Saksan kieliluokat, yläkoulu

Saksan kieliluokkien vuosi

Saksan kieliluokat jatkoivat monia koronapandemian takia tauolla olleita perinteitä tämän kouluvuoden aikana. 9C-luokan vuosi alkoi rauhallisesti, mutta keväällä alkoi kova puurtaminen, kun ensin suoritettiin DSD-tutkinto ja heti perään saksan valtakunnalliset kokeet. DSD-tutkinnosta tehtiin tänäkin vuonna sekä kirjallinen että suullinen osuus. Suulliset esitykset olivat todella huikeita ja aiheiltaan kaikkea mahdollista baletin ja kuningaskäärmeiden väliltä. Luokan oppilaista kaksi kutsuttiin myös DSD-tutkinnon menestyksekkään suorittamisen vuoksi Helsinkiin saksalaisen kauppakamarin ja suurlähetystön organisoimaan PASCH-päivään, jossa oppilaat tapasivat muita saksan lukijoita eri puolilta Suomea.

8C osallistui perinteiseen, koronan takia tauolla olleeseen, Cellen ystävyyskoulun oppilasvaihtoon. Vaihtoviikko jännitti kaikkia, koska taukoa oli ollut, mutta vanhat kontaktit olivat yhä tallessa, mikä auttoi asioita sujumaan todella mutkattomasti, ja vaihtoviikko olikin varmasti ikimuistoinen kaikille. Kaikki sujui ilman mitään murheita tai hankaluuksia! Yksi oppilaistamme kävi jopa pelaamassa jääkiekkoa paikallisen urheiluseuran kanssa. Paljon muutakin nähtiin ja koettiin. Yhteistyö jatkuu heti syksyn aluksi elokuussa, kun celleläiset tulevat Turkuun vastavierailulle viikoksi. Suunnittelut ovat jo kovassa vauhdissa!

8C ja Cellen vaihto-oppilaat Cellen linnan edustalla. Linna on iso, edustaltaan valkoinen ja sileä. Molemmissa reunoissa on isot ulkonevat kaarevat tornit ja keskellä linnaa pieni ulkoneva torni. Linnassa on paljon pieniä ikkunoita, jotka ovat puitteiltaan beiget ja ruudutetut.
Vaihtoviikon aikana pidetty kaupunkikierros päättyi opastettuun kierrokseen Cellen linnassa ja yhteiskuvaan

7C aloitti yläkoulun ja hekin jo odottavat tulevia Cellen matkoja ja muita elämyksiä, joita pari seuraavaa vuotta tuovat tullessaan. Ensimmäisen kosketuksen saksalaisiin koululaisiin ja oppilasvaihtoon osa luokan oppilaista sai jo tänä vuonna, kun he majoittivat Freiburgista tulleita kuorolaisia. Näin ollen ensi vuoden oma vaihto Celleen sekä yhdeksännen luokan syksyllä tapahtuva vastavierailu eivät varmasti jännitä enää läheskään yhtä paljon!

Hieno vuosi on takana ja monta hienoa on edessä! Ensi syksynä jatketaan kohti uusia ja osaltaan vanhojakin elämyksiä! Auf Wiedersehen und bis bald!