Suomalais-venäläiset luokat

Suomalais-venäläisten luokkien lukuvuosi käynnistyi jälleen ensimmäisen kellonsoiton juhlalla. Uudet ekaluokkalaiset toivotettiin tervetulleiksi kunniakujalla ja aplodeilla.   

Lokakuussa pidettiin monen vuoden tauon jälkeen Privet-disko kaikille halukkaille alakoulun oppilaille. Mukana järjestelyissä oli huoltajia ja yhdeksännen luokan oppilaat. Ohjelmassa oli musiikkia, kasvomaalausta, ongintaa, tanssikilpailu ja tietysti buffet.   

Kaksi oppilasta poseeraa diskoasuissaan.
Diskossa oltiin iloisissa tunnelmissa.

Yhdeksäsluokkalaiset valmistivat tänäkin vuonna uudenvuodennäytelmän alakoululaisille ja kuvasivat. Tammikuun alussa alakoululaiset kokoontuivat yhdessä juhlimaan uuttavuotta ja katsomaan näytelmää.  

Tammikuun lopussa osa suomalais-venäläisten luokkien opettajista matkusti Berliiniin tutustumaan Kansainväliseen Lomonosov-kouluun, jossa opiskellaan venäjää sekä toisena että vieraana kielenä. Vierailu oli oikein onnistunut ja sen tuloksena sovittiin yläkoulun ja lukion oppilaiden oppilasvaihdosta, jonka on tarkoitus käynnistyä ensi syksynä lukiosta alkaen. Lomonosov-koulusta tehtiin myös vastavierailu Turkuun, kun koulun johtoa tuli tutustumaan Puolalan kouluun ja suomalais-venäläisiin luokkiin.  

Maaliskuun 8. päivänä juhlimme monen vuoden tauon jälkeen kansainvälistä naistenpäivää. Järjestimme koululla aamukonsertin ja teehetken. Vieraaksi kutsuttiin kaikkien suomalais-venäläisten luokkien perheet. Oppilaat esiintyivät ja lopuksi nautittiin yhdessä kotien leipomista herkuista.  

Kevään kuluessa 2.-9. luokkien oppilaat osallistuivat Sirke Lääkkölän ja Mikahil Durnenkovin  draamapajoihin, jotka kustansi Suomi-Venäjän-seura. Työpajoissa oli puheeseen ja liikkeeseen perustuvia leikkejä venäjän kielellä.  

Viisi oppilasta istuu lattialla draamapajan aktiviteeteissa.
Viidennen luokan draamapajassa oltiin reippaasti mukana.

Toukokuussa yhdeksännen ja kuudennen luokan oppilaat kävivät venäjäksi ja suomeksi kirjeenvaihtoa, jossa kuutoset saivat esittää kysymyksiä yläkoululaisille ja ysit taas jakoivat parhaat vinkkinsä. Luokat myös tapasivat, jolloin isommat oppilaat pääsivät muistelemaan alakouluaikojaan ja jakamaan omia kokemuksiaan. 

Toukokuun lopussa järjestettiin yhteistyössä venäjänkielisen Baby Klubi Plus –yhdistyksen kanssa alakoulun oppilaille retkipäivä Katariinanlaaksossa. Oppilaat ratkoivat ryhmissä tehtäviä työpisteillä ja lopuksi syötiin eväitä ja vietettiin aikaa yhdessä.  

Viimeisellä viikolla kokoonnuimme myös venäjän kieliluokkien kevätjuhlaan. Jokainen luokka oli valmistanut ohjelmaa, ja pääsimme seuraamaan yksisarvisten tanssia, mummoja, stompia ja suloisia pikkutipuja.