppilaille oppia ja kasvaa sekä henkilökunnalle tehdä työtään. Tuomaksen ovi on aina ollut avoinna ja hänen kanssaan on voinut keskustella niin iloista kuin suruistakin. Tuomas on työhön liittyvällä asiantuntevuudellaan sekä yhteiskunnallisiin ja koulumaailmaan liittyvillä rakentavilla kannanotoillaan saavuttanut kunnioituksen ja arvostuksen myös rehtorikollegojensa parissa.

Vaikka Puolalan koulun yhteisöön jääkin iso aukko Tuomaksen siirtyessä eläkkeelle, on hän mielissämme eläkkeensä ansainnut. Kiitos, Tuomas, yhteisistä Puolala-vuosista. Toivotamme sopivasti tyventä ja reippaasti hyviä tuulia purjeisiin, kun käännät veneesi kohti eläkepäiviä!

Kuvassa kuusi ihmistä seisomassa puolikaaressa. Kaikki nauravat iloisesti. Apulaisrehtori on juuri saanut kukkakimpun rehtorilta.
Kuvassa vasemmalta Timo Lehtovaara, Kaisu Metsä-Tokila, Tuomas Nousiainen, Jouko Kauppinen, Meija Peltonen ja Joni Ervasti

Henkilökunnan kevätkarkeloissa juhlistettiin Tuomaksen eläkkeelle siirtymistä. Samalla Tuomas onnitteli kukin ja kiittävin sanoin työpariaan ja juuri tehtävään valittua uutta yhtenäiskoulumme rehtoria, Kaisu Metsä-Tokilaa. Ensi syksystä Kaisun rinnalla työtehtäviä jakavat Meija Peltonen virka-apulaisrehtorin tehtävissä, vastuualueenaan vuosiluokat 7-9,  ja Joni Ervasti vararehtorin tehtävissä, vastuualueenaan vuosiluokat 1-6.